پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۱۱۵۳
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۹
داریوش قنبری گفت: اگر در مسائلی همچون عملکرد برخی وزرا تغییری صورت نگیرد، مردم نسبت به دولت دلسرد شده و روحانی در انتخابات دوره بعد حامیان خود را از دست خواهد داد.

شعار سال:

روزنامه آرمان گفت و گویی با داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاح‌طلب انجام داده که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

در حالی که مدت زمان زیادی تا پایان عمر دولت باقی نمانده، آیا تغییر در برخی وزرا می‌تواند مشکلات موجود را حل کند؟

قبل از طرح علنی موضوع از سوی دیگران، بنده یکی از نخستین افرادی بودم که در این زمینه بسیار صحبت کردم اما اکنون تغییر برخی از وزرا با توجه به عمر کم دولت توجیه چندانی ندارد. دولت باید با برقراری ارتباط بیشتر با آنهایی که طی سه سال گذشته کارنامه خوبی داشتند، از توانایی آنها برای جبران برخی مسائل بهره ببرد. اکنون زمانی نیست که دولت فرصت‌ها را از دست بدهد و بر تغییرات تمرکز داشته باشد چرا که دیگر برای تغییر وزرا و ترمیم کابینه دیر شده است. روحانی باید ارزیابی دقیق‌تری نسبت به وزرا و عملکرد آنها داشته باشد و به جای تغییر، به دنبال راهکار دیگری برای حل مشکلات و مطالبات برزمین مانده باشد، البته درباره تمام وزرا اینگونه نیست و تغییر یک یا چند وزیر شاید نتواند انتظارات را برآورده کند.

آیا تغییرات انجام شده در سطح استانداران لازم بود؟

با توجه به اینکه مدت چندانی تا پایان عمر دولت باقی نمانده است اگرچه دولت، تغییراتی در سطح استانداران کشور انجام داد و از سوی دیگر استانداران باتجربه را در استان‌های خراسان شمالی و جنوبی منصوب کرد اما تسلط استانداران بر امور نیازمند زمان است. اکنون فرصت چندانی برای ارائه کارنامه خوب از سوی استاندار جدید باقی نمانده است مگر اینکه در بعضی از استان‌ها شرایط به گونه‌ای باشد که تغییر استاندار مناسب باشد. به هر حال اکنون زمان مناسبی برای تغییر استانداران هم نیست و از سویی دولت تصمیم درستی برای توقف روند تغییر استانداران پس از انتخاب استانداران استان‌های خراسان شمالی و جنوبی اتخاذ کرده است. البته باز هم این سخن سخنگوی وزیر کشور وحی منزل نیست، یعنی اگر در استانی، کم کاری و بحران دیده شود قطعا باز هم تغییر و تحول صورت می‌گیرد اما در نهایت بار دیگر تاکید می‌کنم که گمان نمی‌رود آنقدر شرایط در استان‌ها بد باشد که نیاز به تغییر احساس شود. در مجموع اکنون تغییر استانداران با توجه به اینکه فرصت چندانی برای فعالیت و جبران کاستی‌ها در برخی استان‌ها وجود ندارد به مصلحت دولت نیست. در برخی از موارد این تغییرات لازم بود و کم کاری در مدیریت برخی از بخش‌های سیاسی، منطقه‌ای دیده می‌شد و آخرین تحولات هم در خوزستان و سپس خراسان صورت گرفت. در مجموع ضرورت‌هایی برای تغییر وجود داشته است، زیرا در غیر این صورت تغییر توجیهی ندارد. البته تغییرات غیر ضروری هم چندان به صلاح دولت نیست مگر اینکه در مواردی این تغییر واجب باشد.

تغییرات ایجاد شده ارتباطی به انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده دارد؟

بی تاثیر نیست، زیرا نارضایتی نسبت به عملکرد برخی از وزرا وجود دارد. بنابراین خوب است که در رابطه با این وزرا تصمیماتی گرفته شود. خروج برخی از وزرا از دولت شاید بتواند در افزایش قدرت و اراده بدنه اجتماعی روحانی تاثیرگذار باشد. به هر حال تغییرات در دوره جدید ریاست‌جمهوری روحانی ادامه خواهد داشت چرا که این دولت از نگاه اصلاح‌طلبان و حامیانش، 8 ساله است و روحانی باید برای 4 سال دوم هم برنامه‌ای داشته باشد. احتمال موفقیت روحانی در دور دوم بسیار بالاست. در مواردی که مدیر سازمانی عملکرد رضایت بخشی ندارد یا نمی‌تواند انتظار دولت را تامین کند، چاره‌ای جز تغییر او وجود ندارد، زیرا اگر در مسائلی چون عملکرد برخی از وزرا تغییری صورت نگیرد، مردم نسبت به دولت دلسرد شده و روحانی در انتخابات دوره بعد حامیان خود را از دست خواهد داد. تغییر مدیرانی که نتوانستند خواسته مردم را محقق کنند می‌تواند به عملکرد و پیشرفت دولت سرعت ببخشد.

 


با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار12تیر 1395 ، کد مطلب: 13950412000461  : www. farsnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین