«اسحاق جهانگیری» با بیان اینکه کم آبی باعث شده که حساسیتها و نگرانی در میان استانها برای تأمین آب مورد نیاز شدت یابد، گفت: به همین منظور در دولت یازدهم به منظور استفاده مطلوب از آبهای کشور که از دسترس خارج میشدند نهضت عظیم سدسازی راه افتاد.
وی افزود: بر اساس آمارها در 4 سال گذشته 34 میلیارد مترمکعب ذخیره آب به منظور تنظیم بخشی پشت سدها مهار شد و اگر این اتفاق رخ نداده بود امروز با توجه به افزایش مصرف آب شرایط دشواری داشتیم.
حمایت رهبر معظم انقلاب از طرحهای آبرسانی
جهانگیری میگوید که این دولت بر اساس آینده نگری کار بزرگی انجام داد. او توضیح داد: برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی هر گاه به رهبر معظم انقلاب مراجعه کردیم ایشان تأکید داشتند که این منابع متعلق به بخش خصوصی است و باید در اختیار آنها قرار گیرد. تنها هنگامی که برای اجرای طرحهای مربوط به آب از معظم له درخواست کردیم ایشان با بزرگواری به اختصاص 10 میلیارد دلار به منظور اجرای این طرحها موافقت کردند.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: نتیجه موافقت ایشان این شد که امروز ما با سرافرازی اعلام کنیم که دهها سد در کشور به بهرهبرداری رسیده و میلیاردها مترمکعب آب در دسترس بخشهای مختلف قرار گرفته تا فرصتهای جدیدی برای تولید و اشتغال ایجاد شود.
وی با بیان اینکه امروز ما برای پرداخت منابع به پیمانکاران حوزه آب با کمترین مشکل مواجه هستیم، گفت: اعتبارات بیسابقهای که از محل صندوق توسعه ملی در اختیار ما است ما را قادر ساخته تا هزینههای مربوط به این طرحها را به سهولت پرداخت کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه همه افراد شاخص و نخبگان فکری و رسانهها باید در ترغیب مردم به کاهش مصرف آب و صرفهجویی تلاش کنند، گفت: در بخش صنعت نیز باید صنایع پرمصرف در سواحل کشور بویژه سواحل دریای عمان و خلیج فارس استقرار یابد. ما برای توسعه سواحل مکران برنامهریزی جدی انجام دادهایم تا این مناطق به کانون توسعه کشور و جذب سرمایه و جمعیت تبدیل شود.
به اعتقاد جهانگیری وزارت نیرو از موفقترین وزارتخانهها در دولت یازدهم بوده است.
جهانگیری بار دیگر خاطرنشان ساخت: به همه ایرانیان عزیز میگویم اگر با مسأله آب درست برخورد نکنیم این مسأله میتواند آینده ما و کشور را به مخاطره بیندازد. بنابراین هر انسان دلسوزی باید به این موضوع اهتمام ویژهای داشته باشد.
وی با اشاره به افتتاح طرحهای آبرسانی روستایی گفت: در یکی از جلسات شورای عالی آب فیلمی را نمایش دادهاند که در آن مردم برخی روستاها با دشواریهای اساسی برای تأمین آب شرب مورد نیاز مواجه بودند. این فیلم دل هر انسانی را به درد میآورد. در همان جا تصمیم گرفتیم تا در این باره اقدامی جدی انجام دهیم.
جهانگیری با بیان اینکه در سال گذشته 500 میلیون دلار و امسال 200 میلیون دلار به موضوع آبرسانی به روستاها اختصاص یافته است، اظهار داشت: نتیجه این تصمیمگیری آبرسانی به 2900 روستا بود که این میزان به اندازه 10 برابر سال قبل است. دولت این روند را با همین سرعت ادامه خواهد داد تا روستاییان عزیز نه تنها دغدغه آب آشامیدنی سالم بلکه نگرانی از بابت راه، برق، گاز و امکانات زیربنایی دیگر نداشته باشند.معاون اول رئیس جمهوری گفت: در اواخر سال گذشته دولت مصوبهای به مجلس شورای اسلامی به منظور اختصاص 1.5 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی به موضوع اشتغال روستاییان بویژه مرزنشینان ارائه کرد. این مصوبه هر چند با تأخیر به تصویب رسیده است اما در آینده نزدیک این منابع با بهرههای ارزان به افرادی پرداخت خواهد شد که برای اشتغال در روستاها فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: دولت در سالهای گذشته نیز برای تأمین وام روستایی اقدامات خوبی انجام داده است اما این منبع جدید در سالجاری خواهد توانست تحولی بزرگ در روستاها بویژه مرزها ایجاد کند.
جهانگیری با اشاره به تهیه دستورالعملی برای ارائه این وامها در دولت خبر داد و از سرمایهگذاران و علاقهمندان به تولید و بویژه روستاییان خواست تا طرحهای خود را آماده و ظرف یک ماه آینده ارائه کنند.
«حمید چیت چیان» وزیر نیرو نیز در این مراسم ضمن مقایسه میزان سدسازی در 4 سال اخیر با دوران پیش از انقلاب و سالهای بعد از انقلاب، گفت: این حجم از توسعه و تلاش برای ساخت سد و استحصال در تنظیم بخشی آب مورد نیاز مردم نشان دهنده حرکتی عظیم در کل کشور و بویژه در استانهای غربی است.
چیت چیان ضمن تشکر از آینده نگری و بینش عمیق رهبر معظم انقلاب در مورد مسأله آب گفت: وزارت نیرو در زمینه آبرسانی به روستاها نیز گامهای عمیقی برداشته است به طوری که در سال 95 به 2900 روستا آبرسانی شد.
* مدیران صنعت خودروسازی باید قدر قطعه سازان را بدانند
معاون اول رئیس جمهوری در آیین بهرهبرداری از کارخانه ایران خودرو کرمانشاه نیز با تأکید بر اینکه مسیر صنعت خودروسازی و قطعهسازی و خدمات پس از فروش آن باید روز به روز اصلاح شود و بهبود پیدا کند، گفت: خدمات پس از فروش باید به قدری گسترده شود که مردم در هر نقطهای از کشور دغدغه مشکلات فنی خودرو را نداشته باشند.
جهانگیری صنعت خودروسازی را یکی از صنایع پراهمیت و پیشران برشمرد و با تأکید بر ضرورت توجه به صنایع پیشران کشور تصریح کرد: اگر به صنایع پیشران آنطور که باید توجه شود و این صنایع بتوانند با ظرفیت بالا به تولید بپردازند، زنجیرههای پاییندست این صنایع نیز به حرکت وادار شده و اشتغال زایی فراوانی به همراه خواهد داشت.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه خوشبختانه امروز صنعت خودروسازی کشور گامهای بلندی را برداشته است، اظهار داشت: اینکه یک شرکت معتبر بینالمللی با خودرو سازان ایرانی شرکت مشترک تأسیس و تولید مشترک میکنند امری بسیار مثبت و نقطه شروع صنعتی شدن در خودروسازی کشور است.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه خودروسازی صنعتی است که نقش مهمی در اقتصاد ملی، سرمایه گذاری، اشتغال و رفاه مردم ایفا میکند، گفت: هدفگذاری ما برای افزایش رفاه مردم این بوده است که هر خانواده حداقل از یک خودرو برخوردار باشد و با تلاشهای صورت گرفته سرانه برخورداری از خودرو در کشور بسیار بالا رفته اما هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داریم که باید برای رسیدن به آن جایگاه تلاش کنیم.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه ایران، صفحه 5، تاریخ انتشار: 4 مرداد 1396، شماره: 6552 .