پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۲۱۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۲
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ ضمن اعلام پیگیری پرونده تحقیق و تفحض از وزارت نفت و اعتراضات کارگری، از تغییر و تحولات و سرعت بخشیدن به پیگیری‌ها در این کمیسیون خبر داد.
شعار سال: حسن شجاعی علی آبادی نماینده مجلس یازدهم درباره تحقیق و تفحص از وزارت نفت و اعتراضات کارگران نفتی اظهار داشت: پرونده‌ای در این زمینه مطرح است و در حال حاضر در حال پیگیری آن هستیم، اما هنوز به نتیجه نرسیده که اکنون بخواهم نتیجه پیگیری‌های انجام شده را بگویم.
 

دو کارکرد کمیسیون اصل نود در ضمانت اجرایی
 
وی درباره برنامه‌های کمیسیون اصل ۹۰ نیز اظهار داشت: یک آسیب‌شناسی نسبت به فعالیت کمیسیون انجام دادیم. به جز برنامه‌ای که برای تحول ساختاری در کمیسیون اصل ۹۰ داریم، اگر رفع این آسیب‌ها را در دستور کار قرار دهیم، می‌توان نظارت کمیسیون اصل ۹۰ را به یک نظارت موثر‌تری تبدیل کرد. یکی از آن‌ها این است که ضمانت اجرا‌هایی که کمیسیون اصل ۹۰ دارند، باید تبدیل به ضمانت اجرای موثر شود.

نماینده ابهر و خرمدره با بیان اینکه کمیسیون اصل نود در ضمانت اجرا‌ها دو کارکرد دارد، گفت: یک کارکرد اصلاحی که گزارش تهیه می‌کند و توصیه‌نامه صادر می‌کند و همچنین کارکرد تعقیبی که می‌تواند گزارش‌ها را در جایی که به تخلف و جرایمی می‌رسد به مراجع رسیدگی‌کننده حقوقی و قضایی حواله دهد. ما در هر دو به شدت ضعف داشتیم. هم در توصیه‌نامه‌ها و هم در پیگیری عمل به این توصیه‌نامه‌ها که از سوی کمیسیون اصل ۹۰ داده می‌شود، می‌توان قوی‌تر عمل کرد. ضمن اینکه در بخش قضایی نیز می‌توان قوی‌تر عمل کرد.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه کمتر پرونده‌ای بوده که از کمیسیون اصل ۹۰ به قوه قضاییه ارسال شود و به سرانجام رسیده باشد؛ ما بنا داریم که ارتباط تنگاتنگ‌تری را با قوه قضاییه و آقای اژه‌ای داشته باشیم تا گزارش‌هایی که از کمیسیون اصل نود به عنوان جرایم و تخلفات به قوه قضاییه می‌رود، رسیدگی شود. این امر باعث می‌شود که ضمانت اجرا‌های کمیسیون موثرتر واقع شود.

شجاعی درباره طولانی شدن برخی از پرونده‌ها تا زمانی که دیگر کارکرد خود را از دست می‌دهند بیان داشت: اساساً یکی از کارکرد‌های کمیسیون اصل ۹۰ در مقایسه با مراجع قضایی این است که مراجع قضایی به دلیل این که در گیر و دار عمل به قانون و آیین دادرسی و رسیدگی همراه با تشریفات هستند، اساساً روندی زمان‌بر دارند و ما در آنجا با مشکل اطاله دادرسی روبه‌رو هستیم. با توجه به اینکه در سال‌های اخیر مشکل اطاله دادرسی تا حدودی حل شده است، اما همچنان مردم ما را رنج می‌دهد.

وی تصریح کرد: از سویی اساساً فلسفه وجود یک نهادی مثل کمیسیون اصل ۹۰ ذیل پارلمان این است که رسیدگی سریع انجام شود؛ چراکه در اینجا سرعت موضوعیت دارد. اگر کمیسیون به موضوعات سریع رسیدگی نکند، اساساً فلسفه خودش را از دست می‌دهد؛ بنابراین برنامه جدی در مورد رسیدگی به پرونده‌ها داریم و امیدواریم این سرعت را محقق کنیم. ما روی پیدا کردن ایراد کار، کار کرده‌ایم و باید آن‌ها را سرعت ببخشیم.

شعار سال، بااندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایلنا، تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۰، کدخبر: ۱۱۰۷۸۴۲، www.ilna.news
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
0
0
واقعا نیازمند پیگیری سریع پرونده ها در دستگاه قضایی هستند مردم
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین