شعار سال: هر ساله صندوق بینالمللی پول کشورهای برتر در زمینه درآمد سرانه را معرفی میکند. این کشورها به لطف درآمد زیاد و جمعیت کم رفاه بیشتری دارند و درآمد سرانه شان از مردم سایر نقاط جهان بیشتر است. نحوه محاسبه بر حسب نرخدلار۴۲۰۰ تومان است.
۱- قطر: درآمد سرانه ۴۵میلیون تومان در ماه برای هر شهروند
قطر کشوری در جنوب غربی قاره آسیا در منطقه خاورمیانه و در بخش جنوبی خلیجفارس است که پایتخت آن شهر دوحه میباشد. قطر را میتوان ثروتمندترین کشور در دنیا اسلام از لحاظ تولید سرانه ناخالص داخلی نامید. وضعیت اقتصادی و رفاهی این کشور را میتوان با کشورهای اروپایی و قطبهای اقتصادی جهان مقایسه کرد. طبق آمارهای جهانی سرانه تولید ناخالص داخلی این کشور معادل سه چهارم کشورهای اروپایی است و با توجه به سیاست هایی که این کشور در پیش گرفته است تا رسیدن به رتبه برتر اقتصادی جهان راهی در پیش ندارند. با توجه به سرشماری که در سال ۲۰۱۷ در این کشور به عمل آمده است جمعیت قطر ۲٫۶ میلیون نفر است که ۳۱۳٬۰۰۰ شهروند قطر و ۲٫۳ میلیون اتباع خارجی هستند قطر رتبه اول در بین کشورهای مرفه جهان با درآمد سرانه ۴۵میلیون تومان در ماه برای هر شهروند دارد.
۲- ماکائو: درآمد سرانه ۴۲میلیون تومان در ماه برای هر شهروند
ماکائو شبه جزیرهای در دریای جنوبی چین است که تا ۲۰ سال پیش مستعمره پرتغال بود ولیاکنون بخشی از خاک جمهوری خلق چین محسوب میشود. این کشور به صورت خودمختار اداره میشود و دارای ۶۵۰٬۹۰۰ نفر جمعیت است. ۹۰ درصد اقتصاد ماکائو وابسته به درآمد کازینوها و دیگر تفریحات حاشیهای قمار است. قمار چنان در فرهنگ چینی جاافتاده است که تنها در سال ۲۰۱۲ میلادی سود قمارخانههای ماکائو مبلغی بالغ بر ۳۸ میلیارددلاردر مقایسه با قمارخانههای لاسوگاس با تنها ۶ میلیارددلاربود. البته بومیان این منطقه که کمتر از ۱۸ سال سن دارند حق حضور در این قمارخانهها را ندارند. این کشور در بخش صادرات نیز فعال است و از جمله صادرات ماکائو میتوان به پوشاک، منسوجات، کفش، اسباب بازی، لوازم الکترونیکی و ماشینآلات اشاره کرد. توریسم نیز از جمله مهمترین صنایع ماکائو محسوب میشود. ماکائو رتبه دوم در بین کشورهای مرفه جهان با درآمد سرانه ۴۲ میلیون تومان در ماه برای هر شهروند دارد.
۳- لوکزامبورگ: درآمد سرانه ۳۹میلیون تومان در ماه برای هر شهروند
لوکزامبورگ کشور کوچکی در شمال اروپا است که پایتخت این کشور نیز لوکزامبورگ نام دارد. این کشور با آلمان، فرانسه و بلژیک هم مرز میباشد. جمعیت این کشور پانصد هزار نفر است که از جمله کشورهای ثروتمند اروپایی به حساب میآید. لوکزامبورگ همواره شرایط سیاسی و اقتصادی باثباتی داشتهاست. بخش صنعتی این کشور در حوزههایی همچون فولاد، مواد شیمیایی و لاستیک فعال است. بخش زیادی از اقتصاد لوکزامبورگ به خدمات، به ویژه بانکداری و امور مالی متکی است. این کشور مهمترین مرکز بانکداری خصوصی در ناحیه یورو را دارد. لوکزامبورگ رتبه سوم در بین کشورهای مرفه جهان را با درآمد سرانه ۳۹میلیون تومان در ماه برای هر شهروند دارد.
۴- سنگاپور: درآمد سرانه ۳۴میلیون تومان در ماه برای هر شهروند
جمهوری سَنگاپور کشوری در جنوب شرقی آسیا به پایتختی شهر سنگاپور و دارای جمیعت ۵٬۲۹۳٬۰۰۰ و مساحتی ۷۱۸ کیلومتر مربع (کوچکتر از بحرین) میباشد و جزء کشورهای ثروتمند و مدرن جهان محسوب میشود. این کشور یکی از مراکز بزرگ تجاری داد و ستد کالا در جهان است که از زمان استقلال در سال ۱۹۶۵، به یکی از پررونقترین کشورهای جهان تبدیل شده و امروز یکی از پرترددترین بندرهای دنیاست. سنگاپور از لحاظ ذخایر معدنی کشوری فقیر است، اما اقتصاد آن که متکی بر بخش خدمات و صنعت است، رشد و شکوفایی فراوانی داشته و این کشور را به یکی از ثروتمندترین مناطق دنیا تبدیل کردهاست. به نحوی که هماکنون چهارمین مرکز اقتصادی بزرگ دنیا و سومین مرکز بزرگ پالایش نفت در دنیا بهشمار میآید. سنگاپور رتبه چهارم در بین کشورهای مرفه جهان را با درآمد سرانه ۳۴میلیون تومان در ماه برای هر شهروند دارد.
۵- ایرلند: درآمد سرانه ۲۸میلیون تومان در ماه برای هر شهروند
جمهوری ایرلند کشوری است که در شمالغرب قاره اروپا واقع شدهاست و پایتخت این کشور دوبلین است. جمعیت این کشور بیش از ۴٫۷۵ میلیون نفر است. ایرلند سومین جزیره بزرگ اروپا و بیستمین جزیره بزرگ جهان است. جزیره بزرگتری به نام بریتانیای کبیر در شرق ایرلند قرار دارد که دریای ایرلند این دو را از هم جدا کرده است. این کشور که از آن به عنوان جزیره زمرد یاد میشود جایزه «بهترین اقتصاد منطقه اروپا» را در دو سال گذشته از آن خود کرده و به شدت انتظار میرود که امسال نیز آن را کسب کند. ایرلند در سال گذشته تقریبا ۷ درصد رشد اقتصادی داشته است که این میزان بسیار بیش از امریکا و بیشتر یا برابر با چین است. ایرلند رتبه پنجم در بین کشورهای مرفه جهان را با درآمد سرانه ۲۸میلیون تومان در ماه برای هر شهروند دارد.
۶- برونئی: درآمد سرانه ۲۸میلیون تومان در ماه برای هر شهروند
برونئی کشوری است در جزیره بورنئو در جنوب شرقی آسیا که پایتخت آن بندر سری بگاوان است. این کشور کوچک با اکثریت مسلمان، در آسیا قرار دارد و بیش تر به دلیل نام پادشاهش و ثروت افسانهای او در جهان شناخته شدهاست. جمعیت این کشور ۵۰۰ هزار نفر و زبان رسمی آن زبان مالایی است. اقتصاد برونئی برپایه صادرات نفت، الوار، کائوچو و گاز طبیعی به ژاپن استوار گشتهاست. اما جالب است بدانید که بیشتر غذای مورد نیاز کشور از خارج وارد میشود. برونئی رتبه ششم در بین کشورهای مرفه جهان را با درآمد سرانه ۲۸میلیون تومان در ماه برای هر شهروند دارد.
۷- نروژ: درآمد سرانه ۲۶میلیون تومان در ماه برای هر شهروند
نُروژ کشور پادشاهی مستقل و متمرکزی است که قلمروی آن بخش غربی شبه جزیره اسکاندیناوی، یان ماین و مجمعالجزایر سوالبارد در قطب شمال را دربرمیگیرد. این کشور دارای ۳۸۵٬۲۵۲ کیلومتر مربع وسعت و جمعیت آن ۵٬۱۰۹٬۰۵۹ نفر میباشد. این کشور از مشرق دارای یک نوار طولانی مرزی با سوئد بوده و همچنین از شمال شرق با فنلاند و روسیه و از جنوب با تنگه اسکاژراک هممرز است. نروژ دارای ذخایر زیادی از نفت خام، گاز طبیعی، مواد معدنی، آبزیان، چوب، آب شیرین و نیروی برقآبی است. صنعت نفت حدود یکچهارم از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میدهد. صادرات عمده نروژ را نفت تشکیل میدهد به طوری که نروژ روزانه ۳ میلیون بشکه نفت خام صادر میکند از دیگر صادرات این کشور میتوان به گوشت گاو، شیر و سایر فراوردههای دامی و همچنین صادرات چوب اشاره کرد. نروژ رتبه هفتم در بین کشورهای مرفه جهان را با درآمد سرانه ۲۶میلیون تومان در ماه برای هر شهروند دارد.
۸- امارات: درآمد سرانه ۲۴میلیون تومان در ماه برای هر شهروند
امارات متحده عربی در جنوب غربی قارهٔ آسیا و در شرق شبه جزیره عربستان، در خاورمیانه است که از جنوب با قطر و عربستان سعودی، از شرق با عمان و از شمال با خلیجفارس همسایه است. مساحت این کشور ۸۳٬۶۰۰ کیلومترمربع و دارای جمعیت ۵، ۵۰۰، ۰۰۰ میباشد. با اینکه این کشور دارای منابع زیاد نفت و گاز میباشد اما بیشتر درآمد این کشور بر اساس صنعت گردشگری میباشد. امارات رتبه هشتم در بین کشورهای مرفه جهان را با درآمد سرانه ۲۴میلیون تومان در ماه برای هر شهروند دارد.
۹- کویت: درآمد سرانه ۲۳میلیون تومان در ماه برای هر شهروند
کویت با کشورهای عراق و عربستان سعودی دارای مرزهای خاکی و با ایران از راه خلیجفارس دارای مرزهای آبی است. پایتخت آن، شهر کویت میباشد. جمعیت این کشور ۴٫۱ میلیون نفر است که ۱٫۲ میلیون نفر آنان شهروند کویت و ۲٫۸ میلیون نفر شهروندان خارجی هستند که در کویت زندگی میکنند. اقتصاد این کشور بسیار وابسته به نفت است البته در زمینه گردشگری و جذب توریست نیز موفق میباشند. کویت رتبه نهم در بین کشورهای مرفه جهان را با درآمد سرانه ۲۳میلیون تومان در ماه برای هر شهروند دارد.
۱۰- هنگ کنگ: درآمد سرانه ۲۲میلیون تومان در ماه برای هر شهروند
هُنگ کُنگ شهری جزیرهای در جنوب چین است که به صورت خودمختار اداره میشود جمیت این کشور هفت میلیون و ۲۳۰ هزار نفر است و هم اکنون از مهمترین بازارهای مالی و تجاری آسیا و جهان بهشمار میرود. به دلیل عامل آزادی اقتصادی در هنگ کنگ، قوانین بهتری برای کسب درآمد بالاتر، طول عمر بیشتر و محیط بهتر وجود دارد؛ ضمن اینکه درحالحاضر هنگ کنگ ۹۷ درصد به یک مکان خدمات محور تبدیل شده است و بیش از این اقتصادی بر پایه تولید داشته است. هنگ کنگ رتبه دهم در بین کشورهای مرفه جهان را با درآمد سرانه ۲۲میلیون تومان در ماه برای هر شهروند دارد.
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری گسترش ، تاریخ انتشار 17خرداد 97، کدمطلب: 33272، www.gostaresh.news