پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۸۸۱
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۰
خیلی ها بر این باور بودند که همزمان با پایان یافتن تعطیلات و فرو نشستن آفتاب سوزان تابستان، آتش انتخابات تالش نیز از تب و تاب اولیه اش خواهد افتاد، اما اتفاقاتی که در طول مهرماه امسال افتاد نشان داد که انتخابات در حوزه ی تالش به این آسانی ها از تب و تاب نخواهد افتاد. اما در طول مهر ماه چه تحولاتی در عرصه سیاسی تالش رخ داد!؟

شعارسال : با توجه به دو تعطیلی عید قربان و عید غدیر و حرف و حدیثهای مطرح شده در خصوص کاندیداهای مختلف بسیاری از مردم بیش از پیش توجهشان به تعقیب فعالیتهای کاندیداهای مختلف جلب شده است و بر اساس آمار بدست آمده در سطح سه شهرتان تا کنون حدود 15 درصد از جمعیت تالش به نحوی با انتخابات مجلس درگیر شده اند و از این 15 درصد تنها 47درصد آنان به طور قطع به نامزدهای انتخاباتی گرایش داشته اند. اما نکته ی جالب در خصوص این انتخابات تعداد زیاد کاندیداهاست که به 42 نفر می رسد که در نوع خود اتفاقی بسیار جالب است! ماسال فردا به زودی این اسامی را منتشر خواهد نمود اما طبیعی است که تعداد اندکی از این اسامی از شانس پیروزی برخوردار خواهند بود.

اما نکته جالب دیگر در خصوص تحولات اخیر انتخابات، تخریبهایی که نسبت به برخی از کاندیداها و از سوی برخی وبلاگهای تازه تاسیس صورت گرفته که بیشترین انها بر می گردد به آقایان رادمهر، یوسفی، اسحاقی و یاری که به عقیده ی بسیاری همه ی این 4 نفر به نوعی جز 6 نفر اصلی انتخابات پیش رو محسوب می شوند.

در ادامه به تحرکات هریک از کاندیداها در شهرستانهای مختلف خواهیم پرداخت.

* شهرستان تالش:

در این شهرستان که قطب اصلی انتخابات تالش نیز محسوب می شود چند کاندیدا به نسبت سایرین وضعیت مطلوب تری را دارا هستند . آقای شفقی، یوسفی و یاری در مراکز شهر تالش، آقای شکری، سلامی، اسحاقی، حقجو، رادمهر، اسحاقی و نیرومند در روستاهای آن از اسم و رسم بیشتری نسبت به سایر کاندیداها برخوردارند اما در مجموع شهر و روستا آقایان شفقی،یوسفی، یاری و شکری از بختهای نخست کسب آرا تا این لحظه از انتخابات محسوب می شوند.

سیروس شفقی: در گفتگویی با ماسال فردا اعلام کرد هنوز تصمیم قطعی برای شرکت در انتخابات نگرفته است اما احتمال حضور در آن را نیز رد نکرد اما اخیرا و در تحولی تازه ، در هفته اخیر و در پاسخ به سوال یکی از همکارانش در خصوص اینکه اگر قرار است در انتخابات شرکت کند باید فعالیت هایش را از هم اکنون آغاز کند گفته است "هنوز تنها 5 درصد مردم به انتخابات ورود کرده اند و زمان کافی برای تصمیم گیری در این خصوص باقی مانده است." فعالین سیاسی حوزه ی تالش بر این باورد که احتمال حضور شفقی در انتخابات به مراتب بیشتر از احتمال عدم شرکت آن خواهد بود. از طرفی بخش مرکزی تالش تمایلات بسیار زیادی برای ورود وی از خود نشان داده اند و حتی پس از اعلام خبر ورود در انتخابات، برخی رسانه های محلی آستارا و تالش نیز از به نوعی ورود وی در انتخابات را مثبت ارزیابی نموده اند.

منصور یوسفی: در هفته ی دوم مهرماه امسال و در کمال تعجب! شایعاتی در خصوص حکم انفصال از خدمت ایشان از خدمات دولتی در سطح تالش پیچیده شد که این تخریب در نوع خود بی سابقه بود. اما یوسفی بدون توجه به این مسائل همچون گذشته جلسات خود را ادامه داده و با توجه به آغاز سال تحصیلی فعالیتهای هدفمند تری را دنبال می کند، وی در این مدت دیداری با تعدادی از فرهنگیان ماسال داشته و در یکی از عروسی های این شهرستان نیز حضور یافته است. از سویی دیگر با توجه به کلاسهای درس ایشان در دانشگاه ها این فرصت برایش ایجاد شده تا در هر هفته با بخشهایی از دانشجویان و جوانان منطقه ارتباط داشته باشد. از نکات جالب توجه در خصوص وی می توان به میزان پیشرفت آرای او در سطح بازاریان تالش اشاره داشت که نسبت به گذشته دستخوش تغییرات عمده ای شده است. با این حال تا کنون آنچنان که باید و شاید نتوانسته در ماسال، شاندرمن و رضوانشهر اقبال عمومی را برانگیزد، از طرفی هنوز فرصت فعالیت و جلب آرا در این دو شهرستان را از دست نداده است و شاید بتواند در زمان باقی مانده به این مهم دست یابد.

محمود شکری: شاید تحرکات اخیر کاندیداهای تالش او را کلافه کرده است و بسیاری از مردم نیز در این رابطه حق را به وی می دهند و بر این باورند ابن تحرکات تمرکز وی در اجرای امور را برهم خواهد زد. اما در زمانی که خود شکری تمرکزش را بر روی شرکت چوکا، سد شفارود و سایر مشکلات تالش گذاشته است تیم انتخاباتی وی بیکار ننشسته و کم کم شروع به فعالیتهای انتخاباتی نموده است. به گمان برخی سیاسیون اگر به آرای شکری در دوره ی قبل اضافه نشده باشد از تعداد آن هم نمی تواند کاسته شده باشد و او همچنان به عنوان یکی از گزینه های پرقدرت در انتخابات پیش رو حضور خواهد یافت اما با این تفاوت که در این دوره خبری از اجماع 12 نفری بر علیه رقیب نخواهد بود و تمامی هم و غم وی آن است کههر طور شده در دور اول انتخابات شرایط را به نفع خویش رقم زند و کار به دور دوم انتخابات نکشد که این موضوع مستلزم آن است از هم اکنون به دنبال جمع آوری 20 هزار رای دیگر در سه شهرستان باشد.

سید مجتبی عرفانی: اگر می خواهید بدانید در انتخابات پیش رود قصد کاندیداتوری دارد یا خیر باید به تحرکات اخیر وی در سطح تالش نگاهی بی اندازیم. حضور او در سطح تالش و در مراسمهای مختلف به حدی بوده است که هر فعال سیاسی را به این باور رساند که سید مجتبی عرفانی در این دوره به عنوان یکی از کاندیداها حضور خواهد یافت. با این حال اما گفته شده حضور وی در انتخابات بستگی به این دارد که چه افراد دیگری به عنوان کاندیدا حضور خواهند داشت و اگر عرصه را برای حضور فراهم دید قطعا حضور خواهد یافت.

محمد رضا سلامی: در هفته های اخیر و بنا به دلایل شخصی فعالیتهای وی بسیار کم جنب و جوش تر از گذشته شده است و با این سطح از فعالیت به نظر می رسد از سایر رقیبان جا خواهد ماند مگر آنکه بتواند در مدت زمان باقی مانده نظر بخش مرکزی تالش را همچون نقاط روستایی تالش و اسالم را به خود جلب نماید. بسیاری معتقدند سلامی توانایی بکار گیری تمام توانش را در انتخابات دارا نیست و اگر بتواند تمرکز بیشتری روی انتخابات نشان دهد می تواند یکی از شانسهای اصلی انتخابات پیش رو باشد. شاید بزرگ ترین ضعف سلامی عدم توان در دو شهرستان ماسال و رضوانشهر باشد که هیچ نامی از او در این دو شهرستان شنیده نمی شود.

حاج عسگر اسلام دوست: تالش در این دوره علامت سوال کم ندارد اما شاید یکی از بزرگترین سوالات انتخابات پیش رو حضور وی در انتخابات باشد. اما وی اخیرا در یکی از مراسمهای تالش به همراه سید مجتبی عرفانی حضور یافته است. نزدیکان وی بر این باورند علت اینکه اسلام دوست از الان حتی به صورت غیر رسمی نیز حضور در انتخابات را تایید نکرده است تنها به دلیل رعایت قوانین انتخاباتی است و هنگامی به انتخابات ورود خواهد کرد که اطمینان یابد برای ورود در این عرصه مشکل تایید صلاحیت نخواهد داشت. خیلی ها بر این باورند با توجه به نزدیکی ایشان به عوامل دولت تدبیر و امید امکان تایید شدن ایشان هرچند بسیار کم اما با این حال وجود خواهد داشت و اگر هم ایشان تایید نشود به احتمال فراوان اجماعی بین طرفداران وی و شفقی صورت خواهد گرفت. آنچه مسلم است این نکته است که او و شفقی به هیچ وجه در انتخابات پیش رو رو در روی یکدیگر قرار نخواهند گرفت و به طور حتم تنها یکی از آنها در نهایت به عنوان کاندیدا حضور خواهد یافت.(عکس با کیفیتی از ایشان در دست نیست)

عزیز پور عزیز: برخلاف سایر کاندیداها با شیب ملایم تبلیغاتش را آغاز نموده و با حضور وقت و بی وقت در سه شهرستان در صدد شناساندن هرچه بیشتر خود به مردم این مناطق است. البته با توجه به حضور وی در دانشگاههای تالش به عنوان مدرس، رابطه ی با جوانان نیز یک پتانسیل برایش محسوب می شود. او اخیر جلساتی با فرهنگیان حویق، جلسه با چند فعال سیاسی ویزنه تالش، سیاهمرد شاندرمن و جلسات دیگری در سطح رضوانشهر برگزار نموده است. با این حال اما تا کنون آنچنان که باید و شاید به شهر ماسال نتوانسته است ورود نماید.

سید علی خندستانی: تصمیمش برای ورود در انتخابات پیش رو بسیار جدی است و نشستهای خود را درسطح تالش و رایزنی با برخی بزرگان این منطقه آغاز نموده است اما هنوز به شهرستان ماسال و رضوانشهر مستقیما ورود نکرده است. با این حال تعدادی از لیدرهای انتخاباتی ایشان فعالیتهایی در این دو شهرستان داشته اند. عده ای معتقدند خندستانی هنوز هم از پتانسیل بالایی برای اجماع ارای تالش برخوردار خواهد بود اما به شرطی که برخی از کاندیداهای مطرح و قدیمی قصد حضور در انتخابات را نداشته باشند، اتفاقی که هر روز که می گذرد به واقعیت نزدیک و نزدیکتر می شود.

رضوانشهر:

حضور پررنگ رادمهر در این شهرستان فرصت مانور زیادی به کاندیداهای دیگر را نمی دهد و کمتر کسی در رضوانشهر توان رقابت با وی را داراست اما با این حال هنوز هم یاری طرفداران سنتی خود را در این شهرستان دارد. از این دو که بگذریم حسین نیرومند هم تحرکاتی در این شهر داشته است .

با این حال اکثر کاندیداها روی رای رضوانشهر حساب زیادی باز نکرده اند و باید گفت رادمهر در این شهر حرف اول و آخر را خواهد زد.


احسن اله رادمهر: دو هفته کامل را در حوزه ی انتخاباتی تالش سپری کرده و در این مدت جلسات متعددی در سه شهرستان برگزار نمود که از مهمترین آن می توان به جلسه با یکی از خاندان با نفوذ تالش و همینطور جلسه با تعدادی از افراد پرنفوذ ماسال اشاره کرد. همچنین بازگشت یکی از لیدرهای دوره گذشته وی در شهرستان رضوانشهر دست آورد فعاللیت دو هفته ای وی در حوزه ی انتخاباتی تالش بود. علاوه بر این فعالیتهای انتخاباتی وی در سطح شهرستان محدود نمی شود و روزانه ده ها نفر از سراسر تالش به دفتر او در تهران رفته و با او دیدار می کنند. این گفته که رادمهر یکی از بختهای نخست پیروزی در انتخابات است در ذهن خیلی ها نقش بسته و همین موضوع سبب شده عده ای خیلی زود او را پیروز انتخابات بدانند اما واقعیت این است که تا روز انتخابات زمان بسیار زیادی باقی مانده و با آمدن برخی کاندیداها جایگاه رادمهر می تواند به اشخاص دیگری برسد و صحنه ی سیاسی تالش به طور کلی دگرگون شود.

ماسال و شاندرمن:

شاید این دوره از انتخابات به لحاظ تعدد کاندیدا در این شهرستان دوره ای متفاوت را شاهد هستیم و تا امروز 7 کاندید به صورت غیر رسمی اعلام آمادگی نموده اند. اما با ورود چهره های جدید صحنه ی انتخابات در این شهرستان دچار تغییرات عمده ای شده است.

سید محمد اسحاقی: پیش از این از حسین نیرومند به عنوان تنها کاندیدای شاندرمن یاد می شد و همگان منتظر رقابت وی با احسن اله رادمهر در این بخش بودند اما با ورود اسحاقی شاهد تغییر در آرای دو کاندیدای دیگر بوده ایم و بخش قابل توجهی از شاندرمن به سوی وی گرایش پیدا کرده اند. حضور افراد زیادی از شهر تالش و ماسال در منزل پدری وی و درروز عید غدیر، چهره ای تازه از یک قدرت سیاسی در منطقه نمایان نمود به نحوی که نگاه بسیاری از سیاسیون را به خودش جلب نمود. از نکات جالب توجه در روز عید غدیر حضور همزمان جمعی از سیاسیون و مسئولین شاندرمن و نکته ی جالب تر از آن حضور تعداد زیاد افرادی که از شهر ماسال در آنجا حضور داشتند بود. همچنین شنیده شده که در بخش شاندرمن جمعی از سیاسیون از هم اکنون برای حمایت از وی اجماع نموده اند که حضور همزمان آنها در منزل ایشان به این شایعه بیشتر از پیش قوت بخشید.

حسین نیرومند: علارقم اینکه چند هفته ای را به دلیل جراحی در تهران سپری نموده است تعدادی از طرفداران وی در شاندرمن فعالیتهای پرجنب و جوشی داشته اند. همینطور قبل از سفر به تهران جلسه ای 38 نفره در منزل پدری ایشان برگزار شد که بسیاری از طرفداران نیرومند آن را مثبت ارزیابی نموده اند. نیرومند در بخشهایی از اسالم، روستاهای رضوانشهر و قسمتهای مرزی تالش با آستارا توانسته طرفدارانی برای خود به دست آورد. همچنین حضور پررنگ او در روستای دوله ملال ماسال جالب توجه بوده است.(هیچ گونه تصویری از ایشان در دسترس نیست)

نسرانه ذولفقاری: با توجه به محل زندگی و تدریس در دانشگاه های تهران فعالیتهای انتخاباتی برای ایشان سخت تر از سایر کاندیداهاست با این حال در آخر هفته ای که به زادگاهش می آید بر روی برنامه های انتخاباتی خود تمرکز نموده است. البته در این دوره از انتخابات خانم ذولفقاری فرصت به مراتب بیشتری نسبت به دوره ی گذشته انتخابات خواهد داشت و عده ی زیادی از سیاسیون شهامت و صداقت خانم ذولفقاری در اعلام گرایشات سیاسی را می ستایند که بر خلاف بسیاری از کاندیداها خود را رسما یک کاندیدای اصلاح طلب می داند نکته ای که بسیاری از کاندیداها شهامت بر زبان بردن آن را ندارند و در مواجهه با هر طیف خود را نماینده آن گروه معرفی می کنند! این موضوع سبب شده که برخی از جوانان شاندرمن و ماسال بر شهامت او تکیه نموده و علا رقم شانس کم وی برای پیروزی، آرای خود را برای او نگه دارند.

رضا حقجو: شاید تا همین چند ماه گذشته درصد احتمال حضورش در انتخابات به مراتب پاینتر ازعدم حضور در آن بود اما در ماه های اخیر شرایط برایش به گونه ای کاملا متفاوت رقم خورده است و شاید شرایط برای حضورش در انتخبات پیش رو به مراتب هموارتر از دوره ی گذشته نیز شده است. خبرهایی از جلسه خصوصی ایشان با تعدادی از افراد با نفوذ تالش و ماسال به گوش رسیده است که در مجموع نویدبخش حضور مجدد ایشان در انتخابات پیش رو را خواهد بود. از طرفی همین موضوع که یاری تا کنون در انتخابات تالش ورود نکرده است می تواند خود دلیل محکمی برای حضور پرقدرت تر حاج رضا در انتخابات باشد. به نظر می رسد در شرایطی که یاری در انتخابات تالش ورود نکند شهر ماسال بر روی وی اجماع خواهد نمود و با توجه به میزان بالای آرای وی درتالش در دوره ی گذشته به یکی از فینالیستهای انتخابات مبدل خواهد شد.

بهمن محمدیاری: همین که بر خلاف دوره های گذشته که از دو سال قبل از زمان انتخابات شروع به فعالیت می نمود، خبری نیست می تواند ما را به این نتیجه برساند که اوضاع یاری در این دوره چگونه است. او در تازه ترین واکنش نسبت به حضور در انتخابات تالش گفته است که به اجماع 50 تا 65 درصدی مردم ماسال نیاز دارد تا وارد انتخابات تالش شود. همین طور هفته گذشته اعلام کرد برنامه هایی برای حضور در انتخابات رشت در سر دارد؛ خبری که نقل مجلسهای سیاسی رشت شده است و خیلی ها به تحلیل این رویداد پرداخته اند. این شک یاری قدرت مانور چند کاندید را در شهرستان بالا برده است و رادمهر، اسحاقی همچون حقجو و کاوکار شانس کسب آرای یاری را در صورتی که وی در انتخابات حضور نیابد را دارا هستند. اما از طرفی در مقابل اگر یاری بتواند 60 درصد آرای ماسال را به خود اختصاص دهد حرفهای زیادی برای گفتن خواهد داشت، در این شرایط یاری به 45 هزار رای که مورد نظرش است خواهد رسید، اتفاقی که بسیار دشوار به نظر می رسد مگر آنکه رادمهر، حقجو و یوسفی در انتخابات پیش رو حضور پیدا نکنند و راه برای پیروزی یاری هموار شود. آنچه مسلم است این نکته است که یاری به دنبال پیروزی در مرحله اول انتخابات خواهد بود و اگر به این موضوع اطمینان پیدا کند در انتخابات تالش شرکت خواهد نمود و در غیر این صورت خیر. همچنین یاری گفته است اسفند ماه امسال تصمیم نهایی خود را برای شرکت در انتخابات به صورت رسمی اعلام خواهد نمود.

بهرام کاوکار: در اوایل مهرماه گفته شد که با یاری بر سر عدم حضور در انتخابات به توافق رسیده است اما چند روز پس از این اتفاق در گفتگو با خبرنگار ما این موضوع را از پایه بی اساس خواند و گفت تا انتها در انتخابات حضور خواهد داشت. او بر خلاف تابستان پر کار، مهرماه آرامی را سپری نموده است. اما گفته می شود از اردیبهشت ماه سال آینده به صورت تمام وقت در منطقه تالش حضور خواهد یافت. عده ای بر این باورند که در صورتی که یاری و حقجو در انتخابات حاضر نشوند این احتمال دارد که ماسال برای حمایت از وی به اجماع برسد اتفاقی که بعید است به همین آسانی رخ دهد.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از وب سايت ماسال فردا ، تاریخ انتشار چهارشنبه 30 مهر 1393 : www. masalefarda.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین