وی در گوشهای از گزارش خود به انتقاد از عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی پرداخت و اظهار کرد: حدود 2 هزار میلیارد تومان سرمایه اولیه این صندوق (حدود 67 درصد سرمایه اولیه صندوق نوآوری و شکوفایی) در نظر گرفته شده که به جای تخصیص به شرکتهای دانشبنیان، سر از بانکها و سپردهها درآورده است.
رئیس دیوان محاسبات اذعان کرد: در قبال سرمایهگذاری هزار و 500 میلیارد تومانی این صندوق در بانکها، بانکها لطف کردهاند و 266 میلیارد تومان به کارآفرینان و فعالان دانشبنیان تسهیلات دادهاند در صوتیکه منطقی این است که بانک دو تا سه برابر سپردهگذاری را تسهیلات دهد.
علی لاریجانی؛ رئیس مجلس هم در واکنش به این موضوع گفت: اگر قانون اجازه چنین کاری را میدهد، باید این اشکال قانونی بررسی و رفع شود در غیر این صورت مسئولان این صندوق باید فراخوانده و از آنان خواسته شود تا روششان را تغییر دهند.
سپردهگذاری در بانکها طبق اساسنامه
بهزاد سلطانی؛ رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی پس از این اظهارات در بخش خبر 20 شبکه چهار سیمای جمهوری اسلامی ایران بهصورت تلفنی حاضر شد و با بیان اینکه برخلاف گزارش ارائه شده در مجلس بیش از 500 میلیارد تومان از اعتبارات این صندوق به شرکتهای دانشبنیان تخصیص یافته است، اظهار کرد: تقریبا رقمی حدود هزار و 558 میلیارد تومان به این شرکتهای از طریق همین منابع اعطاء شده است.
وی افزود: همچنین در بخشی از گزارش گفته شد که 2 هزار میلیارد تومان سال 95 به این صندوق تخصیص یافته است در صورتیکه 600 میلیارد تومان در دو هفته آخر اسفند ماه به صندوق داده شد که عملا فرصت بررسی طرحهای فناوری را از نظر فنی، اقتصادی و بازار نداشتیم.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: بنابراین نمیتوان انتظار داشت که 600 میلیارد تومان را در دو هفته هزینه کرد زیرا بررسی ارزیابیها بیش از این طول میکشد.
چه اعتباراتی در گزارش دیوان محاسبات نبود؟
وی همچنین درباره اختلاف بین 500 تا 1500 میلیارد تومان هزینهکرد این صندوق عنوان کرد: در گزارشی که رئیس دیوان محاسبات ارائه دادند، اشارهای به رقم بالغ بر 700 میلیارد تومانی که برای دفاتر کاری شرکتهای دانشبنیانهزینه شده بود و همچنین اعتبارات تعلق گرفته برای توانمندسازی شرکتهای نشده بود.
سلطانی با تأکید بر اینکه طبق اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی، این صندوق میتواند از بانکها سود دریافت کند، گفت: به همین جهت بیش از اعتباراتی که از سوی دولت به این صندوق واگذار شده، برای شرکتهای دانشبنیان هزینه کردیم که قطعا از محل سود بانکی بوده است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه اعتبارات هزینهای مصوب برای شرکتهای دانشبنیان را یکجا تخصیص نمیدهیم و به صورت مرحلهای پس از ارزیابی میزان پیشرفت طرحها این کار را میکنیم، یادآور شد: به فرض اگر قرار باشد به شرکتی پنج میلیارد تومان تخصیص دهیم، دو میلیارد تومان آن داده میشود و مابقی رقم یا باید در گاوصندوق خود صندوق نوآوری و شکوفایی یا نزد بانکها بماند.
وی افزود: طبیعی است که طبق اساسنامه این میزان اعتبارات را در بانکها سپردهگذاری میکنیم؛ میزان سود این اعتبارات هم 800 میلیارد تومان بوده که قانون اجازه خرج کردن این سود را نمیدهد.
هزینهکرد 100 برابری برای دانشبنیانها به نسبت کل اعتبارات دولتی
سلطانی تصریح کرد: با توجه به اینکه برخی دستگاههای دولتی طلب شرکتهای دانشبنیان را پرداخت نمیکنند و این شرکتها در آستانه ورشکستگی قرار میگیرند، ما از محل این اعتبارات به شرکتها کمک میکنیم.
وی خاطر نشان کرد: با استفاده از سود همین سپردهها توانستیم بیش از 100 برابر اعتباراتی که به صندوق داده شده به شرکتهای دانشبنیان اعطاء شود.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه ما به مدیریت منابع مالیمان پرداختیم، گفت: با روشی که ما چیدهایم حتی اگر مجلس شورای اسلامی اعتبارات صندوق را تصویب نکند، اطمینان داریم که سال آینده اعتبارات شرکتهای دانشبنیان را پرداخت خواهیم کرد.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته ازخبرگزاری تسنیم ، تاریخ انتشار6بهمن 1396، کدخبر: 1638527،www.tasnimnews.com