شعارسال: بحث واردات ماهی تیلاپیا از زمان تغییر در مدیریت محیط زیست کشور قوت گرفته است.
در ارتباط با تولید و واردات این ماهی اظهار نظرهای متفاوتی وجود دارد به همین دلیل کارشناسان موافق و مخالف نظرات متعددی در این خصوص ارائه کردند.
احمد نصرتی مقدم کارشناس ارشد و پژوهشگر در زمینه تولید آبزیان در ارتباط با ماهی تیلاپیا و اقداماتی که انجام میشود اظهار کرد: درباره تیلاپیا بحثهای زیادی وجود دارد.
وی با اعلام اینکه بنده حدود دو سال در مبحث تولید تیلاپیا در حال تحقیق هستم، افزود: برخیها ارزش غذائی این ماهی را پایین میدانند و عدهای هم معتقد هستند که کیفیت گوشت این ماهی نسبت به گوشت قرمز و مرغ بسیار بالا است.
این پژوهشگر حوزه آبزیان خاطر نشان کرد: تیلاپیا در بین ماهیان ممکن است کیفیت غذائی پائین تری داشته باشد ولی ارزش غذائی آن از ماهیان بیشتر است.
وی با اعلام اینکه گفته شد که این ماهی برای زنان باردار مضر است، بیان کرد: افتیای آمریکا مصرف ماهی تیلاپیا را جزء 10 غذای برتر برای زنان باردار تجویز کرده است.
نصرتی مقدم با بیان اینکه گفته شد که این محصول در چین در فاضلاب پرورش مییابد، افزود: کارشناسان ناظر ما در محل تولید حضور داشته و نظارتها به خوبی انجام میشود.
وی با اعلام اینکه محیط زیست معتقد هست که این ماهی غیر بومی بوده و حضورش ممکن است مخاطراتی برای دیگر ماهیان داشته باشد، افزود: سرعت تولید مثل این ماهی بسیار زیاد است.
این پژوهشگر تولید آبزیان کشور خاطر نشان کرد: ماهی تیلاپیا زیلی به صورت ماهی مهاجم در تالاب شادگان ورود پیدا کرده است و نسل ماهیان را از بین میبرد.
وی با اعلام اینکه دو نوع ماهی تیلاپیا وجود دارد،گفت: تیلاپیا زیلی و نیلی، که تیلاپیا زیلی برای محیط زیست مخاطراتی دارد که این دو باید از همدیگر تفکیک شود.
نصرتی مقدم اضافه کرد: اگر متولیان نگران مشکلات از بابت ورود تیلاپیا به محیط زیست هستند میتوانند در آبهای شور کویری نسبت به پرورش این محصول اقدام کنند، سرعت رشد این ماهی بسیار زیاد است و به اصطلاح بنز شیلات در بین کارشناسان مطرح است.
وی با اعلام اینکه با توجه به رشد مناسب این ماهی ارزش تولید آن در کشور وجود دارد، گفت: برخیها به دلیل سود بالائی که از واردات این محصول میبرند با واردات آن مشکلی نداشته ولی با تولید این محصول مخالفت دارند.
این پژوهشگر تولید آبزیان خاطر نشان کرد: در کشور چین از پوست این ماهی استفاده میشود، پوستی که برداشت میکنند از سود آن بهرهبرداری میکنند، فیله این محصول را با قیمت دو برابر در اختیار ایران قرار میگیرد.
وی در پایان گفت: در بازار ایران این ماهی با قیمت نجومی به اسم فیله فروخته میشود، تولید ماهی تیلاپیا یک شغل پایدار در کشور میتواند ایجاد کند.
سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری علم و فناوری، تاریخ انتشار: 18فروردین1397، کدخبر: 61244: www.stnews.ir
برای این مسیله اداره محیط زیست باید راهکاری بیاندیشه
ا.ف75