پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۶۵۹۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۷
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب سازمان جنگل‌ها گفت: اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در برنامه هفتم نیازمند ۲۰۳ همت اعتبار است. حمید نوری بیان داشت که بنابر ماده ۳۸ برنامه هفتم در کنار اجرای ۲۰ میلیون هکتار آبخیزداری و آبخوانداری، ۲۰ میلیون هکتار توسعه مراتع، کاهش ۲۰ درصدی فرسایش و ۲۰ درصدی کانون‌های گرد و غبار و افزایش ۲۰ درصدی ضریب پوشش گیاهی از مهم‌ترین تکالیف برنامه برای توجه به آب سبز و ایجاد تعادل بین آب سبز و آب آبی به منظور مقابله با تغییر اقلیم، مقابله با تخریب سرزمین و بیابانزایی و ارتقای تنوع زیستی است. با وجود آنکه به طور میانگین هر هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ متر مکعب نفوذ سطحی و زیرزمینی و استحصال آب را به همراه دارد، امسال برای اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری ۱.۴ همت مصوب شده، بدیهی است نیازمند توجه و برنامه ریزی جدی در قالب هم افزایی دستگاه‌های مختلف است و این سازمان به تنهایی نمی‌تواند این ماموریت مهم را راهبری و اقدام نماید. باید از سازمان جنگل‌ها پرسید که ۷ همت تخصیص در طول برنامه پنجساله کجا و ۲۰۳ همت نیازمندی بودجه‌ای کجا؟ اگر اسناد بالادست و حمایت قانونی وجود دارد، چرا توانایی تخصیص بودجه ندارید؟

شعارسال: حمید نوری، گفت: بنابر ماده ۳۸ برنامه هفتم در کنار اجرای ۲۰ میلیون هکتار آبخیزداری و آبخوانداری، ۲۰ میلیون هکتار توسعه مراتع، کاهش ۲۰ درصدی فرسایش و ۲۰ درصدی کانون‌های گرد و غبار و افزایش ۲۰ درصدی ضریب پوشش گیاهی از مهم‌ترین تکالیف برنامه برای توجه به آب سبز و ایجاد تعادل بین آب سبز و آب آبی به منظور مقابله با تغییر اقلیم، مقابله با تخریب سرزمین و بیابانزایی و ارتقای تنوع زیستی است.

نیازمندی به۲۰۳ همت اعتبار برای اجرای برنامه آبخیزداری در برنامه هفتم + سنگ بزرگ علامت نزدن است جناب نوری، ۷ همت تخصیص کجا و ۲۰۳ همت نیازمندی کجا؟

به گفته او، اجرای اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری در مدیریت پایدار سرزمین دارای چتر قوانین و اسناد بالادستی ملی در قانون حفاظت خاک، سند امنیت دانش بنیان غذایی کشور، سند سازگاری با کم آبی، قانون مدیریت بحران کشور و آمایش سرزمین و نیز الزامات و توصیه‌های مبتکرانه کنوانسیون‌های زیست محیطی است.

نوری با بیان اینکه تعیین میزان اثر بخشی اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری به طور ویژه در ۹۰ حوزه آبخیز مطالعه شده است، افزود: با وجود پیامد‌های تغییر اقلیم و اثرات آن بر مدیریت روان آب و نفوذ و کاهش صحت برخی پیش بینی مدل‌های بارش و روان آب به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک دنیا و به صورت ویژه شمال آفریقا و خاورمیانه، به طور میانگین هر هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ متر مکعب نفوذ سطحی و زیرزمینی و استحصال آب را به همراه دارد.

مدیر کل آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع ادامه داد: اثر بخشی اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در کنار تقویت پوشش گیاهی، به طور متوسط کاهش ۵ تا ۹ تن فرسایش خاک به همراه دارد، چنانچه همراه با اقدامات سلامت محور مدیریتی، جامع نگری و هم افزایی در برنامه‌های سایر دستگا‌ها باشد قطعا شرایط بهتری را در حوزه‌های آبخیز فراهم می‌کند.

او با اشاره به دستاورد‌های مدیریت یکپارچه و جامع در حوزه‌های آبخیز افزود: کاهش تخریب سرزمین و ارتقای سلامت حوزه‌های آبخیز، ارتقای تاب آوری اکولوژیک و اقتصادی اجتماعی جوامع محلی، افزایش دانش و آگاهی‌های عمومی در خصوص حکمرانی منابع طبیعی برای کاهش، مخاطرات محیطی و مدیریت ریسک، تقویت دانش، تجهیزات، ابزار ها‌ی اندازه گیری و پایش مناسب و مدل‌های هوشمند برای اجرای پایدار مدیریت حوزه‌های آبخیز بر اساس شناسایی پیشران‌ها و پایش مداوم معیار‌ها و شاخص‌های سلامت و امنیت بوم سازگان و در نهایت ارائه رهیافت‌ها و فناوری‌های کارامد، مبتکرانه و خلاقانه برای مدیریت مشارکتی، عادلانه، سازگار و پایدار سرزمین برای دستیابی به رفاه عمومی روستانشینان، عشایر و جوامع محلی باشد.

نوری با بیان اینکه اجرای برنامه آبخیزداری در برنامه هفتم ۲۰۳ همت اعتبار نیاز دارد، گفت: امسال برای اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری ۱.۴ همت مصوب شده، بدیهی است نیازمند توجه و برنامه ریزی جدی در قالب هم افزایی دستگاه‌های مختلف است و این سازمان به تهایی نمی‌تواند این ماموریت مهم را راهبری و اقدام نماید.

این مقام مسئول گفت: توجه به ساختار نهادی و قانونی در کنار اعتبارات مورد نیاز برای تسهیل در اجرای برنامه‌ها و تصویب لایحه آبخیزداری و آبخوانداری که دارای روح مدیریت جامع و یکپارچه حوزه‌های آبخیز کشور با مشارکت همه ذی نفعان و مردم است می‌تواند شرایط مناسبی برای این مهم و مدیریت تطبیقی فراهم کند.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از باشگاه خبرنگاران جوان، تاریخ انتشار: 7آبان1403، کدخبر:8854018، www.yjc.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۹
0
0
یعنی آبخیزداری به یک سی ام بودجه کل کشور نیاز داره؟
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین