پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
دوشنبه ۰۴ تير ۱۴۰۳ - 2024 June 24
کد خبر: ۳۷۸۸۶۰
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۴
هشدار دادیم و می‌دهیم و خواهیم داد که این شیوه برخورد با حذف ارز ترجیحی تنها می‌تواند نشات گرفته از نوعی اراده جبران کسری بودجه باشد، نه دغدغه اصلاح سیستم اقتصادی. جبران کسری بودجه را هم باید در اصلاح ساختار بودجه شرکت‌های دولتی، اجرای دولت الکترونیک و کاهش نصف هزینه‌های اداری دولت و در نهایت مقید سازی وزارتخانه‌های اقتصادی خصوصا جهادکشاورزی در عمل به تکالیف قانونی خود در خصوص محصولات استراتژیک جستجو می‌کردیم. باید در کوتاه مدت در افقی سه ساله و بشکلی گام به گام اقدام به حذف یارانه‌ها (بر اساس اولویت محصول) می‌شد. باید با یارانه حامل‌های انرژی و یارانه سوخت کل نظام یارانه پردازی کشور اصلاح می‌شد. آقای جعفر عسگری، نمی‌توانیم بپذیریم که شما از این موضوعات بی اطلاع یا کم اطلاع هستید، اما نمی‌فهمیم که چرا اقدام دولت را درست ارزیابی کرده اید، منفعتی در کار است؟ بر این قاعده فرمایشات شما را در فضای رسانه‌ای کشور ثبت کردیم تا بعد از چند سال و آشکار شدن پیامد‌های شوک درمانی اقتصادی و سیاستگذاری مبتنی بر نئولیبرالیسم اقتصادی، پاسخگو باشید. مطمئن هستیم که چوب مدیریتی این نوع اظهار نظر بی پروا و کلی گویی‌ها را در آن زمان خواهید خورد.
شعار سال: مشاور سازمان ملی بهره‌وری گفت: حذف ارز ترجیحی اقدام درستی است و اجرای صحیح این سیاست توسط اشخاص کاردان و در زمان مناسب می‌تواند نتایج خوبی به همراه داشته باشد.

«جعفر عسگری» امروز (شنبه) درباره اجرای طرح «مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها» با اصلاح سیاست ارز ترجیحی، اظهار داشت: تاکید می‌کنم که مسوولان و دولتمردان در این باره با کارشناسان صحبت کنند تا با همکاری یکدیگر تیم کارشناسی تشکیل شود و با در نظر گرفتن بستر لازم برای اجرای این طرح، نتیجه مطلوب حاصل می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه پرداختن به مساله یارانه‌ها اقدام درستی است، افزود: قرار نبود ارز ۴۲۰۰ تومانی به همه کالا‌ها اختصاص یابد همان‌طور که در بحث هدفمندی یارانه‌ها نیز در ابتدای تصویب توسط قانونگذار قرار نبود همه اقشار جامعه از آن بهره‌مند شوند، بلکه باید فقط به افراد نیازمند پرداخت می‌شد، اما شاهد بودیم که در این سال‌ها بیشتر افراد جامعه یارانه دریافت می‌کردند.

این کارشناس در عرصه بهره‌وری معتقد است باید از تجربیات گذشته به‌ویژه پرداخت یارانه نقدی ۴۵ هزار تومانی استفاده کنیم.

وی تصریح‌کرد: البته باید در نظر داشته باشیم که در کنار اصلاح یارانه کالا‌های اساسی، اصلاح ساختار بودجه نیز اهمیت دارد و باید در اولویت قرار گیرد، زیرا بیش از یک‌هزار سازمان از بودجه دولت استفاده می‌کنند در حالی که این دستگاه‌ها خروجی و دستاوردی برای جامعه ندارند.

عسگری اضافه‌کرد: بسیاری از سازمان‌های دولتی که بهره‌ور نیستند می‌توانند با دیگر سازمان‌ها ادغام شوند.

وی گفت: دولت دارایی‌های زیادی دارد که بهره‌ور نیست و می‌توان با ارزیابی این دارایی‌ها و تبدیل آن‌ها به نقدینگی، کسری بودجه را از بین برد.

 طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها ۱۹ اردیبهشت‌ماه پس از صحبت‌های رییس جمهور در صدا و سیما و اطلاع‌رسانی به مردم در کشور اجرا شد. در این طرح ارز ۴۲۰۰ تومانی که فقط به هفت قلم کالای اساسی پرداخت می‌شد حذف شد.

با تصمیم دولت در ابتدا طی مراحل ۱۳۶ و ۱۳۷ یارانه نقدی به مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به دهک‌های یکم تا سوم و ۳۰۰ هزار تومان به دهک‌های چهارم تا نهم پرداخت شد. اما در مرحله بعد همه افرادی که پیش از این یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان دریافت می‌کردند واریز شد.
 
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار:۷ خرداد ۱۴۰۱، کدخبر:84763877، www.irna.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین