پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۰۳۲۹۸
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۸
‌ عليرضا تابش درباره رويکرد جديد بنياد سينمايي فارابي نسبت به سينماي کودک سخن گفت که بخشي از آن در اين گفت‌وگوي کوتاه آمده است.

شعار سال: جايگاه اقتصادي و فرهنگي فيلم‌هاي کودک و نوجوان در سبد توليد و اکران سالانه سينما چيست؟
در کنار توجه به ارزش‌هاي فرهنگي و اهميت راهبردي محصولات فرهنگي کودک، توجه به وجوه تجاري و نگاه کارآفرينانه به سينماي کودک اهميت دارد. در تمام دنيا حوزه سينماي کودک، پول‌سازترين حوزه سينما محسوب مي‌شود، اما در ايران سينماي ما از اين هدف دور مانده است!
از نظر شما چرا کودکان ايراني اقبال چنداني به تماشاي محصولات سينمايي ندارند؟
برخلاف آنچه تصور مي‌شود، کودک و نوجوان ايراني، بسيار اهل استفاده از محصولات فرهنگي است. دست‌کم آمار به ما مي‌گويد که اين قشر، فيلم‌بين‌ترين قشر جامعه ايران هستند و بيش از ۵۰ درصد ترافيک اينترنت در ايران صرف تماشاي ويدئو و محصولات فرهنگي توسط کودکان و نوجوانان مي‌شود. اين يک فرصت طلايي است که بايد از آن استفاده کرد.
‌آيا نحوه اکران و ميزان فروش سينمايي فيلم‌هاي کودک و نوجوان، پديدآورندگان اين فيلم‌ها را به ساخت اين ژانر سينمايي تشويق مي‌کند؟
اکران تنها راه درآمد سينماي کودک نيست، بلکه در جهان زير ۲۰ درصد از درآمد يک فيلم کودک از راه اکران به دست مي‌آيد. ما بايد به سمت محصولات جانبي و ارتباط با صنايع مختلف جانبي حرکت کنيم، نفس تشکيل «مرکز نوآوري و شتاب‌دهي سينما» با محوريت بخش خصوصي در همين‌جاست؛ مرکزي که ارتباط بين سينما و صنايع مختلف را تسهيل مي‌کند.
چرا ورود نسل جديد کارگردانان به حوزه توليد سينماي کودک اهميت دارد؟
ورود نسل جديد سينماگران به سينماي کودک، يک ضرورت اجتناب‌ناپذير است. نمي‌توان تا ابد در رؤياي بازگشت سينماي کودک به دهه‌هاي 60 و 70 ماند و درهاي سينماي کودک را روي نسل جديد بسته نگاه داشت.
‌حتما آثار کمدي پرفروش، سينماي فرهنگي يا سينماي کودک را به حاشيه مي‌راند. پس چه بايد کرد؟
خوب نيست که فکر يا احساس کنيم کسي يا باندي در سينما با سينماي کودک دشمني دارد، اگر هم اجحافي در حق سينماي کودک در بخش اکران اتفاق مي‌افتد، از سر ناآگاهي يا ضرردهي سينماي کودک در ۱۵ سال اخير است. سينماگران به کمک هم بايد اين تصور و فرهنگ را تغيير دهند، نه‌اينکه به سوءظن‌ها اضافه شود يا عده‌اي ديگران را دشمن خود بدانند. منافع پخش‌کنندگان در سينماي کودک و نوجوان بايد پيش‌بيني و تأمين شود.
‌رئوس برنامه‌ها و اقدامات بنياد فارابي در حمايت از سينماي کودک و نوجوان چيست؟
بنياد سينمايي فارابي و شوراي کودک بنياد فارابي در حال تلاش براي واردکردن منطق جديد کسب‌وکار به سينماي کودک هستند. وب‌سايت «سينماقصه» با حمايت بنياد فارابي طراحي و به‌روزرساني شده و آماده افتتاح است و مي‌تواند بين سينماگران و ادبيات کودک رابطه‌اي ارگانيک برقرار کند. شوراي تخصصي سينماي کودک فارابي هم از اين‌سو با تشکيل گروه‌هاي خلاق قصد دارد توليد سينمايي کودک و نوجوان را از حالت جزيره‌اي و تک‌نفره به فعاليتي گروهي تبديل کند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه شرق، تاریخ انتشار 3 اردیبهشت 98، کد مطلب: 3409


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین