شعارسال: به گفته عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران، بر اساس ماده ۸۳ قانون تشکیلات، شهردار باید به سئوالات اعضای شورا پاسخگو باشد و اگر اعضا از جواب شهردار قانع نشوند، شورا به سمت استیضاح شهردار میرود.
توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:
در روز چهارشنبه نهم خرداد ۱۴۰۳ (حدود سه ماه پیش) آیین آغاز عملیات اجرایی ۲۰۰هزار واحد مسکونی شهر تهران، با حضور محمد مخبر، مدیر قوه مجریه، علیرضا زاکانی شهردار تهران، سید مهدی هدایت مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران و همچنین جمعی از مسئولان کشوری و شهری برگزار شد. در ابتدای این آیین زاکانی گفته بود که با توجه به شرایط تهران و وجود ۹۳۰ هزار پلاک و میزان خانوار، با یک میلیون کمبود واحد مسکونی رو به رو هستیم. از اقدامات شاخص دوران انقلابی حرکت در مسیر ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی است که با توجه به قدرالسهم ۱۸ درصدی تهران در جمعیت کشور نقش تهران برای تحقق این وعده قابل توجه است. زاکانی مدعی شده بود که از آغاز شروع کار دولت سیزدهم یکی از تاکیدات شهید رئیسی ساختن شهر تهران و رفع نیازهای مردم بر اساس تصمیمات شورای اسلامی شهر تهران و با همراهی دولت بوده است؛ به همین جهت در سال ۱۴۰۰ قرارگاه جهادی مسکن شهرداری تهران شکل گرفته است. زاکانی گفته بود که مراسم نهم خرداد از دو منظر مهم است. نخست پایان عملیات ساخت ۱۵ هزار واحد مسکونی که عمدتاً در منطقه ۱۵ تهران قرار دارد و دوم آغاز ساخت عملیات ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در ۹۲ نقطه شهر که بخشی از این آمار مربوط به ساخت ۲۴ شهرک الگو است.
در این مراسم زاکانی با مقایسه عملکرد شهرداری تهران در حوزه مسکن سازی در ادوار مختلف گفته بود که، رویکرد مدیریت پیشین شهر تهران کاهش صدور پروانه مسکن بود. به همین جهت طی یک فرایند نزولی در سال ۱۴۰۰ تنها ۵۴۰۰ پروانه ساخت مسکن توسط شهرداری تهران صادر شد که این رقم کمترین میزان در دهه ۹۰ است. در حالی که ابتدای این دهه یعنی سال ۹۱، ۳۱ هزار پروانه ساخت مسکن در تهران صادر شده بود. زاکانی ادعا کرده بود که با توجه به ساختمانهای تهران اگر فرایند نوسازی آن با همان دست فرمان مدیریت پیشین شهر تهران ادامه پیدا میکرد، بنابر محاسبات ۱۴۰ سال یک دور نوسازی پایتخت زمان میبرد. همچنین مطابق آمارهای احصا شده، شهر تهران ۲۶۰ هزار پلاک ناپایدار دارد که از این آمار ۹۳ هزار مورد آن در بافت فرسوده است. باقی نیز در بافت ناکارآمد که در حوادث طبیعی آسیب پذیر است، قرار گرفته است. زاکانی گفته بود، طی ۳ سال آمار ۳ برابر افزایش پیدا کرد. به نحوی که در سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۴ هزار و ۴۰۰ پروانه ساخت در تهران صادر شده است. علاوه بر این ۲۸۰ درصد توسعه نوسازی نیز در بافت فرسوده داشتیم.
زاکانی در ادامه پیرامون ساخت شهرکهای الگو در تهران بیان داشته بود که پس از انقلاب هیچ شهرک الگویی در کشور ساخته نشده، اما در این دوره از مدیریت شهری جدید با تعاملات صورت گرفته با دانشگاه، طراحی ساخت ۲۴ شهرک الگو به پایان رسیده است. در این شهرکها تمامی هفت سرانه شهری تامین میشود؛ به علاوه در ساخت و طراحی شهرکهای الگو از معماری ایرانی-اسلامی نیز بهره بردهایم. در ساخت این شهرکها در تلاشیم از ظرفیتهای بومی به بهترین نحو استفاده کنیم.
حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در این مراسم گفته بود که، آیین عملیات اجرائی ۲۰۰هزار واحد مسکن تقریبا نتیجه ۱۸ ماه کار مداوم است. قرار بود هفتم فروردینماه ۱۴۰۳ این برنامه با ۱۵۰هزار واحد انجام شود که به تعویق افتاد و به ۲۰۰هزار واحد رسید. در موضوع آئین عملیات اجرائی ۲۰۰هزار واحد مسکن، این پروژه که در آن حضور داریم متعلق به وزارت راه و شهرسازی است، مداخله ما هزار هکتار و حدود ۹۰ پروژه برای مسکن استطاعتپذیر است و جامعه هدف ما قشر متوسط به پایین جامعه است که کار صدور پروانههای آنها، مراحل کمیسیون ماده پنج و اقدامات شورای عالی آنها هم انجام شده است. ۹۰درصد عملیات ساخت واحدهای مسکونی قرارگاه مسکن در محور جنوب خیابان انقلاب و مناطق کمبرخوردار است.
سیدمهدی هدایت مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران نیز در این مراسم بیان داشت که: رونق ساختوساز و بهبود شرایط تولید مسکن در بافتهای فرسوده و ناپایدار طی دو سال اخیر به واسطه اصلاح بند ۱۵ ضوابط طرح تفصیلی و تسری آن به بافت ناپایدار، تدوین ۶۴ طرح موضعی و اصلاحات طرح تفصیلی و رفع موانع توسعه در ۹هزار هکتار از اراضی در سطح شهر، برنامهریزی توسعه مسکن در قالب محلات الگو برای توسعه همزمان مسکن و خدمات پشتیبان سکونت در محلات نفرآباد منطقه ۲۰، اسلامآباد منطقه ۲، هشت بهشت اکباتان منطقه ۱۹، تهرانسر منطقه ۲۱، کمیل و موقوفه کَنی منطقه ۲۲ انجام شده است. وی با پرداختن به تدوین طرحهای باز توسعه اراضی نظامی غیرفعال یا واجد فعالیت ناسازگار در شهر افزوده بود که اراضی جنگ افزارسازی و پادگان دوشان تپه در منطقه ۱۳، پادگان جی در منطقه ۹، تالار نهاجا در منطقه ۱۴، پادگان کمیل در منطقه ۲۲، اراضی موسوم به قصر فیروزه ۲ در منطقه ۱۵، پادگان کوهک در منطقه ۴ و اراضی جنوب هتل بستان به ظرفیت تولید حدود ۳۰هزار واحد مسکونی و خدمات پشتیبان سکونت و آزادسازی ۱۷۳ هکتار از اراضی نظامی برای تامین خدمات در سطح شهر تهران در دستورکار قرار گرفت که در این راستا برنامهریزی کاهش مدت زمان اجرای پروژهها از طریق بهرهگیری از شیوههای ساختوساز صنعتی، به طور کلی احصای ۲۹۰ عرصه مستعد تولید مسکن و خدمات همپیوند در سطح شهر و دستیابی به اجرای ۹۳ پروژه به ظرفیت تولید ۲۰۰هزار واحد مسکونی انجام خواهد شد.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون