پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 19
کد خبر: ۲۱۶۴۷۴
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۷
نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه آزاد یک به ۵۰ و در مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی یک به ۱۱۶ است و این نسبت مطلوب برنامه ششم توسعه که ۴۳ دانشجو به ازای یک عضو هیئت علمی است، نخواهد بود.
شعارسال:نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه آزاد یک به ۵۰ و در مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی یک به ۱۱۶ است و این نسبت مطلوب برنامه ششم توسعه که ۴۳ دانشجو به ازای یک عضو هیئت علمی است، نخواهد بود.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی وضعیت فعلی نسبت دانشجو به استاد در نظام‌های آموزش عالی را مشخص کرد.

در این گزارش آمده است، نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه آزاد یک به
۵۰ و در مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی یک به ۱۱۶ است و این نسبت تا نسبت مطلوب در برنامه ششم، که ۴۳ دانشجو به ازای یک عضو هیئت علمی بوده، فاصله زیادی دارد.

برخی نسبت‌های مطلوب برنامه ششم توسعه تا ۱۴۰۰

براساس جدول مذکور، قرار است نسبت دانشجو به هیئت علمی تمام وقت در تمام دستگاه‌های متولی آموزش عالی در کشور کاهش پیدا کند. به طوری که این نسبت در مجموعه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌های غیردولتی به ترتیب ۲۰، ۱۰، ۴۳ نفر دانشجو به ازای هر عضو هیئت علمی تمام وقت برسد.

ارقام مندرج در جدول مذکور از این حیث حائز اهمیت است که هرقدر نسبت دانشجو به استاد کمتر باشد، کیفیت آموزش از منظر این شاخص بالاتر است.

قانون برنامه ششم نسبت تعداد دانشجو به عضو هیئت علمی تمام وقت دانشگاه‌های غیردولتی تا سال
۱۴۰۰ را ۴۳ نفر به ازای هر عضو هیئت علمی تمام وقت در نظر گرفته است؛ بنابراین با توجه به ارقام ثبت شده برای دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه‌های غیردولتی غیرانتفاعی تا سال ۹۵، که به ترتیب ۵۱ و ۱۱۶ است. این نسبت تا نسبت مطلوب در برنامه ششم ۴۳ دانشجو به ازای یک عضو هیئت علمی فاصله زیادی دارد.

تعداد دانشجو، تعداد اعضای هیئت علمی تمام وقت و تعداد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی کشور تا
۱۳۹۵

براساس تعداد اعضای هیئت علمی تمام وقت و تعداد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی کشور مربوط در سال تحصیلی ۹۵-۹۴، مطابق داده‌های جدول مذکور، بهترین نسبت دانشجو به استاد مربوط به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم تحقیقات و فناوری است که به ترتیب ۱۳ و ۲۸ دانشجو به ازای هر عضو هیئت علمی است.

این نسبت برای دانشگاه آزاد اسلامی، مؤسسات آموزش عالی غیردولتی - غیرانتفاعی و در کل کشور
۵۰ و ۱۱۶ نفر دانشجو به ازای هر عضو هیئت علمی تمام وقت است.

به دلیل اینکه همزمان با رشد تعداد دانشجویان کشور تعداد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی نیز افزایش یافته است، آخرین آمار اینگونه مراکز در دستگاه‌های متولی آموزش کشور احصا و نسبت اعضای هیئت علمی به ازای هر مؤسسه گزارش شده است.

طبق آمار به دست آمده در سال
۱۳۹۴ تعداد۱۶۷۷دانشگاه، مؤسسه، واحد و مرکز آموزشی دولتی و غیردولتی، بدون احتساب واحد‌ها و مراکز آموزشی دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای جامع علمی کاربردی در کشور وجود داشته است.

بیشترین میانگین تعداد دانشجو به ازای هر مؤسسه، واحد یا مرکز آموزشی مربوط به وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی به ترتیب با میانگین
۴۵۰۶و۳۲۳۱دانشجو و کمترین این رقم مربوط به مؤسسه‌های آموزش عالی وابسته به دستگاه‌های اجرایی با میانگین ۵۴۳ دانشجو به ازای هر مؤسسه است. میانگین کل دانشجو در کشور نیز۲۵۹۳دانشجو به ازای هر مؤسسه است.



شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشجو، تاریخ انتشار3 تیر 98 ، کدخبر: 773268، snn.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین