شعار سال: جمشید زند در ششمین اجلاس عمومی فوقالعاده اصناف اراک، گفت: ایجاد اشتغال قابل توجه یکی از مهمترین اقداماتی است که اصناف میتوانند انجام دهند، با توجه به دغدغه مقام معظم رهبری در حوزه اشتغال، میتوان درمان این معضل را در تقویت اصناف دانست، دیگر بعید میدانم که بتوان در زمینه صنعت اشتغالزایی کرد، دولت نیز جذب نیروی کار ندارد، اما صنایع کوچک یا همان اصناف همچنان میتوانند باعث اشتغالزایی شوند .
وی با بیان اینکه هر واحد صنفی میتواند برای دو نفر اشتغالزایی داشته باشد، افزود: اصناف به عنوان پایگاه اجتماعی و سیاسی تاثیرگزار، حلقه ارتباط تولید و خط مقدم ارتباط با مردم، حدود ۲۰ درصد از تولید ناخالص ملی را برعهده دارد .
زند با اشاره به اینکه در کل کشور ۴۴۰ اتاق اصناف وجود دارد، بیان کرد: استان مرکزی دارای ۱۲ اتاق اصناف است، که سهمش از کل کشور ۲.۷۲ است و تعداد اتحادیههای کل کشور ۷۷ هزار و ۳۶۱ است که سهم استان مرکزی با ۱۷۸ اتحادیه از کل کشور در حدود ۲.۵۴ است، همچنین تعداد واحدهای صنفی در کل کشور بیش از دو میلیون است و در استان ۵۲ هزار واحد صنفی وجود دارد که براین اساس سهم استان از کل کشور در حدود ۲.۱ است، تعداد واحدهای تولیدی صنفی در استان ۱۰ هزار و سهم استان از کل کشور ۲.۲۶ است، سهم استان در خصوص تعداد واحدهای صنفی خدماتی ۲.۴ است .
وی در خصوص مشکلات اصناف بیان کرد: اولین مشکلی که گریبانگیر اصناف است، بخشنامهای است که طبق آن حدود و فاصله صنفی از اصناف حذف شد، این بخشنامه نه تنها موجب رقابتپذیری و ایجاد شغل نمیشود، بلکه باعث نابودی مشاغل نیز میشود و خواسته ما اینست که جهت رفع این مشکل اقدامات لازم انجام شود .
زند افزود: مشکل دیگر اصناف اینست که سازمان حمایت، دریافت درصد سود مشخصی را برای اصناف در نظر گرفته و چندین سال است که این میزان ثابت است در حالی که طی سالیان هزینهها چند برابر شده است و دیگر این سودها جوابگو نیست .
وی با بیان ایکه اصناف با طرح برداشتن قیمت کالا کاملا موافقند، ادامه داد: در حال حاضر کارخانهها قیمت غیرواقعی بر روی کالاها درج میکنند و یکسری فروشگاهها زیر قیمت درج شده این اجناس را بفروش میرسانند که این موضوع سبب میشود که دیگر اصناف بدنام شوند. خواهشمندیم از طرح برداشتن قیمتها حمایت کنید چراکه سازمان حمایت و صنعت و معدن هیچ نظارتی بر روی قیمت کالاها ندارند .
زند تصریح کرد: سالانه باید هزینه کشور تامین شود که بخشی از آن از محل مالیات است، چنانچه تصویب شود که اداره امور مالیاتی افزایش مالیات را از مودیان جدید بگیرد و در این خصوص هم این سازمان مودیان جدید را احصا کند، میتوان امید به بهبود در این زمینه داشت، چرا که در حال حاضر برخی مالیات پرداخت نمیکنند و تنها از افراد و مودیان قدیمی مالیات اخذ میشود .
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی گفت: در جلسهای که با رئیس جمهور داشتیم سه راهکار برای مشکل اشتغال ارائه دادم، در همین راستا خواهشمندیم هر چه زودتر صنوفی که در سال ۶۴ مشمول کمک دولتی هستند، مجددا بررسی شوند و صنوف منقرض شده از این رسته حذف شده و صنوف جدیدی در رابطه با آن تدوین شوند که این مهم سبب افزایش اشتغالزایی میشود .
وی خاطرنشان کرد: چنانچه وزارت کار، معافیت قانون کار را برای کارگاههای زیر پنج نفر در نظر بگیرد، میتوان امید داشت با سهل کردن شرایط به وضعیت اشتغالزایی کمک شود .
زند افزود: اصناف که تاثیرگزارترین بخش در حوزه اشتغال هستند کلا فراموش شده اندو حتی در جلسات اقتصاد مقاومتی از اصناف دعوت نمیشود، صنوف قادرند با سرمایهای بین ۳۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان، اشتغال پایدار ایجاد کنند، در همین راستا پرداخت تسهیلات میتواند باعث اشتغالزایی پایدار شود، امروزه اصناف توان رقابت با کالاهای قاچاق را ندارند و آنهم به دلیل نبود یا فرسوده بودن دستگاههاست که پرداخت تسهیلات میتواند در این زمینه اثرگزار باشد .
وی بیان کرد: شب بازارها و بازار روزها مشکلات دیگر هستند که در آنها کالاهای قاچاق، بی کیفیت و غیر بهداشتی ارائه میشود .
زند عنوان کرد: طبق قانون بخشی از درآمد جرایم تعزیرات به اتاق اصناف تعلق میگیرد تا بر صنوف نظارت داشته باشد، اما چهار یا پنج سال است که هیچ مبلغی در این حوزه پرداخت نشده است .
وی افزود: صنوفی که مشمول سازمان میراث فرهنگی هستند باید از اصناف مجزا شوند، برخی اصناف برابر قانون پروانه فعالیت خود را از سازمان میراث فرهنگی میگیرند، اما صنف محسوب میشوند و بایستی جواز کسب شان را از صنف بگیرند .
مشکلات وانتبارها و کمپرسیها با شهرداری، شهرک خودرو، نظارت کمیسیون بر ساعت کاری صنوف و شناسایی و معرفی واحدهای بدون پروانه کسب از جمله موضوعات مطرح شده در این اجلاس بود .
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار 10 مهر 96، کد مطلب: 967-1491-5 ، www.isna.ir