پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۶۳۷۸۷
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۱
لاریجانی با توجه به پازل‌هایی که در کنار یکدیگر قرار می‌گیرد فعالیت‌های خود را برای رسیدن به ریاست‌جمهوری در انتخابات ۱۴۰۰ تقویت کرده است.
شعارسال:لاریجانی با توجه به پازل‌هایی که در کنار یکدیگر قرار می‌گیرد فعالیت‌های خود را برای رسیدن به ریاست‌جمهوری در انتخابات ۱۴۰۰ تقویت کرده است.

 علی لاریجانی فردی نام‌آشنا در سپهر سیاسی ایران است. لاریجانی در زمره سیاست‌مداران پراگماتیست و محافظه‌کار شناخته می‌شود. فردی که از زمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دوره ریاست‌جمهوری هاشمی‌رفسنجانی بر سر زبان‌ها بود و در دهه ۷۰ به نوعی سیاستمدار راست سنتی محسوب می‌شد.

بعد از وزارت ارشاد، لاریجانی به صداوسیما رفت. پس از دوران ده‌ساله ریاست بر این سازمان لاریجانی بخت خود را برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۴ محک زد ولی حتی به دور دوم این انتخابات هم نرسید. دبیری شورای عالی امنیت ملی مهمترین سمتی بود که لاریجانی در آن سال به‌ دست آورد. وی پس از مدتی به عنوان نماینده مردم شهر قم به مجلس راه یافت و در دور هشتم تاکنون ریاست بر مجلس را در اختیار دارد.

جالب این است که افرادی مانند عطریان‌فر و محمود صادقی که در چند هفته گذشته از لاریجانی به‌عنوان یکی از گزینه‌های محتمل ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ یاد می‌کنند، در همانزمان ریاست لاریجانی بر صداوسیما به نمایندگی از جریان چپ‌گرا انتقادهای زیادی به وی داشتند. یکی از بارزترین این مقابله‌ها، نمایش برنامه تلویزیونی «هویت» بود که بخشی از اعتراف‌های افرادی از کادرهای ضد نظام؛ مانند نهضت آزادی و توده‌ای‌ها را شامل می‌شد.

برخی از اصولگرایان با لاریجانی رابطه خوبی ندارند و بعضی دیگر به دلیل اینکه امروزه چهره مناسبی را برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ مدنظر ندارند، وی را بهترین گزینه برای انتخابات می‌دانند. این انتقادات در انتخابات مجلس نهم و دهم؛ یعنی در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۴ به اوج خود رسید. تا جایی که بخش مهمی از جبهه انقلاب مخالف حمایت اصول‌گرایان از علی لاریجانی در حوزه انتخابیه قم شدند.

یکی از شگردهای لاریجانی به‌عنوان رئیس‌مجلس که در طول دوران بعد از انقلاب اسلامی بیشترین زمان ریاست بوده، این است که وی برای غلبه بر حریفان انتخاباتی خود راهکارهای زیادی را امتحان می‌کند؛ یکی از این روش‌ها در مجلس دهم تشکیل فراکسیون مستقلین بود که جمعیتی در حدود ۶۰ نفر را شامل می‌شود و لاریجانی رهبری سیاسی آن‌ها را بر عهده دارد. حرکتی که کفه ترازوی سیاسی رئیس مجلس را به نفع وی سنگین می‌کند.

نمونه بارز این موضوع را می‌توان در مجلس نهم و تصویب برجام معرفی کرد،که لاریجانی مخالفان تصویب برجام را ناکام گذاشت،مهم‌ترین حرکت لاریجانی در مجلس دهم بر سر تصویب لایحه CFT بود.این حرکت‌های شطرنجیک هدف کلی را نشان می‌دهد؛ چیزی که لاریجانی سال‌ها به دنبال آن است؛ رئیس‌جمهوری!

در همین رابطه چند وقت پیش کاظم جلالی نماینده بسیار نزدیک به لاریجانی در مصاحبه‌ای گفته است: «لاریجانی بهترین گزینه ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ است».

نقوی‌حسینی از اعضای کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس شورای اسلامی در همین زمینه از تدارکات زیاد جریان وابسته به لاریجانی برای انتخابات ریاست‌جمهوری سخن گفت و حتی این مورد را نیز خبر داد که ساختمانی به‌عنوان ستاد انتخاباتی برای فعالیت‌های وی در نظر گرفته شده است.

از سوی دیگر افراد بسیار نزدیک به لاریجانی با تشکیل «حزب رفاه ملت» که دبیرکلی آن را بهروز نعمتی بر عهده دارد، موجب شدند تا گمانه‌زنی‌ها درباره ورود جدی علی‌اردشیر لاریجانی به انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ تقویت شود. در جناح اصلاح‌طلب نیز به دلیل اینکه سال ۹۲ از حسن روحانی و بعد از آن در انتخابات مجلس و شورای شهر از هم‌حزبی‌های خود حمایت کردند، اما به نتایج موفقی نرسیدند، ناگزیر روی به سمت لاریجانی خواهند آورد که بتوانند در دولت احتمالی وی نقش ایفا کنند.

از سمت دیگر لاریجانی با روحانی رابطه بسیار خوبی دارد.از شواهد دیگر کاندیداتوری لاریجانی برای انتخابات ۱۴۰۰ همراهی برخی از اصلاح‌طلبان و البته دیدارهای مشکوک لاریجانی و نوع حرکت‌های وی است. لاریجانی از طرفی با سیدمحمد خاتمی که نقش فعالی در فتنه سال ۸۸ داشته است و کسیکه در سال‌های ۷۰ مخالف جدی وی بود، در یک مجلس کنار یکدیگر می‌نشیند و از سویدیگر خود را به جریان دولتی‌ها نزدیک می‌کند تا بتواندبا تصویب لوایحی مانند FATF دل آن‌هارا هم خوش کند. این شواهد و قرائن نشان از هدفی مشخص از سوی طیفی از هواداران لاریجانی، به‌ویژه اعتدال و توسعه‌ای‌ها و بخشی از اصلاح‌طلبان برای اجماع بر روی لاریجانی برای انتخابات سه سال دیگر دارد؛هر چه هست باید دید کهرؤیایلاریجانی برای ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ محقق می‌شود یا خیر؟

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری آنا، تاریخ انتشار28مهر 97، کد خبر: 319063، WWW.ana.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین