پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۸۸۲۱
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۷
چرا آلمان و ژاپن و کره‌جنوبی و سوئد و سوئیس و ایتالیا و فرانسه و ترکیه و کشور‌های دیگری که از نظر تولید محصولات دارویی و پزشکی از ما جلوتر هستند؛ مدعی تلاش برای ساخت و تولید موفقیت‌آمیز هفت واکسن برای ویروس کووید ۱۹ نیستند، اما ما با این حال و روز، مدعی هستیم؟ کجای داستان ما آلوده به فساد شده است؟
شعار سال: به شمارشی سرانگشتی ملاحظه می‌گردد که در کشور مان با حضور هفت واکسن ساز ۱. واکسن کووبرکت. ۲. واکسن پاستور ۳. واکسن رازی ۴. واکسن فخرا ۵. واکسن سیناژن ۶. واکسن اسپوتنیک ایرانی. ۷. واکسن نورا، مواجه هستیم. عددی که برای خیلی از کشور‌های پیش رو هم جای، اما و اگر دارد.

پرسش این است که چرا آلمان و ژاپن و کره‌جنوبی و سوئد و سوئیس و ایتالیا و فرانسه و ترکیه و کشور‌های دیگری که از نظر تولید محصولات دارویی و پزشکی از ما جلوتر هستند؛ مدعی تلاش برای ساخت و تولید موفقیت‌آمیز هفت واکسن برای ویروس کووید ۱۹ نیستند، اما ما با این حال و روز، مدعی هستیم؟

پرسش این است که چرا در آلمان و انگلستان و ژاپن و کره‌جنوبی و ترکیه و کانادا و چندین کشور دیگر که گردش مالی و اقتصادشان از ما بزرگتر است، کمتر از ده بانک و موسسه اعتباری وجود دارد؛ اما در ایران که اندازه اقتصادش حتی یک پنجم آن کشور‌ها نیست، تا چند سال قبل بیش از چهل بانک و موسسه اعتباری وجود داشت؟

پرسش این است که چرا در آمریکا و روسیه و چین و ژاپن و آلمان و امارات و هند و انگلستان و فرانسه و ایتالیا و کانادا و اندونزی و ترکیه و... که تعداد مسافرت‌های هوایی آن‌ها از ما بسیار بیشتر است و مسافر و هواپیمای مسافربری بیشتری دارند، دو یا سه خط هوایی ملی وجود دارد، اما در ایران که حتی ده‌درصد حجم پرواز‌های مسافربری آن‌ها را هم ندارد، حدود چهارده ایرلاین داخلی وجود دارد که برخی فقط چند هواپیمای فرسوده اجاره‌ای در اختیار دارند؟

پرسش این است که چرا در ترکیه و انگلستان و آلمان و فرانسه و چین و کانادا و ایتالیا و... که چندین برابر ما کتاب غیردرسی چاپ می‌کنند و متوسط تیراژ بیست‌هزار نسخه‌ای دارند، پنجاه تا دویست ناشر کتاب وجود دارد؛ اما ما با این کسادی مطالعه و متوسط تیراژ سیصد نسخه‌ای کتاب، بیست هزار ناشر داریم که فقط پنج هزار از آن‌ها فعال هستند و البته از این پنج هزار نزدیک به دو هزارتا سالی یک تا پنج کتاب چاپ می‌کنند؟!
 
هفت واکسن ساز کووید ۱۹ ایرانی و تمسخر شهروندان؟

پرسش این است که چرا در ایران بیش از ده شرکت بیمه درمان تکمیلی وجود دارد، اما خدمات آن‌ها رضایت‌بخش نیست؟ چرا دولت ما ده‌ها شبکه رادیویی و تلویزیونی داخلی و خارجی راه‌انداخته و در کمیت با انگلستان و روسیه و چین و آمریکا رقابت می‌کند، اما در محتوا حتی نیمی از مردم جامعه خود را راضی نکرده‌است؟ چرا تعداد دانشگاه و دانشجو و اعضای هیئت علمی کشور ما از بسیاری از کشور‌های پیشرفته اروپایی بیشتر است، اما از خروجی آن‌ها خبری نیست؟ و صد‌ها چرا و چرای دیگر از این دست!

چرا اینجا آفتابه و لگن هفت دست، هفت دسته؛ اما از شام و نهار خبری نیست؟

پاسخ در رانت و فساد حاکم بر جامعه نهفته است. البته امیدوارم دولتمردان و وکلای مجلس برای مبارزه با این مشکل ساختاری؛ پیشنهاد اضافه کردن یک سازمان نظارتی جدید را ندهند؛ برای اینکه در تعداد این قلم هم ما از همه جلوتریم؟

نویسنده: دکتر نظام بهرامی کمیل در مقاله " و اکنون واکسن نورا"

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال برگرفته از فضای مجازی
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین