پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۶۷۸۲۳
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۱

وظایف حاکمیت در قبال خانواده در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

عضو اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: در سبک زندگی اسلامی، نهاد خانواده همواره از جایگاه بسیار والایی برخوردار است. بر اساس این، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، وظایفی را در قبال خانواده برای حاکمیت بر شمرده است.
شعار سال: خدابخش احمدی در تشریح مفهوم و جایگاه خانواده در نظام اجتماعی و اقتصادی جامعه ایران گفت: اهمیت و جایگاه رفیع و منحصربه‌فرد خانواده، متفق علیه است و ریشه در ارزش‌های دینی دارد. خانواده، اولین و تنها نهاد فطری، طبیعی و بی‌بدیل نظام خلقت است که به اقتضای نیاز‌های فطری، طبیعی، عاطفی و اجتماعیِ نوع «انسان» شکل گرفته و قدمتی به درازای عمر انسان دارد. وحی الهی به خانواده با مضامینی همچون اساس خلقت، کانون آرامش، پایگاه پرورش فرزندان، سپری در برابر انحرافات و لغزش‌ها، زمینه‌ساز سعادت اخروی و کانون مودت و رحمت اشاره می‌کند.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) با اشاره به جایگاه رفیع نظام خانواده در قانون اساسی کشورمان گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز به تأسی از مضامین وحیانی، جایگاه ویژه‌ای برای خانواده قائل است. بر اساس مقدمه و اصل ۱۰ قانون اساسی، خانواده، واحد بنیادین جامعه و کانون اصلی رشد و تعالی انسان است و توافق عقیدتی و آرمانی در تشکیل آن، که زمینه‌ساز حرکت تکاملی و رشدیابنده انسان است اصلی اساسی و فراهم کردن امکانات جهت نیل به این مقصود از وظایف حکومت اسلامی است و از آنجا که خانواده، واحد بنیادی جامعه اسلامی است همه قوانین و مقررات و برنامه‌ریزی‌ها باید در جهت تسهیل تشکیل و پاسداری از قداست آن بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی باشد و بدین منظور، ایجاد زمینه‌های مساعد برای رشد شخصیت زن و احیای حقوق مادی و معنوی او، ضروری است.

عضو اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: اسناد مختلف برنامه¬ای و سیاست‌های کلان کشور نیز توجه ویژه‌ای به خانواده دارند مثلاً به مسئله مهم تربیت خانواده‌محور در اسناد مختلف برنامه‌ای و سیاست‌های کلان کشور مانند ماده ۴۶ سیاست‌های کلی برنامه ششم، ماده‌های ۳ و ۱۱ سیاست‌های کلی سلامت، بند‌های ۲.۳، ۴.۵ و ۷ از سیاست‌های کلی جمعیت و سیاست‌های کلی خانواده، اشاره شده است.

احمدی افزود: مقام معظم رهبری نیز بار‌ها در بیانات خود به تربیت خانواده محور، اشاره کرده‌اند. ازدواج آسان، ساختار و عملکرد سالم خانواده و رعایت حدود و حراست از مرز‌های آن، بهداشت و سلامت خانواده، تلاش برای استحکام خانواده، فرزندآوری و تربیت فرزند، تقویت امید، و انتقال صحیح فرهنگ و ارزش‌ها به نسل¬های بعدی، از جمله مباحثی است که در برهه‌های مختلف در دیدگاه‌های مقام معظم رهبری درباره خانواده مطرح شده است.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) ادامه داد: بر اساس سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، جامعه ایرانی جامعه‌ای با بنیان‌های قوی فرهنگی و سنتی است که دین اسلام در آن، نقش مهمی در سبک زندگی مردم ایفا می‌کند. این سبک زندگی، علاوه بر هدایت فرد به سمت تعالی و ارتقای درجات معنوی، سلامت همه‌جانبه فرد را نیز در بر می‌گیرد. در سبک زندگی اسلامی، نهاد خانواده همواره از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است. بر اساس این، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، وظایفی را در قبال خانواده برای حاکمیت برمی‌شمارد.

در الگوی پایه پیشرفت که به عنوان چارچوب الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و معرف سیر کلی تحولات مطلوب ایران در عرصه فکر، علم، معنویت و زندگی بسوی تمدن نوین اسلامی ایرانی در نیم‌قرن آینده است و امید می‌رود که با تحقّق آن، کشور راه پیشرفت را خواهد پیمود و طلیعه‌ی مبارک تمدّن نوین اسلامی ایرانی در زیست‌بوم ایران رخ دهد؛ حدود ۱۸ مورد از تدابیر از خانواده شروع می‌شود؛ و تعداد ۴ مورد از تدابیر بطور اختصاصی و کامل متمرکز بر خانواده است. برای ظرفیت‌سازی این تدابیر، نهادسازی در خانواده یک ضرورت است. نهادی که بتواند تدابیر مذکور را در قالب وظایف کلان حکومتی در قبال خانواده شامل مواردی از این قبیل را دنبال کند.

وی سپس به تبیین وظایف حاکمیت نسبت به خانواده از نگاه سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت پرداخت و گفت: نهادسازی در خانواده یک ضرورت است. نهادی که بتواند تدابیر مذکور را در قالب وظایف کلان حکومتی در قبال خانواده شامل مواردی از این قبیل را دنبال کند: ۱- برقراری نظام خانواده محوری (از قبیل: ایجاد گفتمان مشترک در حوزه خانواده، محوریت خانواده در قوانینو برنامه¬های کشور، و برنامه‌های حمایت خانواده)؛ ۲- ایجاد دانش خانواده (از قبیل: نظریه‌پردازی در خانواده، رصد، پایش و آینده نگاری تحولات خانواده و آسیب‌شناسی و توسعه نقشه راه خانواده)؛ ۳- ارائه خدمات تخصصی به خانواده‌های نیازمند (از قبیل استانداردسازی خدمات، تربیت متخصص خانواده و در دسترس عموم قرار دادن خدمات مشاوره بصورت منصفانه و عادلانه)؛ ۴- قانون‌گذاری و اجرای قوانین حکومتی (از قبیل: ایجاد پیوست خانواده در تمامی قوانین، رعایت خانواده محوری در قانون گذاری، تدوین سیاست ها، نظامات و اسناد راهبردی خانواده، تجمیع و انسجام بخشی قوانین و نهاد‌های متولی و برنامه‌های در حوزه خانواده).



شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازایلنا، تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۴۰۰، کد خبر:۱۱۶۹۷۰۷، www.ilna.news
خبرهای مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین