پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۶۱۷۵۹
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۳
قطعی چند ساعته اپلیکیشن‌های شرکت فیس بوک با انتشار افشاگری یک کارمند سابق بخش فنی این شرکت همراه شد. بر اساس ادعا‌های مطرح شده محصولات این شرکت برای سلامت کودکان و نوجوانان خطرناک است، چیزی که مدیر این شرکت آن را رد کرده، اما این بار مجلس قانون گذاری آمریکا نیز وارد عمل شده است.
شعار سال: فرانسیس هاوگن، کارمند سابق فیس بوک، از قانونگذاران آمریکایی خواست که قوانینی برای این غول رسانه‌های اجتماعی تنظیم کنند.

این افشاگر فیس‌بوک را متهم کرد که سود خود را نسبت به مردم در اولویت قرار داده، زیرا محصولات این شرکت به سلامت روان برخی از کاربران نوجوان آسیب می‌رساند، به اختلافات دامن زده و دموکراسی را تضعیف می‌کند.

از هر ۵ نوجوان یک نفر به افسردگی دچار است | آثار کرونا بر سلامت روان نوجوانان

در حاشیه جلسه کمیته تجارت سنا، هاوگن خواستار شفافیت در مورد روش‌های این شرکت جهت ترغیب کاربران اپلیکیشن‌های فیس بوک به ادامه جستجو و ایجاد فرصت کافی برای تبلیغ کنندگان شد.

هاوگن که پیش از این مدیر محصول تیم اطلاعات مدنی فیس بوک بوده می‌گوید: «تا زمانی که فیس‌بوک در سایه فعالیت می‌کند و نتایج تحقیقات خود را از منظر عمومی پنهان می‌دارد پاسخگو نخواهد بود.»

او با ده‌ها هزار سند محرمانه این شرکت را که نزدیک به یک تریلیون دلار ارزش دارد ترک کرد. هاوگن با تاکید بر توانایی این شرکت در ایمن‌تر کردن اپلیکیشن‌های خود گفت لازم است کنگره وارد عمل شود.

افشاگری این کارمند سابق درست یک روز پس از آن رخ داد که فیس بوک و دو اپلیکیشن اصلی آن، اینستاگرام و واتس اپ، برای چند ساعت به صورت جهانی خاموش شدند.

مدتی است که فشار بیشتری بر این شرکت رسانه‌های اجتماعی وارد شده تا سیاست‌های خود را برای کاربران جوان تبیین کند.

برآورد اولیه از خسارت قطعی فیسبوک، اینستاگرام و واتس اپ

گزارش‌های وال استریت ‍ژورنال نیز نشان داد که این شرکت هنگام ایجاد تغییر در الگوریتم محتوایی خود به افزایش قطبی شدن آنلاین دامن زده و نتوانسته اقدامی برای کاهش تردید کاربران خود برای دریافت واکسن کرونا انجام دهد.

همچنین این شرکت از آسیبی که اینستاگرام به سلامت روانی دختران نوجوان می‌رساند نیز آگاه بوده است. مدیر اجرایی شرکت فیس بوک، مارک زاکربرگ، در یک پست عمومی این مدعیات را رد کرد.

سناتور دموکرات ریچارد بلومنتال، رئیس کمیته تجارت در بیانیه آغازین گفت که فیس بوک می‌داند که محصولات آن مانند سیگار اعتیادآور است و خواستار حضور زاکربرگ در این کمیته شد.

سناتور مارشا بلکبرن، از جزب جمهوری خواه نیز گفت که فیس بوک در اپلیکیشن‌های خود کودکان زیر ۱۳ سال را نادیده گرفته است. ظاهرا این موضع جزء معدود مواردی است که دو حزب فعال در آمریکا نسبت به آن توافق دارند.

تنظیم محتوای فیس بوک و سایر شبکه‌های اجتماعی با توجه به حمایت‌های انجام شده از آزادی بیان با مشکل روبرو خواهد بود، اما سوال این است که چه معیار‌هایی در نظر گرفته شده و چه کسی بر آن نظارت می‌کند.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از همشهری آنلاین، تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۰، کدخبر: ۶۳۰۶۱۹، www.hamshahrionline.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین