پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۴۴۵۴
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۹

جمعیت 300 هزار نفری حاشیه نشین زاهدان نگران‌کننده است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: جمعیت 300 هزار نفری حاشیه‌نشین شهر زاهدان نگران کننده است.
شعار سال: علی اوسط هاشمی در جلسه شورای اداری شهرستان زاهدان با تأکید بر ضرورت جلوگیری از روند توسعه زاهدان اظهار داشت: در این شهر هر اداره و نهادی هرکجا رفته و زمین‌هایی را برای کارکنانش در نظر گرفته و بعد ساخته است، باید از ادامه این روند جلوگیری و در اسناد زمین‌هایی که به ادارات داده‌شده، بازنگری شود.

استاندارسیستان و بلوچستان با بیان اینکه اگرعدالت مدیریتی و برنامه‌ای در زاهدان می‌بود این اختلاف وضعیت زندگی و توزیع خدمات در شهر نبود، افزود: اکنون باید ضعف مدیریتی گذشته را جبران کنیم، به طوریکه مبنای کار ما بر اساس پژوهش محوری و برنامه محوری باشد، درواقع این شهر با روزمرگی اداره نمی‌شود زیرا ممکن است روزی با سیلی از معترضین مواجه شویم که نمی‌توانیم پاسخگوی خواسته‌های بر حق آن‌ها باشیم.

هاشمی، زاهدان را شهری فاقد زیرساخت‌های اساسی توسعه نامید و گفت: در مرکز استان نیروگاه برق نداریم، 650 لیتر بر ثانیه کمبود آب‌داریم، همچنین در این شهر با تهدیدهای زیادی مواجه هستیم، همین جمعیت 300 هزارنفری حاشیه‌نشین شهر یک نگرانی است.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: شهر زاهدان به‌صورت بی‌رویه توسعه پیداکرده است، همین‌طور پهنش کرده‌ایم، نمی‌دانم چگونه با 90 میلیارد تومان که 60 درصد آن پول حقوق کارمندان شهرداری است می‌توان این شهر را مدیریت کرد، درواقع ما منابع مالی که شهری با این گستردگی و پراکندگی را ساماندهی کند، نداریم.

هاشمی اضافه کرد: هر اداره و نهادی هر جا رفته و زمین‌هایی را برای کارکنانش در نظر گرفته و بعد ساخته است، باید از ادامه این روند جلوگیری و در اسناد زمین‌هایی که به ادارات داده‌شده، بازنگری شود.

وی ادامه داد: در زاهدان نه از حیث زیرساختی موفقیم و نه دارای برنامه بوده‌ایم، شهر را بی‌رویه توسعه داده‌ایم، به طوریکه اکنون با 300 هزار نفر جمعیت حاشیه‌نشین، جزو کلان‌شهرهای کشور هم هستیم، این وضعیت مرکز استان که باید الگویی برای 37 شهر دیگر باشد، مناسب نیست.

هاشمی ساختن زاهدان را نیازمند یک اراده دسته‌جمعی دانست و افزود: باید آستین‌هایمان را بالا بزنیم، بخش قابل‌توجهی از سند توسعه زاهدان ویژه بخش خصوصی است، به‌هیچ‌عنوان دولت در سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی انتفاعی نمی‌اندیشد و بهترین امتیازات را به این سرمایه‌گذاران می‌دهد، این شهر را باید به کمک شهروندان آن ساخت زیرا بدون حضور آن‌ها در توسعه آن ناموفق خواهیم بود.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره بر ضرورت اولویت‌بخشی برای رفع نارسایی‌های زاهدان، گفت: باید یک سری کارهای اورژانسی برای بستن راه خسارت به شهر را انجام دهیم، کنترل ورود آب‌های خسارت زا به داخل شهر از این اولویت‌ها است، البته دولت هم در هر فرصت بودجه‌ای به‌ضرورت مدیریت این مسئله کمک می‌کند.

وی گفت: در هر ثانیه 600 لیتر پساب فاضلاب در اختیارداریم که تنها 40 درصد آن را تصفیه و به چرخه مصرف بازمی‌گردانیم، این ازنظر ما پذیرفته نیست، در شرایط کم‌آبی کنونی در استان، هدر رفتن هر لیتر آب کفران نعمت بوده و باید برای استفاده از این ظرفیت اقدامات جدی شود.

هاشمی در ادامه از آماده شدن مقدمات کلنگ زنی مجتمع فرهنگی-تجاری- ورزشی زاهدان در زمینی با وسعت 12 هکتار خبر داد و افزود: احداث دو باب سینما، هتل پنج ستاره، بیش از 150 غرفه تجاری، ایجاد سرزمین موج‌های آبی در این مجتمع در نظر گرفته‌شده که با سرمایه‌گذاری میلیاردی بخش خصوصی اجرا می‌شود.

استاندار سیستان و بلوچستان همچنین در بخش دیگری بر ضرورت گازرسانی به زاهدان تا پایان سال 95 تأکید و اضافه کرد: تأکید ما بر این است که در ادامه طرح گازرسانی به شهرهای استان، ادامه خط گاز ایرانشهر-زاهدان از این‌طرف (از طرف زاهدان) نیز شروع شود.

وی گفت: باید تا اوایل سال 95 کلنگ ساخت راه‌آهن زاهدان به ایرانشهر نیز از سمت زاهدان به زمین بخورد زیرا این اقدام سرعت ساخت راه‌آهن چابهار-زاهدان را افزایش می‌دهد.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری تسنیم،تاریخ انتشار 8  آذر 1394 ، شناسه خبر: 930219، www.tasnimnews.com

خبرهای مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین