پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۶۷۹۶۸
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۸

با توهین‌کنندگان به رئیس جمهور برخورد شود

یک عضو فراکسیون امید، ضمن محکوم کردن حواشی به وجود آمده در راهپیمایی روز جهانی قدس علیه رییس‌جمهور گفت: برخورد جدی با توهین‌کنندگان به رئیس جمهور انتظار مردم و نمایندگان مجلس از قوه قضائیه است.

شعارسال: بهروز بنیادی، با بیان اینکه توهین به مقامات کشوری در ادوار مختلف وجود داشته است، افزود: متأسفانه همیشه عده‌ای هستند که بعد از انتخابات در تلاش هستند تا شیرینی حماسه و پیروزی ملت را به کام مردم تلخ ‌کنند.

وی با اشاره به اینکه این مسیر از گذشته تا حال ادامه داشته و دارد، گفت: وظیفه اصلی نهادهای پیشگیری از جمله قوه قضائیه این است تا با این افراد که رابطین و سرتیم های آن‌ها مشخص هستند به صورت جدی برخورد کنند.

بنیادی با اعلام اینکه بدون شک نظام جمهوری اسلامی این قدرت را دارد که به راحتی این افراد خودسر را شناسایی و با آن‌ها برخورد قانونی داشته باشد، توهین‌های این افراد به رئیس‌جمهور را در راستای تخریب آرای مردم دانست و اظهار کرد: آن‌ها امروز فقط به دکتر روحانی یا اشخاص دیگر توهین نکردند بلکه این افراد خودسر با مردم لجاجت داشته و اصل نظام را قبول ندارند.

وی با بیان اینکه این افراد برای دامن زدن به دو قطبی شدن جامعه تلاش می‌کنند، بیان کرد: نیروهای خودسر با این اقدامات می‌خواهند اقتدار قوه قضائیه و نیروی انتظامی را زیر سؤال برده و به آن خدشه وارد کنند.

نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه با همکاری همه قوا باید احترام همه مقامات کشور و رأی مردم حفظ شده و با عاملان آن برخورد جدی شود، بیان کرد: هرچند پیام مردم ایران در راهپیمایی روز قدس این بود که در همه جهان به افراد خودسر اجازه ظهور و خودنمایی نمی‌دهند حال می‌خواهد ترامپ باشد و یا آل سعود دیگر در درون کشور که جای خود دارد و باید این افراد را سریعاً منکوب کرد.

وی با اشاره به اینکه از مبادی ذیربط و ذی‌صلاح انتظار می‌رود به سرعت اتفاقاتی که در روز قدس اتفاق افتاد را رسیدگی کرده و گزارش آن را به مردم ابلاغ کنند، افزود: طبق ماده 609 قانون مجازات اسلامی هرگونه توهین به مقامات رسمی محکوم بوده و مجازت آن مشخص است.

بنیادی با بیان اینکه امیدواریم هرچه زودتر به این قائله‌ها خاتمه داده شود و اجازه ندهیم این افراد جامعه را به سمت دو قطبی شدن پیش ببرند، اظهار کرد: در حالی که ترامپ با آل سعود رقص شمشیر می‌کردند مردم ما با حضور در پای صندوق‌های رای به دنبال انتخاب رئیس‌جمهور خود بودند تا این حضور را به‌عنوان یک پتک بر سر آن‌ها بزنند.

وی عنوان کرد: اینکه عده‌ای کوته‌فکر بخواهند نتیجه صندوق‌های رأی را زیر پا بگذارند بدون شک پیام خوبی نخواهد داشت، به همین خاطر باید حواس همه مسئولان جمع باشد تا بتوانیم هر چه زودتر این افراد خودسر را به سزای اعمالشان برسانیم.

این عضو فراکسیون امید با اعلام اینکه این افراد دلسوز مردم نبوده و به دنبال پیشرفت کشور نیستند، اظهار کرد: این افراد تنها آمده‌اند تا مسیری که دولت تدبیر کرده و مجلس شورای اسلامی برنامه ششم را مشخص و در مسیر درست قرار داده‌اند از مسیر اصلی خود منحرف کنند.

وی با اشاره به اینکه اگر نتوانیم جلوی این افراد را بگیریم مردم هم دلسرد خواهند شد، افزود: این‌ها در تلاش هستند مردم را در حمایت از انقلاب و نظام دلسرد کنند.

بنیادی با بیان اینکه مردم ما راه اصلی خود را انتخاب کرده‌ و در انتخابات نشان داده‌اند به کدام تفکر پایبند بوده و از آن حمایت می‌کنند، بیان کرد: آنچه به نظر می‌رسد باید قوه قضائیه در ورود به این‌گونه پرونده‌ها جدیت و سرعت عملی بیشتری داشته باشد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی این حق را دارند که در تمامی مسائل اظهار نظر کرده و ورود پیدا کنند، بیان کرد: بدون شک در اولین جلسه علنی مجلس در این خصوص بحث خواهد شد.

وی با بیان اینکه امروز به جز توهین به ریاست جمهوری به افراد دیگری از جمله ریاست و نائب رئیس مجلس هم توهین‌هایی شد، گفت: باید از سوی مجلس در این خصوص موضع‌گیری شود.

سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 3تیر1396، کدخبر: 96040301205: www.isna.ir


خبرهای مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۴
0
0
توهین به رئیس جمهور مصداق توهین به مقامات است و جرم تلقی می شود. سوالی برای من پیش امده که چرا در کشورهای غربی طرف گوجه و ... پرتاب می کنه و توهین قلمداد نمی شه. چرا در اونجا توهین به مقامات جرم نیست. یا اینکه آیا پرتاب گوجه و تخم مرغ توهین حساب می شود یا خیر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۴
0
0
عنصر قانونی جرم توهین در قوانین جاری عبارت است از مواد 513 قانون مجازات اسلامی تحت عنوان توهین به مقدسات و...، ماده 514 توهین به بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی و... ماده 608 توهین به اشخاص حقیقی، ماده 609 توهین به روسای قوای سه گانه و سایرمقامات و... ماده 700 تحت عنوان هجو افراد و ماده 26 قانون مطبوعات، تحت عنوان توهین به دین مبین اسلام و مقدسات توسط مطبوعات، ماده 619 تحت عنوان توهین به زنان و اطفال.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۴
0
0
ماده 513 قانون مجازات اسلامی، موضوع اهانت به مقدسات اسلامی در صورتی که جرم ارتکابی مشمول حکم سب النبی (توهین شدید به پیامبر گرامی اسلام و امامان و حضرت فاطمه زهرا و...) باشد اعدام و در غیر این صورت مشمول مجازات حبس از یک تا پنج سال خواهد بود.
ذیل ماده 514 چنانچه کسی به هر نحوی به حضرت امام خمینی(ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و مقام معظم رهبری اهانت نماید به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

قانونگذار در ماده 608 توهین به افراد (اشخاص حقیقی) از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک را چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا 74 ضربه و یا از 50 هزار ریال تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم نموده است.
همچنین ذیل ماده 609 آمده است هر کس با توجه به سمت یکی از روسای سه قوه یا معاونان رئیس جمهور یا وزرا یا یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا نمایندگان مجلس خبرگان یا اعضای شورای نگهبان یا قضات یا اعضای دیوان محاسبات یا کارکنان وزارتخانه ها و موسسات و شرکت های دولتی و شهرداری ها، در حال انجام وظیفه یا به سبب آن توهین نماید به سه تا شش ماه حبس یا 74 ضربه شلاق و یا از 50 هزار ریال تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم می شود.
مجازات تعرض یا مزاحمت اطفال و زنان در اماکن عمومی و معابر چه با الفاظ و چه با حرکات مخالف شان و حیثیت، حبس از دو تا شش ماه و تا 74 ضربه شلاق پیش بینی شده است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۴
0
0
براي اينکه رفتار مرتکب توهين کيفري محسوب شود بايد شرايطي را در خود داشته باشد .
* موهن بودن رفتار: صرف خشونت گفتار را نمي­توان توهين کيفري محسوب کرد . تشخيص موهن بودن رفتار با عرف است ، نظر عرف در اين مورد با توجه به عامل زمان و مکان – طبقه اجتماعي و شخصيت مخاطب و نيز موقعيت خاصي که رفتار مورد نظر در آن ارتکاب يافته است مشخص مي­شود که در ميان عرفي از طبقات مردم، اظهار محبت نسبت به ديگران و تحسين و تمجيد آنان با کلماتي که براي ديگران وهن­آور تلقي مي­شود همراه است.
و يا شخصيت مخاطب در قضاوت عرف ، نسبت به موهن محسوب شدن رفتار خاص موثر است . براي مثال بي­سواد، خطاب کردن يک استاد دانشگاه عرفاً توهين­آميز است و ليکن اگر به يک کارگر ساده ساختماني بگويند بي­سواد از لحاظ عرف وهن­آور تلقي نمي­شود.
* وجود مخاطب معين : توهين به خود جرم نيست براي مثال اگر پدري به فرزند خود پدر... بگويد.
مورد ديگر اينکه توهين به گروه کلي بدون تعيين مصاديق نيز جرم محسوب نمي­شود براي مثال اگر کسي همه کارکنان دولت را به کم کاري و يا رشوه خواري متهم کند مرتکب جرم توهين کيفري نمي­شود.
نکته ديگر اينکه معين شدن مخاطب توهين ، الزاماً با آوردن نام نيست ، شايد با ذکر ويژگي-هاي ظاهري و يا محل سکونت فرد به وي توهين شود .
* شخص حقيقي بودن مخاطب:
با توجه به اينکه در ماده 608 ، توهين به اشخاص حقوقي مشمول اين ماده نمي­شود بنابراين کسي را نمي­توان به علت ارتکاب توهين عليه دولت يا يک شرکت خصوصي و نظاير اين موارد محکوم کرد.
* زنده بودن مخاطب:
برخي از نويسندگان، توهين به اشخاصي که در قيد حيات نمي­باشند را نيز مشمول ماده 608 دانسته­اند، به نظر مي­رسد. واژه« افراد» در ماده فوق به انسانهاي زنده اشاره دارد و در نتجيه توهين به مردگان تنها در صورتي مي­تواند مشمول ماده مذکور قرار گيرد که عرفاً توهين به بازماندگان تلقي شود و در واقع آنان بزه ديده محسوب مي­شوند. اين موضع در تبصره 2 ماده 30 از قانون مطبوعات مصوب سال 1364 نيز پذيرفته شده است که به موجب آن، « هرگاه انتشار مطالب مذکور در ماده فوق راجع به شخص متوفي بوده ولي عرفاً هتاکي به بازماندگان وي به حساب آيد هر يک از ورثه قانوني مي­تواند از نظر جزايي يا حقوقي طبق ماده و تبصره فوق اقامه دعوي نمايد.
البته ذکر اين نکته مهم است که توهين به مردگان به طور خاص جرم­انگاري شده است، مثلاً ماده 514 قانون مجازات اسلامي، براي اهانت به امام خميني (ره) مجازات تعيين کرده است .
* حضوري يا علني بودن توهين
جز در مواردي که در قانون به آن تصريح شده است ، علني بودن توهين شرط تحقق آن محسوب نمي­شود در واقع اگر کسي هم در يک مکان خصوصي و بدون حضور شاهد به ديگري توهين کند مرتکب جرم مي­شود ، حتي حضور مخاطب توهين هم شرط تحقق نيست ، ممکن است شخصي به کسي که در ميان جمعي حضور ندارد توهين کند.
حال آيا منظور از حضوري، حضور فيزيکي است بلکه همين که شخص مخاطب، مثلاً ازطريق تلفن، الفاظ توهين­آميز را مي­شنود، يا از طريق ارتباط اينترنتي حرکات توهين آميز را مشاهده کند کفايت مي­کند.
*صريح بودن توهين:
در قانون استفساريه مصوب مجلس شوراي اسلامي در سال 79 مورد تصريح قرار گفته است.
براي شمول موادي مثل 513، 514 ، 608 و 609 قانون مجازات اسلامي و مواد مشابه در قانون مطبوعات در مورد توهين و سب و لعن، بايد الفاظ و حرکات مرتکب صراحت بر توهين داشته و به اصطلاح تفسير بردار نباشد در واقع در صورت عدم صراحت مرتکب به جرم توهين محکوم نخواهد شد .
عين تفسيري مجلس شوراي اسلامي به شرح ذيل « از نظر مقررات کيفري، اهانت و توهين و ... عبارت است از به کار بردن الفاظي که صريح يا ظاهر باشد و يا ارتکاب اعمال و انجام حرکاتي که با لحاظ عرفيات جامعه و با در نظر گرفتن شرايط زماني و مکاني و موقعيت اشخاص موجب تخفيف و تحقير آنان شود و با عدم ظهور الفاظ ، توهين تلقي نمي­گردد.
* عدم لزوم ارتجالي بودن(ابتدايي بودن) توهين
در قوانين قبل از انقلاب بند 33 ماده 1 سال 1324 در آيين نامه امور خلافي « کساني که بدواً به ديگري شروع به فحاشي يا طلب خود را به هتاکي مطالبه کنند يا به هر نحوي از انحاء به ديگري اهانت و هتک حرمت نمايند.» مجازات حبس و جزاي نقدي مقرر کرده بود. ولکين در ماده 608 قانون تعزيرات و ديگر مواد راجع به موضوع توهين، ابتدايي بودن توهين وجود ندارد.
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین