پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۹۳۱۰۷
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۸
وعده های داده شده در رابطه با ارتقاء زیرساخت های حمل و نقلی در خراسان جنوبی نه سوت قطار در بیرجند را به صدا درآورده و نه پرواز بیرجند به افغانستان را به راه انداخته است.

شعارسال: وعده های داده شده در رابطه با ارتقاء زیرساخت های حمل و نقلی در خراسان جنوبی نه سوت قطار در بیرجند را به صدا درآورده و نه پرواز بیرجند به افغانستان را به راه انداخته است.

قول و وعده‌های فراوان برای کلنگ‌زنی ریل بیرجند به مشهد، خبر کنسلی پروازها، عذرخواهی مجری برنامه برای نرسیدن مهمان برنامه به علت نبود پرواز در روز مشخص همه و همه نشان آن دارد که یکی از مشکلات اساسی در خراسان‌جنوبی بحث زیر ساخت‌های حمل و نقل است.

قول‌ها و وعده‌هایی نیز در زمینه بهبود وضعیت زیر ساخت‌های حمل‌ونقل به ویژه در حوزه ریلی بارها توسط مسئولین داده شده بود.

نگاهی به وعده‌ها

به عنوان مثال در آبان ماه ۱۳۸۹ نماینده وقت مردم شهرستان قائنات در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌ها خبر از تصویب راه‌آهن شرق کشور از مسیر بیرجند- قاین - گناباد را داده بود.

آذرماه ۹۳ هم استاندار وقت خراسان‌جنوبی با بیان اینکه پروژه راه آهن شرق کشور در لایحه بودجه ۹۴ ردیف اعتباری مستقل گرفت نوید اتصال خراسان‌جنوبی به شبکه ریلی کشور را به مردم استان نوید داد.

این خبر ۱۶ آذرماه سال ۹۳ از طریق خبرگزاری‌ها مخابره شد و وجه الله خدمتگزار استاندار وقت خراسان‌جنوبی در آن زمان مدت تکمیل پروژه را پنج سال پیش بینی کرد و گفت: این پروژه تا سال ۹۹ به بهره‌برداری خواهد رسید.

اما آنچه شاهد هستیم روند کند پروژه‌های مرتبط با زیر ساخت‌های حمل و نقل خراسان‌جنوبی است که در ماه‌های اخیر موجب گلایه نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف نیز شده است و از بی‌توجهی دولت به بحث زیر ساخت‌های حمل و نقل خراسان‌جنوبی گلایه کرده است.

سید محمد باقر عبادی در خطبه‌های نماز جمعه ۲۳ آذر ۹۷ بیرجند بیان کرد: که در زمینه پروژه راه‌آهن و راه در خراسان‌جنوبی مجلس اختصاص اعتبار و نظارت را داشته ولی دولت این پروژه‌ها را به نتیجه نرسانده است.

وی همچنین در نشست خبری ۲۳ بهمن ۹۷ گلایه‌ها خود در زمینه بی توجهی دولت برای اتمام پروژه‌های راه و راه‌آهن خراسان‌جنوبی را تکرار کرد و گفت: نقش کمبود زیر ساخت‌های خراسان‌جنوبی در فعالیت فعالان اقتصادی حائز اهمیت است.

محمدعلی خاشی، مدیرکل گمرکات خراسان‌جنوبی در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: بی‌شک وقتی یک تاجر می‌خواهد یک قرارداد تجاری ببندد یکی از پارامترهای مد نظر او دسترسی سریع به مکانی است که قصد سرمایه‌گذاری در آنجا را دارد.

وی اظهار کرد: فرض کنید یک تاجر از تهران قصد بستن قرارداد با یک تاجر افغانستانی در مرز ماهیرود در خراسان‌جنوبی را دارد و همه برنامه‌ها را برای ملاقات با او تنظیم می‌کند ولی یک دفعه با کنسلی پرواز تهران به بیرجند مواجه می‌شود.

وقتی کنسلی پرواز به اعتبار فعال اقتصادی آسیب می‌زند

مدیرکل گمرکات خراسان‌جنوبی بیان کرد: این کنسلی هم به اعتبار او لطمه وارد می‌کند و هم موجب می‌شود که دیگر تمایل برای سرمایه‌گذاری در خراسان‌جنوبی را نداشته‌باشد.

خاشی ادامه داد: همانطور که بارها گفته‌ام تجارت چون یک آهوی گریزپای است که با کوچک‌ترین خش خشی فرار می‌کند و از این جهت باید بسیار مراقب بود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مشکل زیر ساخت‌های حمل و نقل فقط مختص خراسان‌جنوبی است یا خیر، گفت: من چند سال در استان کهکیلویه و بویر احمد خدمت کرده‌ام، خب طبیعی است آنجا اگر پرواز با مشکل رو به رو شود به واسطه نزدیک بودن به شهرهایی چون شیراز با مشکل زیادی رو به رو نمی‌شوند.

یکطرفه قضاوت نکنیم

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی یادآور شد: ممکن است دلایلی چون عدم مطالبه گری درست، نبود اعتبار و بسیار موارد دیگر را به عنوان علت به نتیجه نرسیدن زیر ساخت‌های حمل و نقل استان نام ببریم اما از آنجایی که باید قاضی عادلی باشیم باید نظر ایرلاین‌ها را نیز در زمینه نبود مسافر و موارد دیگر را نیز در نظر داشت.

علیرضا خامه زر عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند و فعال اقتصادی خراسان جنوبی نیز در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: نبود زیر ساخت‌های حمل و نقل به ویژه در حوزه ریلی از عمده دلایل تمایل نداشتن به سرمایه‌گذاری در خراسان‌جنوبی است.

وجود ریل یک بعد توسعه یافتگی است

وی با اشاره به اینکه ریل از یک منظر به معنای توسعه است، بیان کرد: زمان اعتصاب کامیون دارها به واسطه مسائل صنفی، استان‌های برخوردار از خط ریلی با مشکلات کمتری مواجه شدند.

عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند و فعال اقتصادی ادامه داد: در زمینه پروازها نیز به نظر من پرواز بیرجند به تهران و بالعکس بیشتر اداری است و در حوزه اقتصاد بیشتر نیازمند تقویت پرواز بیرجند به مشهد و مشهد به بیرجند هستیم.

خامه زر در زمینه ضرورت پرواز بیرجند به مشهد و برعکس گفت: از آنجایی که بیشتر ارتباطات ما با تجار افغانستانی است، در صورت تقویت پروازهای مشهد به بیرجند و برعکس آنان به راحتی از شهرهای مختلف افغانستان می‌توانند به مشهد آمده و از آنجا زمینی به بیرجند بیایند.

فاصله بیرجند با فرودگاه‌های خارج از استان حداقل ۵۰۰ کیلومتر است

وی با اشاره به اینکه فاصله ما با دیگر فرودگاه‌ها در خارج از استان (فرودگاه مشهد و فرودگاه زاهدان) حداقل ۵۰۰ کیلومتر است، بیان کرد: این مسئله ضرورت هر چه بیشتر تقویت پروازهای فرودگاه بیرجند را نشان می‌دهد.

این فعال اقتصادی یادآور شد: کنسلی پروازها نه فقط در موضوع اقتصادی و ارتباطات فعالان اقتصادی تأثیرگذار است بلکه در صنعت توریسم نیز بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

خامه زر گفت: بارها و بارها به علت کنسلی پروازهای فرودگاه بیرجند شاهد نرسیدن مهمان ویژه بسیاری از برنامه‌ها در خراسان‌جنوبی و همچنین نرسیدن خود ما به برنامه‌هایی خاص در تهران و برخی دیگر از شهرها بوده‌ایم.

استاندار جدید خراسان‌جنوبی در سخنان خود از عزم جدی برای رفع مشکل زیر ساخت‌های حمل و نقل خراسان جنوبی را اعلام کرده است. امید است این گفته‌ها که نشان از عزم جدی دارد جامه عمل پوشیده و شاهد شنیدن صدای سوت قطار در مسیر بیرجند به مشهد و افزایش تعداد پروازها و کاهش کنسلی پروازها باشیم چرا که یک سر توسعه یافتگی خراسان جنوبی به این موضوع ارتباط دارد.


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری مهر، تاریخ انتشار:13 اسفند 1397، کدخبر:4553660 www.mehrnews.com،

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین