پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۸۰۵۲۶
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۴
مردم استان قزوین از بی‌کیفیت بودن نان گلایه داشته و دارند و همین بی‌کیفیت بودن نان‌ها موجب افزایش دورریز و اسراف نان می‌شود.
شعار سال: افزایش دورریز نان نشان بی‌کیفیتی آن است و بسیاری از مردم از این امر گله داشته و دارند؛ در دی‌ماه ۱۳۹۸ بعد از افزایش قیمت نان انتظار می‌رفت که کیفیت نان نیز افزایش پیدا کند ولی این امر اتفاق نیفتاد و صورت‌جلسه تخلفات توسط دستگاه‌های امر نشان می‌دهد که برخی از نانوایی‌ها هنوز نان بی‌کیفیت دست مردم می‌دهند، نان‌هایی سوخته، خمیر و اغلب با پخت نامناسب.

برای بررسی میزان و چرایی بی‌کیفیت بودن نان در ابتدا به سراغ سازمان صمت رفته و از میزان نظارت‌ها و بازرسی‌ها جویا می‌شویم که علی‌اکبر کبیری معاون بازرسی سازمان صمت استان قزوین اظهار می‌کند: به نانوایان سخت می‌گیریم به همین جهت در بازرسی‌های مستمر و روزانه پرونده‌های بسیاری تشکیل می‌شود.

وی با ارائه صورت‌جلسه تخلفات روز گذشته که بیش از ۱۵ مورد است، ادامه می‌دهد: عدم ارائه کارت مباشر و کارت بهداشت، کنجدهای غیربهداشتی، پخت بی‌کیفیت نان، نداشتن ترازو، کم‌فروشی و استفاده از آرد معمولی برای سنگک ازجمله شکایات مردمی اعلام‌شده به سازمان صمت است که بازرسان طی بازرسی با صورت‌جلسه کردن شکایات، پرونده‌های تشکیل شده را به تعزیرات حکومت ارسال می‌کند.

معاون بازرسی سازمان صمت استان قزوین خاطرنشان می‌کند: ۲۵ تیم بازرسی در سطح استان فعالیت دارند که نانوایی‌ها نیز توسط آنان رصد می‌شود؛ بارها مشاهده‌شده که یک واحد نانوایی چندین مرتبه جریمه می‌شود ولی بازهم به تخلف خود ادامه می‌دهد.

وی با تأکید بر اینکه تعداد پرونده‌های تشکیل‌شده بسیار است، تصریح می‌کند: تعزیرات حکومتی باید اعمال قوانینی همچون جریمه‌های نقدی سنگین و پلمپ کردن نانوایی نانوایان را نقره‌داغ کند تا دیگر به تخلف خود ادامه ندهند.

حال سؤال اینجاست چرا تخلفات تعزیرات حکومتی بازدارنده نیست و نانوایان همچنان به تخلف خود ادامه می‌دهند.

کاهش ۳۰ درصدی تخلفات نانوایان پس از اجرای طرح‌های تعزیرات
هوشنگ محمدی، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان قزوین عنوان می‌کند: پس از اصلاح قیمت نان ۱۱۵ پرونده تشکیل و رسیدگی شد که مجموع محکومیت جزای نقدی بیش از ۲۹۶ میلیون ریال بوده است.

وی با اعلام اینکه پس از اجرای طرح اصلاح قیمت نان میزان تخلفات حدود ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است، تصریح می‌کند: اگر بخواهم مقایسه‌ای با قبل از اصلاح قیمت نان داشته باشیم باید اعلام کنیم که در بازه زمانی سه ماه قبل از اجرای اصلاح قیمت ۱۶۱ پرونده در خصوص نانوایی‌های استان رسیدگی و نانوایان متخلف به پرداخت ۳۵۹ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده بودند.

بنا بر شواهد میدانی بسیاری از نانوایان از عدم تطابق دخل ‌و خرج نانوایی‌ها ناراضی هستند و علت تولید نان‌های بی‌کیفیت را توزیع آرد بی‌کیفیت اعلام می‌کنند.

۷۰ درصد کیفیت نان به آرد بستگی دارد
مصیب بهرامی رئیس اتحادیه نانوایان استان قزوین ادعا می‌کند: به گفته مدیران کیفیت گندم استان قزوین ضعیف‌تر از دیگر استان‌هاست و ۷۰ درصد کیفیت نان به آرد بستگی دارد، اینکه مسئولان می‌گویند قیمت نان افزایش پیدا کند کیفیت افزایش پیدا خواهد کرد شعار است.

رئیس اتحادیه نانوایان استان قزوین می‌گوید: دولت تنها روی کمیت گندم کار کرده تا به خودکفایی برسیم ولی برای کیفیت تلاشی نشده است، باید واریته‌ها و بذرها اصلاح شوند تا شاهد تولید گندم با کیفیت باشیم.

وی بیان می‌کند: آردهای توزیع‌شده در نانوایی‌های آزادپز و دولتی یکسان است ولی دولت این اختیار را به نانوایی‌های آزادپز داده است که از خارج استان آرد بخرند ولی این اختیار به واحدهای دولتی داده نشده است برای همین است که مشاهده می‌کنیم نانوایی‌های آزادپز نان با کیفیت‌تر تولید می‌کنند.

بررسی کیفیت آرد توسط اداره کل استاندارد
ودود ایرانیان، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قزوین با اشاره به اینکه تمام گندمی که به کارخانه‌های آرد تحویل می‌شود تولید کشاورزان استان است، اضافه می‌کند: کارخانه‌های تولید آرد بر اساس شاخصه‌های کیفی که در استاندارد تعریف شده آرد تولید می‌کنند و در نهایت کیفیت و سلامت آرد توسط اداره کل استاندارد و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بررسی و تأیید می‌شود.

ایرانیان اشاره می‌کند: اگر کیفیت آرد با استانداردهای موجود مطابقت نداشته باشند کارخانه‌ها اجازه تولید آرد را نخواهند داشت، بنابراین هیچ‌گاه نمی‌توانیم در بررسی کیفیت آرد ورود پیدا کنیم چون در حوزه وظایف ما نیست.

این مسئول یادآور می‌شود: کیفیت آرد استان به‌صورت ماهانه توسط اداره کل استاندارد استان قزوین در کارخانه‌های مربوطه بررسی می‌شود. اگر بر اساس استاندارد تولیدشده باشد توزیع و اگر استانداردهای لازم را نداشته باشد کارخانه اجازه تولید نخواهد داشت.

اگرچه وقتی محصولی استانداردهای لازم را نداشته باشد اجازه تولید نخواهد داشت ولی برای اطلاع دقیق از نحوه تایید اداره کل استاندارد سراغ کارشناسان امر می‌رویم تا نظر آنان را درباره سخنان اتحادیه نانوایان بشنویم و ببینم که واقعاً آرد قزوین بی‌کیفیت است؟

دولت‌آبادی: گندم قزوین استانداردهای لازم را پاس کرده است
مجید دولت‌آبادی، رئیس اداره امور آزمایشگاهی اداره‌کل استاندارد استان قزوین اظهار می‌کند: علت پایین بودن کیفیت نان در استان به عوامل مختلفی بستگی دارد و در حقیقت می‌توانیم بگوییم که ۳۰ درصد به علت آرد و ۷۰ درصد به نانوایان بستگی دارد.

وی ادامه می‌دهد: کارشناسان اداره کل استاندارد متن قانون را نمی‌نویسند بلکه جمعی از اساتید، نمایندگان صنعت و اتحادیه‌ها قانون استاندارد آرد و نان را نگارش کرده‌اند. بنا به برخی دلایل استانداردهای ملی پایین‌تر از استانداردهای بین‌المللی لحاظ می‌شوند تا استان‌هایی که گندم با کیفیت کم‌تری دارند بتوانند استانداردهای لازم را پاس کنند.

رئیس اداره امور آزمایشگاهی اداره کل استاندارد استان قزوین عنوان می‌کند: باکیفیت‌ترین گندم کشور در شهرهایی مانند خوزستان و گلستان تولید می‌شود و گندم استان قزوین اغلب به‌صورت دیم و با کیفیت پایین‌تری نسبت به دیگر شهرها تولید می‌شود.

رئیس اتحادیه نانوایان استان قزوین در سخنان خود به ما عنوان کرده بود که گندم‌های تولید استان کیفیت نداشته و میزان گلوتن آن‌ها بسیار پایین است، برای بررسی این ادعا به سراغ مسئولین سازمان جهاد کشاورزی استان رفتیم.

آیا واقعاً گندم قزوین بی‌کیفیت است؟
تورج بنیادی، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین به ایسنا می‌گوید: هیچ‌یک از سخنان اتحادیه نانوایان مبنی بر پایین بودن کیفیت گندم را تأیید نمی‌کنم؛ در استان برای کاشت گندم از بذور با کیفیت، گواهی‌شده و مورد تأیید استفاده می‌کنیم و افرادی که ادعا می‌کنند گندم استان کیفیت ندارد باید مستندات خود را ارائه دهند.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین بیان می‌کند: بذرهای گندم زیرنظر وزارت جهاد و موسسه تحقیقات تولید و در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد، برای استفاده از بذرهای اصلاح شده جهت بالا رفتن کیفیت گندم هم کشاورزان به کلاس‌های آموزشی نیاز دارند.

وی در خصوص سخن اتحادیه نانوایان مبنی بر پایین بودن گلوتن موجود در گندم‌ها تصریح می‌کند: کسانی که چنین ادعایی دارند باید به‌صورت مستند سخنان خود را بیان کنند، هرساله نمونه‌ها را به آزمایشگاه ارسال کرده تا بر اساس آخرین استانداردها ارزیابی شوند و گندم استان قزوین جزو گندهای بی‌کیفیت نیست.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اعلام می‌کند: بر اساس نتایج آزمایشگاهی گلوتن متوسط کشور ۲۵.۸ و گلوتن مطلوب در استان ۲۶.۴ است و میزان آن از متوسط کشوری بالاتر است.

با سخن و نظرات مسئولین و کارشناسان امر اگرچه گندم استان قزوین اغلب دیمی است ولی میزان گلوتن آن از میانگین کشوری بالاتر است و بی‌توجهی نانوایان به روش پخت تا ۷۰ درصد موجب بی‌کیفیتی نان می‌شود، در گذشته نانوایان نیمه‌های شب خمیر نان فردا صبح را آماده می‌کردند تا فرآیند تخمیر صورت گیرد ولی در حال حاضر اغلب نانوایان ابتدای صبح خمیر تهیه می‌کنند به همین جهت نان بی‌کیفیت به دست مردم می‌رسد. با این‌حال مسئولین امر باید بر آموزش‌ها و رعایت نکات لازم برای تهیه نان تأکید داشته باشند تا شاهد هدر رفت و اسراف نان نباشیم.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 19 خرداد 1399، کد خبر: 99031911437، www.isna.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین