پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۹۹۰۹
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۷
کوچک‌سازی قطعات کشاورزی در حاشیه شهر‌ها به یک مشکل اساسی تبدیل شده‌است که علت اصلی این موضوع خلاء قانونی این حوزه است، اما سازمان امور اراضی کشور برای حل این مشکل اجرای طرح کاداستر را آغاز کرده است و تا به امروز ۴۰ هزار هکتار از اراضی لرستان برای اجرای این طرح قرارداد بسته‌اند.
شعار سال: طی روز‌های اخیر تعدادی از مردم روستا‌های اطراف شهر خرم‌آباد در تماس‌هایی که برقرار کردند به این موضوع اشاره کردند که تعدادی از زمین‌داران این مناطق زمین‌های کشاورزی و باغی خود را به قطعات کوچک تقسیم‌بندی کرده و به صورت قانونی به دیگران به فروش می‌رسانند.

برای پیگیری این موضوع به سراغ سرپرست امور اراضی جهاد کشاورزی لرستان رفتیم.

بهرام میردریکوند با اشاره به موضوع کوچک‌سازی قطعات کشاورزی و باغی در حاشیه شهر‌های استان اظهار داشت: هیچ جای قانون کوچک‌سازی قطعات کشاورزی تحت عنوان مشایی را منع نکرده است.

وی با بیان اینکه این موضوع نقطه‌ضعف قانون است، افزود: متأسفانه سوداگران از این موضوع سو استفاده می‌کنند و برای نمونه یک زمین یک هکتاری به قطعات هزار متری تقسیم می‌کنند و به مرور زمان همین قطعات هزار متری نیز کوچک‌سازی می‌شوند.

سرپرست امور اراضی جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: طی سال‌های گذشته سازمان امور اراضی کشور با سند گرفتن قطعات کشاورزی کوچک‌شده مخالف می‌کرد، اما این موضوع به دیوان عالی کشور رفت و این دیوان گرفتن سند تحت عنوان مشایی را بدون مشکل دانست.

میردریکوند با اشاره به اینکه اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی (پایش، تعیین کاربری و سنددار کردن زمین‌های کشاورزی) می‌تواند این مشکل را حل کند، تصریح کرد: در طرح کاداستر قطعات زمین نقشه‌برداری می‌شوند و این نقشه دارای بار حقوقی بوده و برای مالکان زمین سند ۶ دانگ صادر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در صورتی‌که بتوانیم تمامی اراضی کشاورزی استان را با این طرح نقشه‌برداری کنیم دیگر هیچ سندی تحت عنوان مشایی صادر نمی‌شود و موضوع کوچک‌سازی قطعات حل می‌شود.

سرپرست امور اراضی جهاد کشاورزی لرستان با عنوان کردن این موضوع که با اجرای طرح کاداستر ارزش زمین‌های کشاورزی بیشتر می‌شود، اظهار داشت: تا به امروز ۴۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان برای اجرای طرح کاداستر قرارداد بسته‌اند.

میردریکوند گفت: شرکت‌های مشاور تا به امروز ۳۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان را نقشه‌برداری کرده‌اند، همچنین از این مقدار ۲۸ هزار هکتار در لایحه کاداستر ثبت احوال لرستان ثبت‌شده‌اند که با توجه به روند تکمیلی این طرح هنوز سند‌های این زمین‌ها صادر نشده است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۹۹، کد خبر: ۱۳۹۹۱۱۱۷۰۰۰۰۰۱، www.farsnews.ir.
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین