شعارسال: محمدهادی مهدینیا در نشستی خبری که در تالار شهر برگزار شد، اظهار کرد: در طی نشستهای متعدد با شهرداری و معاونان شورا درعرصه پروژههای عمرانی یک حرکت تهاجمی وجود داشته و بخشی از پروژهای بزرگ مقیاس درحوزه اقتصادی و عمرانی شروع شده است.
وی در رابطه با میزان بوجه اختصاص یافته به بخش عمران افزود: کلیت بودجه عمرانی در سال 98 حدود 470 میلیارد است که به افزایش کیفیت حوزه حمل و نقل و ارتقاء محیط شهری کمک خواهد کرد. امیدواریم بخشی از محافظ کاری در حوزه اعتبارات را در سال جدید جبران کنیم .
رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: فعالیت در حوزه شهرسازی فرآیندی است. بیش از 80 درصد مراجعات مردم به شهرداری درحوزه شهرسازی بوده است و تمام سعی خود را در اصلاح فرآیندها و کاهش بروکراسی اداری به کار بستیم.
مهدینیا ادامه داد: اقدامات کوتاه مدت ما شامل مصوبه دو مرحلهای کردن پروانهها و اجرایی کردن قانون حدنگار و اقدامات بلند مدت نیز شامل بازمهندسی مجدد در فرآیند مجوزههای شهرداری مانند پروانههای پایان کار است.
نظامات اداری ما بر مبنای بی اعتمادی به مخاطب است
وی خاطر نشان کرد: نظامات اداری ما معمولا بر مبنای بیاعتمادی به مخاطب است و فاصله زیادی تا کاهش بروکراسی کاذب داریم. تلاش ما این است اعتماد مخاطب را باز گردانیم و در این زمینه کارهای فرهنگی و اجتماعی زیادی لازم است.
رئیس کمسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد درخصوص جابه جایی پادگان به عنوان یکی از تاکیدهای مدیریت شهری تصریح کرد: هم زمان با تصویب طرح انتقال پادگان، برنامه زمانبندی خاصی اتفاق خواهد افتاد و این طرح در جلسه شورای شهرسازی مورد تایید مهندس پژمان بود. همچنین متن مصوبه شورای عالی در این زمینه ابلاغ نشده است.
باز شدن دیوارها و درهای پادگان به راحتی امکان پذیر نیست
مهدینیا تاکید کرد: ارتش و نیروی انتظامی به دلیل وجود مسائل و پروتکلهای امنیتی باید در جریان این پروژه قرار بگیرند. زیرا این مسئله باید دوجانبه باشد و باز شدن دیوارها و درها به راحتی امکان پذیر نیست و این زمان بندی باید با همکاری ارتش و نیروی انتظامی انجام شود. اگر ارتش برای این کار آمادگی داشته باشد، مدیرت شهری در حوزه اعتبارات و تسریع کار مشکلی ندارد و امیدواریم این اتفاق به زودی رخ دهد.
افزایش 36 هزار هکتاری حریم مشهد
وی در رابطه با بلند مرتبه سازی گفت: شورای شهرسازی ابلاغیهای در تاریخ 29 خرداد سال 95 به استانداری خراسان رضوی ابلاغ کرد و طبق آن ضوابط و قوانین این طرح ارائه شد. از ضوابط موجود در این طرح میتوان به الزام اداره راه و شهر سازی به ارسال ضوابط مرتبط در طی سه ماه به شورای امور شهر سازی و افزایش حدود 36 هزار هکتاری حریم شهر مشهد اشاره کرد که طبق گزارشات ما تاکنون اقداماتی در این حوزه صورت نگرفته است.
رئیس کمسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد تاکید کرد: در این زمینه ما شهرداری را دو بار خطاب قرار دادیم و نامهای مبنی بر مطالبهگری به شهردارسابق ارسال شد. سپس از شهردار جدید درخواست تعیین تکلیف کردیم که اگر طبقهبندی حریم انجام نشود مجبور به باز تولید از فضای سکونتگاههای غیر رسمی هستیم .
پروژه کمربندجنوبی مصوبات لازم و توجیهات ترافیکی بسیار قوی دارد
مهدینیا خاطرنشان کرد: پروژه کمربند جنوبی مشهد مصوبات لازم را در استان دریافت کرده و در سطح ملی نیز دارای مصوبات لازم و توجیهات ترافیکی بسیار قوی است و تاکنون 1000 میلیارد ریال برای آن هزینه شده است. همچنین پیشرفت فیزیکی این پروژه 85 درصد است که دارد.
وی اضافه کرد: پروژه کمربند جنوبی مشهد جنبه قضایی پیدا کرده است و از استاندار درخواست می کنیم از طریق گفتوگو بین نهادها این مشکل را برطرف کند و در این زمینه فعالان زیست محیطی نیز نسبت به این پروژه دغدغه مندی داشتند که استاندار خراسان رضوی در این زمینه مکاتبهای با تهران داشته و رونوشت آن نیز به مراجع قضایی ارسال شده است.
رئیس کمسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: این پروژه یک لبه شهری است که اجازه نمیدهد بعد از آن شهر توسعه پیدا کند ولی برای کنترل اراضی بلافصل این بزرگراه باید کار جهادی انجام شده و فضای سبز اطراف آن حفظ شود. بیش از 90 درصد اراضی متصل به کمربند جنوبی متعلق به دولت است، لذا باید نظارتهای لازم وجود داشته باشد تا این اراضی تغییر کاربری نداشته باشد و تصرف عدوانی در آنها صورت نگیرد. همچنین مطالعات پروژه کمربند جنوبی مشهد از سال 1378 و عملیات اجرایی آن نیز از سال 1390 آغاز شد.
تسهیل صدور پروانه ساخت و ساز در بافت فرسوده اطراف حرم
مهدینیا تصریح کرد: روند نوسازی و بهسازی بافت فرسوده اطراف حرم مطهر رضوی نیز باید تسریع شود. هم اکنون صدور پروانه ساخت و ساز در بافت فرسوده اطراف حرم مطهر رضوی در شورای شهر تسهیل شده و این پروانه طی سه روز صادر می شود. همچنین اجرای طرح قبلی نوسازی بافت فرسوده اطراف حرم مطهر رضوی توسط شورای عالی شهرسازی و معماری متوقف شد و طرح جدید نیاز به اصلاحات داشت و قرار بود اصلاحات لازم برای تسریع روند نوسازی این بافت به تصویب شورای عالی شهرسازی برسد که این کار تاکنون انجام نشده است.
نباید نگاه سیاسی را جایگزین رویکرد تخصصی کنیم
وی با بیان اینکه «نباید نگاه سیاسی را جایگزین رویکرد تخصصی کنیم»، گفت: اگر به فکر هویت شهر باشیم، باید شرایط امروز را بسنجیم در غیر این صورت خرابه ای که امروز ایجاد شده 20 سال دیگر ادامه پیدا خواهد کرد. بیش از2000 هکتار بافت فرسوده در مشهد وجود دارد اما طی سالهای 87 تا 95 فقط برای سه درصد این بافت پروانه ساخت صادر شده است. این میزان صدور پروانه بیانگر این است که بافت فرسوده به بافت مرده تبدیل شده لذا باید شهروندان و سرمایه گذاران را برای ورود به این بافت تشویق کرد.
صدور 4692 پروانه ساختمان در مشهد طی سال گذشته
رئیس کمسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد عنوان کرد: در چارچوب تسهیلات دولت برای نوسازی بافتهای فرسوده 20 دفتر تسهیلگری به منظور افزایش مشارکت مردم و سرمایهگذاران در مشهد راه اندازی خواهد شد. بطور میانگین مهلت لازم برای صدور پروانه ساختمان بین 3تا8 ماه است و سال گذشته 4692 فقره پروانه ساختمان در مشهد صادر شده است.
مهدینیا بیان کرد: اجرای طرح نوسازی بافت فرسوده منطقه ثامن مشهد و پیرامون حرم مطهر رضوی در محدوده ای به وسعت 310 هکتار از سال 1371 آغاز شده و تاکنون 45 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار:18اسفند1397 ، کدخبر: 9712-12914-5: www.khorasan.isna.ir