پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
پنجشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 May 29
کد خبر: ۳۵۸۳۹۵
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۶
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌تازگی از عزم برای برنامه‌ریزی جهت حل مشکلات کاغذ گفته و اینکه اگر با روش فعلی پیش برویم طی ماه‌های آینده به مشکل می‌خوریم.
شعار سال: نادر قدیانی،از رؤسای پیشین اتحادیه ناشران و کتابفروشان:حقیقت است و ضروری است که ایشان و دیگر مسئولان فرهنگی و حتی اقتصادی چاره‌ای بیندیشند. من اقتصاد‌دان نیستم و درباره مسائل اقتصادی کل جامعه و همچنین بحث ارز نمی‌توانم نظری بدهم، اما در ارتباط با حوزه نشر معتقدم که اگر به‌سرعت اقدامی صورت نگیرد باید منتظر تبعات سنگینی برای نشر باشیم. هم‌اکنون جز چند ناشر قدیمی و حرفه‌ای حوزه عمومی، مابقی توان چندانی برای ادامه جدی فعالیت‌های خود ندارند. ما در دهه هفتاد هم تجربه‌های ناخوشایندی را در بحث کاغذ پشت‌سر گذاشتیم؛ هرچند که تفاوتی میان اینهاست، اینکه آن سال‌ها کاغذ نایاب شد و خب حالا این‌چنین نیست و در دسترسمان هست. آن زمان ارز در اختیار خود تشکل‌ها قرار گرفت و البته بسیاری از تشکل‌ها و تعاونی‌ها هم از آن موقع شکل گرفتند. در دولت دوازدهم هم طی یکی از تصمیمات خوبی که آقای صالحی، وزیر سابق گرفت برای هجده ماه در تهیه کاغذ مشکلی نداشتیم. هرچند که تکلیف کاغذ سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ مشخص نشد. این بلاتکلیفی سبب شد واردکنندگان کاغذ دست به واردات نزنند تا ببینند بالاخره قرار است چه بشود. البته تقصیر هم نداشتند نگران بودند که کاغذ وارد کنند و یک‌دفعه کاغذ با ارز دولتی وارد بازار شود و آن‌ها ضرر کنند. امیدوارم وزیر محترم ارشاد جلسه‌ای با انجمن‌ها و تشکل‌های نشر برپا کند تا تصمیمی جدی با همراهی خود اهالی نشر گرفته شود. البته تا جایی که می‌دانم گویا خردادماه و در آخرین روز‌های دولت دوازدهم هم‌ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به کاغذ اختصاص داده شده، اما نمی‌دانم کسی این ارز را برای واردات کاغذ دریافت کرده یا نه، اصلاً کاغذی وارد شده؟ این‌ها مسائلی است که باید معاونت فرهنگی درباره‌شان اطلاع‌رسانی کند. امیدوارم هر چه زودتر تکلیف حمایت کردن یا نکردن از آن مشخص شود. واردکنندگان بخش خصوصی تا زمانی که ندانند قرار است همچنان ارز دولتی ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی یا ارز نیمایی به کاغذ اختصاص پیدا می‌کند یا نه به کار خود ادامه نمی‌دهند. این در حالی است که کاغذی که با ارز دولتی بندی ۱۵۰ هزار تومان است در بازار آزاد، روز گذشته (سه‌شنبه) بندی ۶۵۰ هزار تومان فروخته می‌شد. اینکه تکلیف کاغذ مشخص شود به نفع همه است و حداقل قیمت آزاد کاغذ هم کمی کنترل می‌شود. به‌عنوان یکی از قدیمی‌های حوزه نشر پیشنهاد دیگری هم به مسئولان فرهنگی دولت دارم، اینکه مجدد شورای مشاوران و تشکل‌ها در معاونت فرهنگی راه‌اندازی شود. متأسفانه چند سالی است که این شورا برپا نمی‌شود درصورتی که در زمان برپایی‌اش کارکرد‌های مثبتی داشت، از هر تشکل و صنفی یکی دو نفر در آن شرکت داشتند که خود من هم بار‌ها در آن حضور داشتم. در خلال برپایی چنین شورا‌ها و جلساتی می‌توان قبل از سیاستگذاری‌ها، از نظرات اهالی نشر هم بهره گرفت. به‌هرحال ما فعالان حوزه کتاب در هر بخشی از نشر که مشغول فعالیت باشیم سال‌ها تجربه کسب کرده‌ایم. بی‌شک نه‌فقط من، دیگر همکارانم نیز حاضر به همکاری و تعامل برای کمک به عبور از مشکلات فعلی صنعت نشر هستیم.
 
ضرورت روشن شدن فوری تکلیف کاغذ
 
شعارسال، بااندکی تلخیص واضافات برگرفته از سایت ایران، تاریخ انتشار:۱۷ شهریور ۱۴۰۰، کدخبر:۵۸۶۳۹۱، www.irannewapaper.ir
اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین