پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 28
کد خبر: ۱۹۹۲۲۴
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۸
پاکستان و ایران احتمالاً پیش‌نویس قرارداد تجارت آزاد را طی مذاکراتی دو روزه در ۲۲ و ۲۳ آوریل(دوم و سوم اردیبهشت) در اسلام‌آباد نهایی می کنند.

شعار سال: به نقل از اینترنشنال نیوز، پاکستان و ایران احتمالاً پیش‌نویس قرارداد تجارت آزاد را طی مذاکراتی دو روزه در 22 و 23 آوریل در اسلام‌آباد نهایی می کنند.
تیم های فنی از هر دو کشور مذاکراتی حساس برگزار می‌کنند و به احتمال زیاد پیش‌نویس این قرارداد تأیید می شود.
به گفته یک مقام ارشد وزارت بازرگانی پاکستان، هر دو طرفبر روی پیش‌نویس قرارداد تجارت آزاد سخت کار کرده اند و حالا تمایل دارند چراغ سبزی به معاملات آزاد تجاری نشان دهند.
در حال حاضر تجارت بین این دو کشور همسایه تحت قرارداد تجارت ترجیحی بر قرار است. این قرارداد در 2006 امضا و در 2007 اجرایی شد. در سال مالی 9 - 2008 تجارت بین دو کشور به 1.32 میلیارد دلار افزایش یافت، ولی پس از تحریم های آمریکا و سازمان ملل، معاملات بین ایران و پاکستان کاهش یافت و حالاتقریباً به318 میلیون دلار رسیده است. از این مقدار 280 میلیون دلار مربوط به واردات از ایران می شود و فقط 35 میلیون دلار به صادرات اختصاص دارد.
صادرات پاکستان در 2018 از 350 میلیون دلار به 35 میلیون دلار کاهش یافت. وضع دوباره تحریم های سخت دولت ترامپ دلیل اصلی تجارت پایین بین این دو کشور است. قرارداد تجارت ترجیحی دیگر کاربردی نیست ولی واردات از این ایران روی حدود 280 میلیون دلار مانده است.
«در حالی که ایران همسایه هم مرز با پاکستان است، با وجود تحریم‌های آمریکا 18 میلیارد دلار تجارت با هند دارد. جای تأسف است که پاکستان نتوانسته تجارت با ایران را در سطحی منطقی حفظ کند. بیشتر تجارت بین هند و ایران بر اساس سیستم پایاپای صورت می‌گیرد که این مدل در مورد پاکستان صدق نمی کند
از آنجاکه تجارت دو جانبه بین پاکستان و ایران مدنظر است، تهران با بالا بردن عوارض یکجانبه بر محصولات پاکستان، قرارداد تجارت ترجیحی را زیر پا گذاشت و باعث کاهش صادرات پاکستان به پایین ترین حد 318 میلیون دلار در 16 - 2015 نسبت به 1.32 میلیارد دلار 9 - 2008 شد.
بانک های پاکستان هنوز نتوانسته اند با بانک‌های ایران معامله کنند. نبود کانال های بانکی بزرگ‌ترین مانع گسترش تجارت بین دو کشور است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ 15 فروردین 98، کد مطلب: 1980719: www.tasnimnews.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین