پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۴۵۳۹۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۴

عدم رسیدگی به کشاورزان خسارت‌دیده از سیل

در حالی که بیش از هفت ماه از وقوع سیل فروردین ۹۸ در برخی مناطق استان ایلام می‌گذرد و برخی از زمین‌های کشاورزی دچار خسارت جدی شده‌اند، اما تاکنون به آنان هیچ‌گونه رسیدگی نشده است.

شعار سال : شهرستان دهلران یکی از قطب‌های اصلی تولید محصولات کشاورزی در استان ایلام است که سالانه صدها تن محصول کشاورزی در اراضی آن تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

اما کشاورزان این شهرستان طی سال‌های اخیر به‌ویژه در سیل فروردین امسال، متحمل خسارات فراوانی شدند که در این میان، مسوولان با بی‌توجهی زمینه کاهش فعالیت کشاورزی در این شهرستان را رقم زده‌اند و هیچ مسوولی نیز پیگیر مشکلات کشاورزان نبوده و علاوه بر محصولات کشاورزی، برخی اراضی نیز به‌ طور کامل از بین رفته‌اند.

اراضی اطراف رودخانه «چیخاب» از جمله مناطقی است که طی سال‌های اخیر طغیان رودخانه مذکور کشاورزان را متحمل خسارت کرده است و پس از وقوع سیل امسال نیز بسیاری از اراضی نابود شده و قابلیت کشت محصولات کشاورزی را از دست داده‌اند.

بلاتکلیفی ده‌ها کشاورز دهلرانی

حمیدی یکی از کشاورزان دهلرانی در این باره و در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در ایلام گفت: چندسالی است که زحمات چندین ماهه کشاورزان دهلرانی به دلایلی از جمله شکستگی لوله‌های نفت و بروز سیل از بین می‌رود.

وی افزود: متاسفانه آنگونه که باید برای رفع مشکلات کشاورزان چاره‌اندیشی نشده و اکنون پس از گذشت بیش از ۷ ماه از وقوع سیل، کماکان تکلیف محصولات و اراضی که به دلیل طغیان رودخانه چیخاب از بین رفته‌اند مشخص نیست.

عدم پرداخت خسارت به کشاورزان 

محمدی دیگر کشاورز دهلرانی می‌گوید: سال‌های گذشته طغیان رودخانه خسارات فراوانی به محصولات کشاورزی وارد آورد، اما سیل امسال علاوه بر محصولات کشاورزی، اراضی را نیز از بین برد.

وی با بیان اینکه اکنون برخی اراضی این منطقه غیر قابل کشت هستند، افزود: تاکنون هیچ خسارتی به کشاورزان پرداخت نشده و ده‌ها کشاورز در این شرایط بد اقتصادی تنها منبع درامدی خود را از دست داده‌اند و منتظر تصمیم مسوولان هستند.

با توجه به اینکه بخش وسیعی از اراضی کشاورزی که در سیل امسال به زیر آب رفته و خسارت دیده‌اند بیمه نیستند، جبران خسارت این مزارع باید بر اساس قانون و از طریق وزارت کشور پیگیری شود، امری که ظاهرا پس از گذشت ۷ ماه تاکنون انجام نشده است.

معرفی اراضی قابل احیا و غیرقابل احیا به وزارت کشور

عباس احمدی رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان دهلران در این باره به خبرنگار فارس در ایلام گفت: طی سال‌های اخیر شاهد شکستگی برخی خطوط انتقال نفت در مجاورت اراضی کشاورزی بودیم که سبب وارد شدن خسارات به محصولات کشاورزی شد.

وی با بیان اینکه خساراتی که در اثر این شکستگی‌ها به کشاورزان وارد شد تا حد زیادی جبران شده است، افزود: طی سیل امسال نیز شاهد شکستگی لوله خط انتقال نفت و آلوده شدن اراضی کشاورزی بودیم.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان دهلران ادامه داد: همچنین در اثر سیل ابتدای امسال شاهد خسارت به محصولات و اراضی کشاورزی بودیم به‌طوری که برخی از اراضی کشاورزی قابلیت احیا مجدد را ندارد.

احمدی با بیان اینکه اکنون در حال جمع بندی نهایی در خصوص اراضی قابل احیا و غیر قابل احیا در سطح استان هستیم ادامه داد: پس از جمع بندی نهایی گزارشات به وزارت کشور ارسال می‌شود و این اراضی جهت پرداخت خسارت تعیین تکلیف خواهند شد.

با توجه به اینکه بیش از ۷ ماه از وقوع شیل و وارد آمدن خسارت به محصولات و اراضی کشاورزی گذشته است، بی‌شک بی‌توجهی مدیران و عدم ارائه گزارشات به وزارت کشور از سوی مسوولان مربوط کاملا مشهود است، که ضروری است مسوولان ارشد استان در این زمینه ورود کرده و نسبت به تعیین تکلیف اراضی این منطقه و سرگردانی ده‌ها کشاورز اقدام کنند.

 

شعارسال ، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس ، تاریخ انتشار 27 آبان 98 ، کد خبر : 13980827000091 ، farsnews.com

خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۹
0
0
خواهشا به کشاورزا بیشتر برسید بسیار قشر زحمت کشی هستن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۵
0
0
هی هات منه ظله
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین