پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 14
کد خبر: ۳۹۶۸۹۶
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۷
وقتی می گوییم که کشور متاسفانه دچار ضعف نظارت است، برخی از دوستان حمل بر سیاه نمایی می کنند. فرد صاحب تجربه و صاحب علمی چون ناصر همتی وزیر محترم اقتصاد متاسفانه چند وقتی است که رویکرد کلی گویی و شعارگونه حرف زدن را در پیش گرفته و ما یکی از مهمترین عوامل این کار را ضعف نظارت بر ایشان و سایر مدیران هم تراز می دانیم. وزیر اقتصاد در اجلاس جهانی سرمایه‌گذاری در ریاض گفت: افزایش قدرت ایران در نظم جدید بین‌المللی این امکان را داده است که در حوزه‌هایی همچون مبارزه با تغییرات اقلیمی و... نقش فعالی ایفا کنیم و به دنبال اجرای رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان هستیم و .... ؟ اگر بخواهیم اقتصادی صحبت کنیم باید از دکتر همتی بپرسیم که تابع تولید از چه مولفه هایی تشکیل شده و جایگاه ایران در آنها به چه صورتی است؟ سیاستگذاری واقعی بهره مند از مزیت رقابتی و نسبی در منطقه و سطوح بین المملی تابع کدام پتانسیل ، بازتعریف شده است؟ چرا با برخی کلی گویی ها قصد ویترین چینی مدیریتی داریم (هرچند که طرح این گونه صحبت ها در سطوح بین المللی موافقیم، اما این موراد را نمی توان در حوزه برنامه ریزی و سیاستگذاری داخلی آنهم در گام دوم انقلاب ، خرج کرد)؟ از آقای وزیر تقاضامندیم نقشه راه خود را برای گذر از صنعت نسل اول و دوم به صنعت نسل سوم و چهارم در کشور و ایجاد تغییر در پارادایم صنعتی جهان ، اعلام بدارند.

شعارسال: عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در میزگرد وزرای بیست و هشتمین اجلاس آژانس سرمایه‌گذاری جهانی (ویپا) در ریاض، طی سخنرانی اظهار کرد: مایه افتخار است که امروز در این میزگرد وزرا و در کنار نمایندگان برجسته از کشور‌های مختلف جهان به بررسی یکی از مهم‌ترین موضوعات اقتصادی دوران معاصر بپردازیم؛ تغییر پارادایم و اثر آن بر رابطه بین سیاست صنعتی و استراتژی ترویج سرمایه‌گذاری که نه‌تن‌ها مسیر آینده اقتصاد جهانی را تعیین می‌کند بلکه سرنوشت همکاری‌های بین‌المللی و کیفیت زندگی مردم در سراسر جهان را نیز شکل خواهد داد.

رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان + دکتر جان، از داشته ها حرف بزن نه ایده ال ها و شعارها

وی با بیان اینکه اقتصاد جهانی در سال‌های اخیر تحت‌تأثیر مشکلات متعددی قرار گرفته است، ادامه داد: بحران‌های اقلیمی، تغییرات ژئوپلیتیک، نوسانات شدید در حوزه انرژی و نابرابری‌های ناشی از ظهور فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی بلاکچین و انقلاب دیجیتال، تنها بخشی از این تحولات هستند. رشد اقتصاد جهانی که طبق داده‌های بانک جهانی در دهه گذشته سالانه معمولاً کمتر از ۳.۵ درصد بود، اکنون با عدم اطمینان‌های فراینده‌ای روبه‌رو شده است.

وی افزود: رشد نابرابر میان اقتصاد‌های نوظهور و پیشرفته، افزایش تنش‌های تجاری و کاهش سرعت زنجیره‌های تأمین جهانی، به مسائلی اساسی برای تمام دولت‌ها تبدیل شده است. اما در میان این چالش‌ها، فرصت‌های بی‌سابقه‌ای نیز ظهور کرده‌اند.

وزیر اقتصاد کشورمان تصریح کرد: توسعه پایدار و اقتصاد سبز با سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر افزایش تمایل به سرمایه‌گذاری در بازار‌های نوظهور و تمرکز بر تحول دیجیتال، همگی زمینه‌های جدیدی برای رشد و همکاری جهانی ایجاد کرده‌اند.

همتی ادامه داد: اقتصاد ایران با برخورداری از منابع غنی طبیعی، معدنی و انرژی، جمعیت جوان و تحصیل‌کرده، موقعیت ژئوپلیتیک ممتاز و شبکه گسترده‌ای از زیرساخت‌های اقتصادی ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای پاسخ به این چالش‌ها و بهره‌برداری از این فرصت‌ها دارد.

وی با یادآوری اینکه ایران با دارا بودن ۱۰ درصد ذخایر اثبات شده نفت و ۱۵ درصد ذخایر گاز طبیعی جهان و همچنین موقعیت ارتباطی به‌عنوان کریدور شمال - جنوب و شرق - غرب می‌تواند نقشی کلیدی در تقویت زنجیره‌های تأمین جهانی ایفا کند، گفت: به‌عنوان مثال تنها در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، پتانسیل بسیار بالایی برای تولید برق خورشیدی و بادی در ایران وجود دارد که نه‌تن‌ها می‌تواند نیاز داخلی را تأمین کند، بلکه به تقویت صادرات انرژی پاک به کشور‌های منطقه نیز منجر می‌شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با تشکیل دولت وفاق ملی در داخل و تقویت جایگاه خود در مجامع خارجی از جمله صورت رسمی در سازمان همکاری شانگ‌های و گروه بریکس و همکاری نزدیک با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و همکاری با کشور‌های همسایه و خلیج‌فارس به طور مستمر به دنبال ایجاد زمینه‌های همکاری مشترک بوده است.

همتی تصریح کرد: افزایش قدرت ایران در نظم جدید بین‌المللی به ما این امکان را داده است که در حوزه‌هایی همچون مبارزه با تغییرات اقلیمی، انتقال فناوری و سرمایه‌گذاری‌های مشترک نقش فعالی ایفا کنیم.

وزیر اقتصاد کشورمان همچنین تأکید کرد: تحریم‌های اقتصادی فقط برای ایران مضر نیستند بلکه آسیب‌های سیاسی و اقتصادی آن به کل اقتصاد منطقه و جهان سرایت کرده است.

وی ادامه داد: در همین زمینه، نقش دولت‌ها در بهینه‌سازی کارکرد سازمان‌های ترویج سرمایه‌گذاری ترویج تجارت و مناطق ویژه اقتصادی حیاتی است. ایران با داشتن ده‌ها منطقه ویژه اقتصادی و آزاد تجاری – صنعتی توانسته است بستری مناسب برای جذب سرمایه‌گذاری‌های باکیفیت فراهم کند. این مناطق با تسهیلات زیرساختی و دسترسی به بازار‌های منطقه‌ای ظرفیت بالقوه‌ای برای افزایش تولید داخلی تقاضای مصرفی و صادرات بین‌المللی دارند.

وی با بیان اینکه در دهه‌های اخیر جهان شاهد تغییرات اساسی در پارادایم صنعتی نیز بوده است که به واسطه پیشرفت‌های فناوری تغییرات زیست محیطی و ضرورت‌های اقتصادی ایجاد شده است، یادآور شد: چالش‌های این تغییر پارادایم شامل رقابت فزاینده برای جذب سرمایه‌گذاری‌های در حوزه فناوری، کاهش سهم صنایع سنتی در اقتصاد جهانی و نیاز به انتقال سریع به فناوری‌های سبز است. این در حالی است که کشور‌های در حال توسعه برای دستیابی به این تحول با چالش‌های زیرساختی نیروی کار ماهر و سرمایه‌گذاری مواجه هستند.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: بر اساس داده‌های رسمی، سهم صنعت، معدن و نفت و گاز در تولید ناخالص داخلی ایران حدود ۳۷ درصد است و بخش‌هایی مانند پتروشیمی خودروسازی و فناوری‌های زیستی پتانسیل بالایی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی دارند. همچنین ایران در حوزه صنایع دانش‌بنیان طی یک دهه گذشته شاهد رشد بسیار بالایی بوده که نشان‌دهنده قابلیت ما در بهره‌گیری از انقلاب صنعتی چهارم است.

همتی ادامه داد: برای بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها سیاست‌های صنعتی و استراتژی‌های ترویج سرمایه‌گذاری باید همسو و هم‌افزا شوند؛ استفاده از داده‌های کلان، تحول دیجیتال و همکاری‌های بین‌المللی ابزار‌های کلیدی برای تحقق این هدف خواهند بود.

وی گفت: تغییر پارادایم صنعتی جهان با تمام چالش‌ها و فرصت‌های خود به همکاری‌های بین‌المللی و استراتژی‌های دقیق نیازمند است. ایران با اتکا به ظرفیت‌های ملی خود و رویکردی فعال در سیاست خارجی قصد دارد در این مسیر نقشی برجسته ایفا کند و به موتور محرکه رشد منطقه و جهان تبدیل شود.

وزیر اقتصاد در پایان سخنرانی خود تصریح کرد: اینجانب از تمامی همکاران و دولت‌های حاضر دعوت می‌کنم تا با تقویت همکاری‌های چندجانبه و به اشتراک‌گذاری تجربیات به ساختن آینده‌ای پایدارتر عادلانه‌تر و شکوفاتر برای تمام کشور‌ها کمک کنیم.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از مهر، تاریخ انتشار: 5آذر1403، کدخبر:6298680، mehrnews.com

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین