پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۸۹۳۲۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۳
با نزدیک شدن به زمان خروج انواع پراید از خط تولید سایپا (از ابتدای مردادماه) که پس از خروج پژو ۴۰۵ ایران خودرو (در ابتدای تیرماه) اجرایی می‌شود، از خودروهای مختلفی به عنوان جانشینان آنها یاد شده است؛ خودروهایی که بدون هیچ اغماضی باید قادر به گذراندن استانداردهای ۸۵ گانه سازمان ملی استاندارد باشند.
شعار سال: ارتقای استاندارد‌های خودرویی به ۸۵ مورد از سال ۹۶ آغاز شد، در آن زمان این استاندارد‌ها برای خودرو‌های وارداتی اجباری شد، اما برای خودرو‌های داخلی، یک مهلت سه ساله در نظر گرفته شد.

بر این اساس، از یکم دی ماه پارسال استاندارد‌های ۶۳ گانه و از اول دی ماه پارسال استاندارد‌های ۸۵‌گانه خودرو‌ها اجباری شد.

استاندارد‌هایی که به گفته مسوولان سازمان ملی استاندارد، برای ایمنی مردم و ارتقای خودرو‌های مورد استفاده طراحی شده و به هیچ عنوان سختگیرانه نیست.

ایران خودرو خراسان در ۲۲ خرداد امسال طی مراسمی در این کارخانه به تولید پژو ۴۰۵ جی. ال. ایکس بنزینی پایان داد و تولید پژو پارس را جایگزین آن کرد. همچنین مقرر است تولید انواع پراید به استثنای وانتپراید از روز یکم مردادماه با توقف همراه شود.

خودرو‌هایی که هرچند از زمان حضور در جاده‌ها و خیابان‌های ایران روز به روز بهبود یافته و از استاندارد‌های بالاتری برخوردار شدند، اما در نهایت الزام به اعمال استاندارد‌های ایمنی و استاندارد‌های ۸۵‌گانه سبب افزایش هزینه‌های تولید و مقرون به صرفه نشدن آن‌ها شد.

در این زمینه "پیمان پیرایش"، مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد صنایع فلزی سازمان ملی استاندارد ایران افزود: توقف دو خودروی یاد شده ثمره تلاش سازمان ملی استاندارد در اجرای استاندارد‌های جدید بود.

به گفته این مقام مسوول، استاندارد‌های ۸۵ گانه از سال ۹۶ فازبندی و آگهی شد و با همکاری وزارت صنعت،  معدن و تجارت اجرای آن‌ها در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: در نهایت سال گذشته مقرر شد تولید دو خودروی مذکور با پلتفرم قدیمی متوقف شود.

پیرایش خاطرنشان کرد: هر چند سازمان ملی استاندارد علاقه‌مند به همراهی با خودروسازان همگام با تحریم‌ها و شیوع کرونا بوده و ممکن است این مسائل و مشکلات اجرایی شدن استاندارد‌ها را طولانی‌تر کند، اما به طور قطع ارتقای کیفیت خودرو‌ها از واجبات است.

وی یادآور شد: از ابتدای تیرماه امسال توقف تولید پژو ۴۰۵ و از ابتدای مرداد ماه، توقف تولید پلتفرم ایکس ۱۰۰ پراید اتفاق می‌افتد و خودرو‌هایی که تا آن زمان برای شماره‌گذاری به پلیس فرستاده شده یا می‌شوند، مربوط به تولیدات پیشین ایران خودرو و سایپا است.

مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد صنایع فلزی سازمان ملی استاندارد ایران تاکید کرد: به این ترتیب از یکم مرداد ماه تولید همه انواع مدل‌های پراید به جز وانتپراید (که آن هم به دلیل کمبود تولید وانت از سوی وزارت صنعت درخواست شده) متوقف می‌شود، همچنین تولید پژو ۴۰۵ جی. ال. ایکس نوع دوگانه‌سوز آن با تیراژ محدود برای تاکسی‌ها و ناوگان حمل‌ونقل ادامه خواهد یافت.

" در این زمینه تولید پژو ۴۰۵ اس. ال. ایکس که با موتور TU ۵ عرضه می‌شود، ادامه خواهد داشت".

وی تاکید کرد: هر خودروی جدیدی که بخواهد به عنوان جانشین این دو خودرو معرفی شود، باید از استاندارد‌های ۸۵ گانه برخوردار باشد و در این زمینه اغماضی نداشته یا مهلت اضافه‌ای داده نخواهد شد.

در روز‌های گذشته ایران خودرو از "سمند سال بهینه" به عنوان جانشین پژو ۴۰۵ جی. ال. ایکس نام برده است. برای پراید هم هرچند به طور رسمی جانشینی معرفی نشده، اما به نظر می‌رسد انواع تیبا به دلیل فاصله قیمتی کمتر را بتوان به عنوان جانشین آن در نظر گرفت.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: اکنون خودروی دنا با گیربکس دستی ایران خودرو موفق به گذراندن استاندارد‌های ۸۵ گانه شده و خودروی دنا پلاس اتوماتیک این خودروساز نیز که به تازگی از آن رونمایی شده، موفق به پاس کردن این استاندارد‌ها شده است.

وی تاکید کرد: سازمان ملی استاندارد هیچ گاه عقب نشینی از اجرای استاندارد‌های یادشده نداشته و نخواهد شد، زیرا ما مجری قانون هستیم و هر آنچه قانون تکلیف کند را اجرا خواهیم کرد.

مهلت برای ۵ استاندارد

پیرایش در عین حال یادآور شد: دولت و شورای‌عالی استاندارد برای سه مورد استاندارد خودرو‌های سواری و دو مورد استاندارد مربوط به خودرو‌های تجاری که با مشکل تامین قطعه و واردات متاثر از تحریم‌ها مواجه بودند، مهلت قائل شده و این سازمان نیز بر حسب قانون این مهلت را اجرایی کرد.

وی تاکید کرد: استاندارد‌های ۸۵ گانه، استاندارد‌های ایمنی و عملکردی هستند و این سازمان با استاندارد‌هایی که جنبه ظاهری و آپشنال داشته باشد کاری ندارد، به همین دلیل استاندارد مواردی همچون تایر، شیشه، برخورد از روبه‌رو، برخورد از بغل، کیسه هوا و ... برایمان بسیار مهم است، اما در مسائل کیفی، دوام خودرو، ظاهر و آپشن‌ها و امکانات ورود نمی‌کنیم.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت گسترش، تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۹، کدخبر: ۱۱۱۴۴۳، www.gostaresh.news
اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Netherlands
۱۹:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۲
0
0
دیگه جانشین پراید چی میخواد باشه؟این که خودروی ارزان بود این شد خدا به داد برسه با جایگزینش که قراره با کیفیت تر هم باشه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین