پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 23
کد خبر: ۱۰۹۱۲۳
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۲
براساس آمارهای ارائه شده، در هشت ماهه امسال نزدیک به ۳۱۴ هزار تن محصول در گروه شیرینی و شکلات به ارزش حدود ۴۴۰ میلیون دلار صادر شده است که عراق، افغانستان، پاکستان، ساحل عاج و آذربایجان عمده‌ترین خریداران این محصولات بوده‌اند.

شعار سال: صادرات این بخش در شرایطی به این رقم رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۹۲.۵ درصد و از نظر ارزش بالغ بر ۲۵.۷ درصد رشد داشته است. به عبارت دیگر با توجه به افزایش حجم صادرات به نظر می‌رسد ارزش این محصولات در جهان به مراتب کاهش پیدا کرده و کمتر از یک سوم شده است.

اما در میان محصولاتی که در این گروه جا گرفته‌اند، بیشترین رقم افزایش صادرات را می‌توان مربوط بهآرد گندمدانست که در یک دوره یکساله حدود ۱۲۰۰ درصد رشد داشته است. البته این افزایش وزنی بدون افزایش ارزش بوده و قیمت این محصول در قیاس با سال گذشته تغییری نداشته است. بدین ترتیب در هشت ماهه اول سال جاری حدود ۱۷۰ هزار تن آرد گندم به ارزش بالغ بر ۴۲ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار به کشورهای مختلف صادر شده است.

همچنین صادراتآرد پودر شده خوراکیدر این مدت از نظر وزنی دو برابر شده است. البته این اتفاق در شرایطی رخ داده که ارزش این محصول در بازارهای جهانی ۱۰۰ درصد رشد داشته و صادرات آن به ۶۰ تن رسیده که حدود ۰.۰۸ میلیون دلار ارزآوری داشته است.

آرد غلات به غیر از گندمنیز دیگر محصولی است که اگرچه از نظر وزن، صادرات آن پنج برابر شده اما ارزشش تغییری نکرده است؛ به عبارتی دیگر این محصول امسال یک پنجم قیمت سال قبل در بازارهای جهانی به فروش رسیده است. وزن محصول صادر شده در این بخش حدود ۶۰ تن بوده و ارزش آن حدود ۰.۰۱ میلیون دلار اعلام شده است.

افزایش ۴۰ درصدی شیرینی‌جات بدون کاکائو

اما یکی از دیگر بخش‌هایی که با افزایش قابل توجه صادرات مواجه بودهشیرینی‌های بدون کاکائوهستند که در این مدت از نظر وزنی ۴۰.۸ درصد و از نظر ارزش ۵۵.۴ درصد افزایش صادرات داشته‌اند. بدین ترتیب در این بخش بالغ بر ۳۶ هزار و ۶۰۰ تن محصول به ارزش بالغ بر ۱۱۸ میلیون دلار صادر شده است.

البته در کنار افزایش صادرات شیرینی‌جات بدون کاکائو، صادراتشکلات کاکائوبا کاهش مواجه شده و در مدت یک سال گذشته بیش از ۲۹ درصد افت وزنی داشته است. این افت وزنی در شرایطی صورت گرفته که کاهش ارزش صادرات در این بخش بسیار اندک و در حد ۱.۸ درصد بوده و به عبارت دیگر می‌توان گفت شکلات کاکائوی ایرانی در بازارهای جهانی افزایش قیمت قابل توجهی داشته است.

در مدت هشت ماهه اول امسال صادرات در این بخش بالغ بر ۱۳ هزار و ۸۰۰ تن بوده است که ارزش آن بیش از ۷۰ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار می‌شود.

اما در بخشنان شیرینی و بیسکویتنیز شاهد ۹.۴ درصد کاهش وزنی صادرات بوده‌ایم، اما با این وجود از نظر ارزش صادرات این محصول با افزایش ۱۱ درصدی همراه بوده است. براین اساس می‌توان نتیجه گرفت که نان شیرینی و بیسکویت ایرانی در سال گذشته در بازارهای جهانی گران شده است. بدین ترتیب در این بخش بیش از ۷۴ هزار تن محصول به ارزشی بالغ بر ۱۷۶ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار صادر شده است.

خمیر کاکائو با چربیاز دیگر اقلامی است که در این مدت از نظر وزن و ارزش با کاهش صادرات مواجه بوده و از نظر وزن و ارزش صادرات ۷۶.۹ درصد و ۵۰.۹ درصد کاهش یافته است. در هشت ماهه اول سال جاری ۳۰۰ تن خمیر کاکائو با چربی به ارزش دو میلیون و ۷۰۰ دلار صادر شده است.

خمیر کاکائو بدون چربینیز در هشت ماهه اول سال جاری صادراتی نداشته و وزن آن نسبت به سال گذشته با افت ۱۰۰ درصدی مواجه بوده است.

همچنینپودر کاکائودر این مدت شاهد افزایش ۴۰۰ درصدی صادرات وزنی بوده و از نظر ارزش نیز بالغ بر ۳۴۴.۴ درصد افزایش داشته است. با این وجود در این حوزه تنها ۱۰ تن کالا به ارزشی بالغ بر ۰.۰۴ میلیون دلار صادر شده است.

کاهش صادرات غلات پف کرده

غلات پف کردهدیگر محصول این بخش است که در هشت ماهه اول سال جاری از نظر حجمی بیش از ۵۹۰۰ تن و از نظر ارزش بیش از ۲۱ میلیون دلار صادرات داشته است. البته این ارقام از نظر وزنی ۲۷ درصد و از نظر ارزش ۲۳ درصد کاهش را شاهد بوده‌اند.

همچنینبلغور غلاتصادراتی در حد ۸۷۰۰ تن داشته و ارزش آن بالغ بر دو میلیون و ۸۰۰ هزار دلار بوده است که صادرات این بخش از نظر وزنی و ارزش به ترتیب ۱۹.۲ درصد و ۷۵ درصد رشد را نشان می‌دهد.

افت صادرات نشاسته

شکلات و بیسکوئیت ایرانی کار شدهنیز در هشت ماهه اول سال جاری نیز بالغ بر ۸۰ تن صادرات به ارزش ۰.۱ میلیون دلار داشته که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۳۰۰ و از نظر ارزش ۴۰۰ درصد رشد را نشان می‌دهد.

نشاستهدیگر محصول این گروه است که در هشت ماهه اول سال جاری صادرات آن بالغ بر ۲۲۰۰ تن به ارزش یک میلیون و ۳۰۰هزار دلار بوده که این رقم‌ها از نظر وزنی و ارزشی با کاهش قابل توجهی مواجه بوده و صادرات وزنی این محصول بیش از ۳۷ درصد و صادرات ارزشی آن حدود ۲۸ درصد کاهش را تجربه کرده‌اند.

همچنینگلوتن گندمدیگر محصولی است که در هشت ماهه سال جاری بالغ بر سه میلیون و ۹۰۰ هزار دلار ارزآوری داشته و بیش از ۲۴۰۰ تن از این محصول به کشورهای مختلف صادر شده است.

بازارهای صادراتی شکلات و بیسکوئیت ایرانی

در مجموع ارزش صادرات انواع محصولات گروه شیرینی و شکلات ۲۵.۷ درصد و از نظر وزنی ۹۲.۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. از کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، ساحل عاج و آذربایجان به عنوان عمده بازارهای صادراتی شکلات و شیرینی ایرانی یاد شده است. در هشت ماهه اول سال جاری صادرات به عراق نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۹.۷ درصد افزایش داشته و صادرات به افغانستان حدود ۱۵.۶ درصد کم شده است. دیگر کشورها با افزایش قابل توجه صادرات این محصول مواجه بودند؛ پاکستان ۴۶.۷ درصد، ساحل عاج ۶۲.۵ درصد و آذربایجان ۸۸.۹ درصد افزایش واردات انواع بیسکویت و نان شیرینی از ایران داشتند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از وبسایت اگروفود نیوز، تاریخ 15 بهمن 96، کد مطلب: -: www.agrofoodnews.com



اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۹
0
0
باز خدارو شکر به چند تا کشور منطقه این صادرات رو داریم
ا.ح75
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۳
0
0
خوشبختانه کیفیت محصولات غذایی ایرانی بالاس و همین موضوع باعث محبوبیت آم در منطقه شده
ا.ح75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین