پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۶۵۵۵۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۷
رقابت‌های هفته دهم لیگ برتر در شرایطی عصر گذشته به پایان رسید که همه‌چیز تحت‌تأثیر رقابت تراکتورسازی با سپیدرود قرار گرفت؛ دیداری که درست در ثانیه‌های پایانی با برتری «پرشورها» به پایان رسید تا روند نسبی و رو به رشد این تیم فعلا ادامه داشته باشد؛ البته برتری برابر سپیدرود که نه، بلکه اتفاقی که روی سکوهای ورزشگاه یادگار امام تبریز رخ داد، اتفاق مهم‌تر را رقم زد.

شعار سال: دقیقه 25 این دیدار بود که در اقدامی نادر، هواداران تراکتورسازی در حمایت از ورود زنان به ورزشگاه شعارهای یکسانی را سر دادند. جایگاه 10 در این زمینه پیشرو بود؛ کمی بعد جایگاه نه که به‌همراه جایگاه مذکور به «تی‌تی» ها (تیفوسی‌های تراکتورسازی) معروفند، آنها را همراهی کردند. طولی نکشید که شعارهای حمایتی از ورود زنان به ورزشگاه به سکوهای کناری هم کشیده شد تا درمجموع نیمی از سکوهای طبقه اول ورزشگاه، شعارهایشان در حمایت از ورود زنان به ورزشگاه را سر بدهند؛ شعاری که به زبان ترکی و به صورت یکدست سر داده می‌شد، ولی در حمایت از دختران تبریزی و طرفدار تراکتور بود که دوست داشتند به ورزشگاه بیایند: «دختران آذربایجان، ستاره‌های آسمانی، استادیوم‌ها در انتظار شما هستند/ عاشقانه ما، عاشقان وطن، از حق و حقوق شما دفاع خواهیم کرد، ما با شماییم و حق شما دختران را می‌گیریم

اولین‌بار در لیگ برتر
تراکتورسازی و هوادارانش بارها در طول رقابت‌های لیگ برتر به این متهم شده‌اند که شعارهای خارج از عرف سر می‌دهند، ولی این‌بار حمایت آنها از ورود زنان به ورزشگاه، این تماشاگران را تبدیل به «آوانگارد» کرده. مهدی، یکی از هوادارانی که در جایگاه 10 نشسته بود، در این مورد به می‌گوید: «ما از قبل هماهنگ کرده بودیم دقیقه 25 بازی که شد از ورود زنان تبریزی به ورزشگاه، همان‌هایی که طرفداران دوآتشه تراکتورسازی هستند، حمایت کنیم. راستش ما یک گروه تلگرامی داریم که دختران طرفدار تراکتورسازی زیادی عضو آن هستند؛ سعی کردیم در حمایت از آنها هم که شده شعارهایی را در ورزشگاه سر بدهیم. خوشحالیم که حرکتمان دیده شده است». طرفداران پرشور تراکتورسازی البته دقایق مختلفی را برای حمایت از اتفاقات اجتماعی در نظر دارند؛ مثلا همان دقیقه 15 بازی که در حمایت از قانون تحصیل به زبان مادری شعار می‌دهند. مهدی می‌گوید: «ما را در این زمینه زیاد اذیت می‌کنند؛ مثلا اسکوربورد را خاموش می‌کنند تا متوجه نشویم دقیقا چه زمانی از بازی گذشته. بااین‌حال خودمان از قبل هماهنگ می‌کنیم و ساعت گوشی‌های همراهمان را با شروع بازی تنظیم می‌کنیم. این‌طوری می‌دانیم کی دقیقه 15، کی 25 و کی دقیقه 35 می‌شود». ماجرای دقیقه 35 هم سردادن شعارهایی از سوی همین هواداران در جهت حمایت از دریاچه ارومیه است.

حمایت‌ها ادامه دارد
تبریزی‌ها در این فصل مسعود شجاعی را به‌عنوان بازیکن و البته کاپیتان در ترکیب می‌بینند. مسعود، کاپیتان تیم ملی ایران، بارها به صورت علنی از ورود زنان به ورزشگاه حمایت کرده و حتی در دو نشست اعضای تیم ملی با ریاست‌جمهوری، از شخص رئیس‌جمهور درخواست کرده راه‌حلی در نظر گرفته شود تا موضوع ورود زنان به ورزشگاه فراهم شود. حالا که مسعود به تبریز رسیده می‌تواند خوشحال باشد که عده‌ای از هواداران تبریزی هم با او در این مسیر همگام شده‌اند. مهدی که یکی از طرفداران پروپاقرص تراکتورسازی است و همیشه در جایگاه «تی‌تی» ها می‌نشیند، می‌گوید: «اول بگویم که ما ارتباطی با کانون هواداران باشگاه نداریم؛ البته باشگاه که کانون هواداران ندارد، ولی ما در این دو جایگاه حتی اجازه نمی‌دهیم لیدر ورزشگاه هم حضور پیدا کند. خودمان 200 نفری هستیم که مسائل را اداره می‌کنیم. تصمیم به سردادن این شعارها در جهت حمایت از ورود زنان به ورزشگاه هم دقیقا یک تصمیم درون‌گروهی بوده. از همین الان تصمیم گرفته‌ایم تا پایان رقابت‌های این فصل از حضور زنان در ورزشگاه‌ها حمایت کنیم

ایران بولیوی خاطره‌ساز
حضور زنان در ورزشگاه این روزها بیش از هر زمان دیگری مطرح و دیده شده. پیش از این در جریان بازی دوستانه ایران بولیوی بود که نزدیک به 150 زن به ورزشگاه آزادی راه داده شدند و برای اولین‌بار بعد از مدت‌ها، یکی از بازی‌های تیم ملی را از نزدیک تماشا کردند؛ اقدامی که بازتاب فوق‌العاده‌ای در رسانه‌های داخلی و خارجی داشت و موج مثبت زیادی به راه انداخت. البته که تصمیم مسئولان برای راه‌دادن عده‌ای از زنان به ورزشگاه با انتقاد صریح تعدادی از مسئولان هم همراه شد. حالا اما با کاری که تماشاگران تراکتورسازی کرده‌اند به نظر می‌رسد این موج می‌تواند رفته‌رفته به دیگر ورزشگاه‌های کشور هم سرایت کند؛ همان ورزشگاه‌هایی که طبیعتا تماشاگران بیشتری به خودشان می‌بینند. چه‌بسا با فراهم‌شدن نسبی شرایط ورود زنان به ورزشگاه‌ها، رفته‌رفته این موضوع از حالت گزینشی خارج شده و تماشاگران زن بتوانند به صورت آزادانه طعم حضور در ورزشگاه و طعم حمایت از تیم خودی را بچشند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه شرق، تاریخ انتشار 6 آبان 97، شماره: 3279


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۰
1
2
س.ح75
دم تبریزی های باغیرت گرم باید این روش رو ادامه داد
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین