شعارسال: سهامداران شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت که صبح روز چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ با حضور ۹۱.۷ درصدی صاحبان سهام در سالن اجتماعات ساختمان ستاره ونک تهران برگزار شد، با تصویب صورتهای مالی سال منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳، به پیشنهاد سهامدار عمده مقرر شد ۸۰ درصد از سود عملیاتی بابت هر سهم تقسیم شود که رقمی معادل ۶۳۷ ریال به تصویب اکثریت آراء رسید. مهدی اخوان بهابادی مدیرعامل همراه اول در این مجمع با ارائه گزارشی جامع از عملکرد مالی، عملیاتی و فنی این اپراتور در سال ۱۴۰۳، از تداوم رشد پایدار و تثبیت جایگاه این شرکت به عنوان رهبر بازار ارتباطات سیار کشور خبر داد. به گفته وی، درآمد عملیاتی شرکت اصلی در سال گذشته با رشدی چشمگیر معادل ۳۷ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ به ۷۰ هزار و ۶۷۷ میلیارد تومان رسیده و این در حالی است که سود خالص شرکت نیز با افزایش ۱۵ درصدی به ۷۱۰۱ میلیارد تومان رسیده است. سود خالص تلفیقی گروه همراه اول نیز در پایان سال مالی ۱۴۰۳ با ثبت عدد ۸۰۰۳ میلیارد تومان، رشدی قابل توجه را نشان میدهد. همچنین سود هر سهم (EPS) شرکت ارتباطات سیار ایران در سال ۱۴۰۳ با ادامه روند صعودی، به ۷۹۶ ریال رسید.
مدیرعامل همراه اول با اشاره به تثبیت رهبری بازار توسط این اپراتور عنوان کرد: سهم بازار درآمدی همراه اول در پایان سال ۱۴۰۳ به ۵۷ درصد رسیده و شمار مشترکان فعال (VLR) از ۷۳.۷ میلیون نفر فراتر رفته است. همچنین تعداد کل مشترکان ثبت شده (HLR) نیز به بیش از ۱۰۴ میلیون نفر بالغ شده است که نشانهای از گستره بالای پوشش و ضریب نفوذ شبکه این اپراتور است (شعار سال: شما فقط بگید باشه). اخوان بهابادی با بیان اینکه سال گذشته ۱۱.۲ میلیون مشترک جدید را جذب کردیم، افزود: از مجموع ۱۰۴ میلیون مشترک، بیش از ۲۷.۸ میلیون مشترک دائمی و ۷۶.۲ میلیون مشترک اعتباری هستند. همراه اول تاکنون موفق به راه اندازی ۱۲۱۵ سایت فعال نسل پنجم تلفن همراه (۵ G) در کشور شده است. همچنین شمار سایتهای نسل چهارم (۴ G) این اپراتور به ۵۵۳۹۲ سایت و تعداد سایتهای ۳ G به ۲۶۵۶۵ رسیده است که در مجموع، بزرگترین و گستردهترین شبکه ارتباطی کشور را شکل داده است. وی همچنین به ثبت رکورد مصرف دیتای روزانه با رقم ۳۱.۱ پتابایت و رشد ۲۹ درصدی ترافیک کل دیتا و رسیدن به ۹۴۰۰ پتابایت در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: بیش از ۵۵ میلیون مصرف کننده دیتای LTE داشتیم و سهم ترافیک این بخش بیش از ۹۲ درصد از کل ترافیک بود. اخوان بهابادی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تأکید بر نقش همراه اول در توسعه فناوریهای بومی و راهبردی در صنعت ICT کشور، از طراحی و اجرای دهها پروژه فناورانه در حوزههای زیرساخت، سامانههای ابری، خدمات ابری سازمانی و توسعه راهکارهای هوشمندسازی خبر داد و گفت: همراه اول در سال گذشته بیش از ۱۰۲ محصول و خدمت دیجیتال جدید را به سبد خدمات خود افزوده است (شعار سال: شاید بد نباشد که همراه اول از این ۱۰۲ محصول ذکر نام کند).
اخوان بهابادی در بخش پرسش و پاسخ که در لحظات پایانی مجمع تدارک دیده شده بود، در پاسخ به سوال سهامداری درباره تعرفهها و تعدیل نرخها اظهار کرد: ارزش اپراتورها شاید به صورت ریالی در حال افزایش باشد، اما از منظر دلاری همچنان کاهش را تجربه میکنیم. این وضعیت برای تمامی اپراتورهای ارتباطی صدق میکند. ادامه سیاست تعرفههای دستوری، میتواند سرنوشتی مشابه آنچه در حوزه انرژی و مشکلاتی نظیر قطعی برق شاهد بودیم، برای صنعت ارتباطات رقم بزند. رویکرد وزیر فعلی ارتباطات که به جد در حوزه ICT دانشمند هستند، نسبت به مدیران پیشین کاملا متفاوت است؛ اکنون شاهد پیگیری از سوی اپراتورها هستیم و اقدامات مهمی نیز به انجام رسیده است. امیدواریم در آینده نزدیک گشایشهایی در زمینه تعرفهها ایجاد شود و سرکوب تعرفهای در حوزه ICT پایان یابد.
وی ادامه داد: یکی از راهکارهای ما برای جبران کاهش درآمدها، سرمایه گذاری در حوزههای نوآورانه و کسب و کارهای جدید بوده است. به عنوان نمونه، سرعت رشد سودآوری شرکتهایی مانند دیجیکالا که اکنون سهامدار آن هستیم، بیشتر از همراه اول است و پیش بینی میکنیم طی سه تا چهار سال آینده، سود این شرکتها با کسب و کارهای اپراتوری رقابت نزدیکی داشته باشد. وی درباره برنامه ورود دیجی کالا به بازار سرمایه گفت: مقدمات ورود دیجی کالا به بورس انجام شده و تفاهمات اولیه نیز صورت گرفته است.
توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:
انحصار یکی از مهمترین آفات اقتصاد و مدیریت کشور است. انحصار، عدم پاسخگویی و ضعف شفافیت میآورد و بستر را برای عوام فریبی با رقمهای درشت و به رخ کشیدن توانمندیهای موجود و غیرموجود فراهم میکند. مجمع عمومی همراه اول با سود بالغ بر ۷ همتی برای سال ۱۴۰۳ در حالی برگزار شد که در آن، وزیر ارتباطات را دانشمند نامیدند و مدیرعامل محترم، هشدار ایجاد بحران در حوزه ارتباطات در صورت تداوم اصرارها به تعرفههای دستوری داد. اما جناب مدیرعامل نگفت که چرا پاسخگویی و جبران ضرر مشترکان توسط این اپراتور به شکل شایسته اجرا نمیشود؟ چند بار باید به پشتیبانی و رسیدگی به شکایات و سازمان رگولاتوری در خصوص ضعف خدمات رسانی در خیابان دبستان یا شهید کابلی سیدخندان (یک کیلومتری دفتر وزیر) گلایه و شکایت شود؟ اگر شرکتی، چون همراه اول، شرکت حرفهای است، چرا جبران خسارت نمیکند؟ جناب اخوان، افکار عمومی منتظر شنیدن پاسخهای شماست.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون