پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۱۳۲۸
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۹
در طول سال‌های گذشته افزایش توجهات به عرصه حمل‌ونقل ریلی باعث شده این بخش بسیار مهم بتواند بار دیگر نام خود را در کنار اولویت‌های اقتصادی کشور قرار دهد. صنعتی که هرچند قدمتی چندین دهه‌ای در ایران دارد، اما براساس گفته‌های وزیر راه و شهرسازی هنوز در نقطه آغاز است.

شعارسال: فعالیت بیش از ۱۱ هزار کیلومتر خط ریلی در ایران و اتصال درصد قابل توجهی از استان‌های کشور به شبکه ریلی هرچند توانسته بخشی از بار رفت‌وآمدها چه در حوزه بار و چه در حوزه مسافر را به قطار انتقال دهد، اما هنوز برای آنکه بتوان از قدرت این بخش سخن گفت راهی طولانی باقی‌مانده است.

برنامه‌ریزی برای ساخت حدود ۱۵ هزار کیلومتر خط ریلی، تلاش برای دو خطه و چهار خطه‌ سازی خطوط ریلی پرترافیک، برنامه‌ریزی برای وارد کردن خطوط سریع‌السیر و برقی به ایران و راه‌اندازی قطارهای حومه‌ای تنها بخشی از این برنامه‌هاست که در صورت اجرایی شدن‌شان می‌توان امید داشت که راه‌آهن توانایی رقابت با حریف‌های قدرتمند خود را داشته باشد.

در کنار آن بحث‌های توسعه‌محور در عرصه ریلی نیز از سوی وزیر راه و شهرسازی به عنوان یک هدف بزرگ در دستور کار قرار دارد. اتصال جاده‌ها، فرودگاه‌ها و بنادر کشور به خطوط ریلی و امکان نقل و انتقال مسافران و محموله‌های ترانزیتی از این مناطق به وسیله ریل موضوعی است که آخوندی روی آن تاکید کرده و گفته است که با وجود تمام تلاش‌ها هنوز در هیچ یک از این حوزه‌ها موفقیت چندانی به دست نیامده است.

هرچند وزیر راه و شهرسازی این را گفته که با اقدامات صورت گرفته راه‌آهن می‌تواند در مسیرهای کمتر از ۵۰۰ کیلومتر با خطوط هوایی رقابت کند، اما به اعتقاد وی تمام آنچه تاکنون اتفاق افتاده تنها نقطه آغاز راه‌آهن در ایران به حساب می‌آید.

به اعتقاد وی تا زمانی که فرهنگ شهری و مدیریت کلانشهرها در ایران براساس ریل تعریف نشود و از موفقیت‌های به وجود آمده در شهرهایی مانند لندن بهره‌گیری نشود نمی‌توان انتظار داشت که ریل در ایران پیشرفتی قابل توجه داشته باشد.

گذشت نزدیک به ۱۰۰ سال از ورود راه‌آهن به ایران همزمان شده با اظهارنظر وزیر راه و شهرسازی که آنچه تاکنون اتفاق افتاده را تنها شروع یک فرآیند بسیار مهم و پیچیده می‌داند. راه‌آهن در حوزه بار کمتر از ۱۰ درصد و در حوزه مسافر سهمی محدود را به خود اختصاص داده و قطعا اگر بنا باشد براساس افق طراحی شده در سند چشم‌انداز تغییری در این فرآیند اتفاق بیفتد، باید شرایط برای عبور از نقطه شروع و رسیدن به اهداف کلان فراهم شود.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 13تیر1395، کدخبر: 95040107582: www.isna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین