پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۹۶۰۱۹
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۸
«وضع بهداشت روان در مملکت بسیار پریشان است و ما یکی از افسرده‌ترین جوامع جهان هستیم؛ چراکه به بهداشت روان توجه نمی‌کنیم». این بخشی از گفته‌های وزیر بهداشت در اولین نشست خبری‌اش بعد از انتخاب به این سِمت است.

شعار سال: سعید نمکی اين‌طور ادامه داد: «متأسفانه در کشور ما برنامه‌های فرح‌زا به‌مراتب کمتر از برنامه‌های ماتم‌زا است. این چه شیوه‌ای است که سریال می‌گذاریم و در پایان آن از پزشکی قانونی، بهشت‌زهرا و... تشکر می‌شود. این تفکر، تفکر ماتم‌زا است. باید به سمت نشاط‌آفرینی حرکت شود؛ مبحثی که بارها رهبر معظم انقلاب به آن اشاره داشتند. در زمان تدوین بودجه، از مسئولان سازمان صداوسیما خواستم که فضا را شادمان‌تر کنند.»
او همچنين ادامه داد: ۲۸ سال پیش و زمانی که در وزارت بهداشت بودم، به بهداشت روان در وزارتخانه توجه کردم و حتی به بهورزها یاد دادیم که با مشاهده اولین نشانه از کج‌خلقی و بدرفتاری روانی، فرد را ارجاع دهند. در این حوزه دو مبحث پیشگیرانه را به‌شدت پیگیریم؛ ابتدا احیای نشاط‌آفرینی و بعدازآن رسیدگی به بیماران روانی. در مجموع به‌شدت دنبال آن هستیم که مباحث مربوط به سوختگی و همچنین روانی را توسعه دهیم.
وزیر بهداشت در ادامه با بيان اينكه امروز در دنیا ایزوله‌کردن بیمار روانی را خیلی جایز نمی‌دانند، افزود: «باید به نحوی عمل کنیم که بیماران روان احساس وخامت حال نکنند. از طرف دیگر باید با توسعه بخش‌های روان‌پزشکی ویژه بتوانیم بازتوانی بیماران روان را داشته باشیم. این مباحث را به‌عنوان اولویت در وزارت بهداشت پیگیری می‌کنم.»
نمکی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره وضعیت دارو در سال آینده گفت: قطعا سال ۹۸، سال نسبتا پرتلاطمی است و ما با فشار تحریم‌های ظالمانه ممکن است شرایط ویژه‌ای را تجربه کنیم اما تمهیداتی را در زمینه تهیه دارو و تجهیزات اساسی اندیشیده‌ایم. ما لحظه‌به‌لحظه وضعیت ارزی را که قرار است به حوزه دارو اختصاص یابد، دنبال می‌کنيم و بر‌اساس‌این ارز موردنیاز برای دارو و تجهیزات پزشکی اساسی را تا پایان بهار آینده تأمین می‌کنیم. در‌حال‌حاضر نگرانی برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی نداریم و مکانیسم‌هایی برای دورزدن تحریم‌ها اندیشیده‌ایم؛‌ بنابراین نگرانی عمده‌ای در زمینه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی به‌ویژه در حوزه داروهای اساسی مانند داروهای بیماران خاص و صعب‌العلاج نداریم.
نمکی افزود: در زمینه قیمت دارو هم با توجه به اینکه ارز چهارهزارو 200 تومانی باید برای دارو محاسبه شود، افزایش قیمتی را در حوزه قیمت دارو به‌جز همان افزایش سنواتی ۱۰ تا ۱۵ درصدی نخواهیم داشت. با این افزایش قیمت با توجه به شرایط کشور فشاری به مردم وارد نمی‌شود.
نمكي در ادامه صحبت‌هایش درباره وضعیت بدهی‌های تأمین اجتماعی به وزارت بهداشت، اظهار كرد: مقداری از بدهی‌های ما به بستانکاری‌هایمان بازمی‌گردد. در‌حال‌حاضر ما هفت‌هزار میلیارد از تأمین اجتماعی طلب داریم؛ البته مبلغی را از تأمین اجتماعی دریافت کرده‌ایم و قرار است این هفته هم پرداختی داشته باشند. با این پرداخت از سوی تأمین اجتماعی، اولین قدم ما به‌روز کردن پرداخت‌هایمان در رابطه با کارانه‌های پرستاران است و بعد هم پرداخت معوقات بازنشستگان را آغاز می‌کنیم. قرار است بلافاصله بعد از پرداخت حقوق، معوقات بازنشستگان هم پرداخت شود و معوقاتشان را تا پایان سال بپردازیم.
وزیر بهداشت همچنین درباره افزایش احتمالی تعرفه‌های سال آینده و تأثیری که در سهم بیماران در پرداخت هزینه‌های سلامت خواهد داشت، گفت: افزایش تعرفه در سال آتی از جیب بیمه‌ها و دولت خواهد بود و فشاری به مردم نخواهیم آورد. او در ادامه صحبت‌هایش درباره کیفیت داروهای تولید داخل و همچنین چگونگی نظارت بر این داروها، افزود‌: از گذشته بهترین شیوه‌های نظارت بر استانداردهای دارو را در منطقه داشته‌ایم. از رئیس سازمان غذا و دارو نیز خواسته‌ام که این استانداردها را قوی‌تر کرده و سعی کنند به صنعت داخل اجازه دهند تا داروهای وارداتی ساخته شود تا به‌‌این‌‌ترتیب بتوانیم در آینده تعداد زیادی از داروهای وارداتی را در کشور تولید کنیم.
نمکی در ادامه درباره سرانجام چگونگی تخصیص 500 میلیون یورویی صندوق توسعه ملی گفت‌: طبق گزارشی که به من داده شد، این پول به دانشگاه‌ها پرداخت شده است. دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز مکلف بودند که این پول را برای دارو و تجهیزات پزشکی هزینه کنند. اینکه برخی شرکت‌های پخش بگویند ریالی از این محل به آنها داده نشده است، مقداری بی‌انصافی است. از طرفی هم با رئیس دانشگاهی که این پول را در جایگاه خود هزینه نکرده باشد، قطعا برخورد می‌کنم و اگر جابه‌جایی در هزینه‌کرد این پول اتفاق افتاده باشد، این جا‌به‌جایی به سمت هدف اصلی هدایت خواهد شد. چگونگی هزینه‌کرد این پول را تا آخرین مرحله پیگیری خواهم کرد و مطمئن باشید که این مبلغ در درست‌ترین جایگاه خود هزینه خواهد شد. وزنی که دارو و تجهیزات پزشکی از این مبلغ دارد، حدود هزارو 800 میلیارد تومان است که پیگیر هستیم تا ببینیم این هزارو 800 میلیارد تومان دقیقا در کجا نشسته است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه شرق، تاریخ انتشار 26 اسفند 97، شماره: 3392


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین