پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۸۹۳۷۱
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۶
بیست و نهم تیر 1272، شیلات شمال ایران به استفان لیانازوف سرمایه دار روسی واگذار شد. قراردادهائی که همیشه مورد اعتراض صیادان بود. اما این روزها کسی به شیلات شمال کاری ندارد، چه خبر شیلات جنوب؟ آرزو می کنیم که تمام شایعات ، نادرست باشد . اما هشدار قانونی می دهیم ، زمانی که مستندات محکمه پسند ، به اندازه کافی جمع آوری شد، برای منافع کشورمان و شهروندان ، لحظه ای در برابر عملکرد سازمان شیلات، مماشات نخواهیم کرد.

شعار سال: بیست و نهم تیر 1272، شیلات شمال ایران به استفان لیانازوف سرمایه دار روسی واگذار شد. پس از آن که ناصرالدین شاه قاجار امتیاز رویتر مبنی بر تاسیس بانک شاهنشاهی و بهره برداری از بعضی معادن ایران را به انگلیسی ها واگذار کرد، دولت روسیه نیز به هم‌چشمی انگلستان در صدد اخذ امتیاز جدیدی بود. سرانجام دولت روس با تحت فشار قرار دادن شاه، امتیازات متعددی از جمله امتیاز شیلات شمال ایران و صید ماهی و نیز امتیاز تاسیس بانک استقراضی را به دست آورد. در این میان، استفان لیانازوف، از سرمایه داران روسی، امتیاز شیلات شمال ایران را به دست آورد. پس از مرگ لیانازوف، امتیاز شیلات شمال به ورثه او منتقل شد. پایان آخرین دوره امتیاز لیانازوف، با انقلاب روسیه و از هم گسیختن امور ورثه مصادف شد. پس از آن از سال 1301 تا 1306 ش دولت شوروی با پرداخت مبلغی، از شیلات بهره برداری می کرد. این امتیاز بعدها به صورت مشارکت بین ایران و انگلستان ادامه یافت تا این که با ملی شدن شرکت شیلات ایران در سال 1331، تمام امور مربوط به ماهی گیری، به دولت ایران محول شد. رای قاطع مجلس سنای ایران در آخرین ساعت کاری ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ مفهوم ملی شدن را در تاریخ با نفت آنچنان گره زد که در ۶۵ سال گذشته این روز به عنوان یکی از مهم‌ترین روزها در تقویم کشور ثبت شده است. در حالی که کمتر از دو سال بعد از آن مجلس با پیشنهاد دولت ملی دکتر مصدق یکی دیگر از منابع مهم یعنی شیلات ایران را نیز ملی اعلام کرد. نفت و شیلات هر دو در یک زمان بنا به امتیازنامه‌ها به خارجی‌ها داده شد و همزمان با هم و به همت دولت دکتر مصدق ملی شدند. قانونی که هر چند ارزش آن کمتر از ملی شدن صنعت نفت نبود اما برای همیشه در حاشیه آن باقی ماند و کمتر کسی خبر دارد که بهره ایران از صید ماهی از دریای خزر در ۱۲ بهمن‌ ۱۳۳۱ به دخالت همسایه شمالی در بخش مهمی از این دریا پایان داد و مفهوم ملی شدن را تکمیل کرد و شرکت شیلات ایران را بنیان گذاشت. شرکتی که بی‌تردید در 200 سال تاریخ ایران بعد از صنعت نفت نمونه بسیار خوبی برای اعمال سیاست موازنه منفی و مثبت در قبال قدرت‌های جهانی است. شیلات شمال و حق صید ایران از دریای مازندران در طول تاریخ سرنوشت عجیبی را پشت سر گذاشته است. بزرگترین دریاچه جهان که روزگاری با اسم دریای کاسپین - قزوین - مرز میان ایران و همسایگان شمالی بود، زیستگاه یکی از منحصربه‌فردترین ماهی‌های جهان، تاس ماهی خاویاری است که مرغوب‌ترین خاویار جهان را در شکم خود می‌پروراند. ماهیان خاویاری در نیمه جنوبی این دریاچه زیست می‌کنند و بیش از ۱۵۰ سال صیادان ایرانی از صید آن محروم بودند.

شاید قیاس مع الفارق باشد، اما خبرهای خوبی به گوش ما از جنوب کشور نمی رسد. شایعاتی  در خصوص اجازه صید ترال به کشتی های خاص در آبهای فرا ساحلی بنام و توجیه استفاده بهینه از منابع ، مطرح می باشد. صدای خیلی از صیادان جنوب کشور درآمده است. سپاه وارد شده و چند فروند کشتی را توقیف کرده است. فرماندار فلان شهر ورود کرده است و ..... . آیا همه و همه شایعه است یا مسیر ایجاد انحراف در افکار عمومی با عدم بیان اصل واقعیت ها دنباله گیری می شود؟ قضاوت نمی کنیم و به بررسی خودمان ادامه می دهیم.

آرزو می کنیم که تمام شایعات ، نادرست باشد . اما هشدار قانونی می دهیم ، زمانی که مستندات محکمه پسند ، به اندازه کافی جمع آوری شد و حق به صیادان داده شود، برای منافع کشورمان و شهروندان ، لحظه ای در برابر عملکرد سازمان شیلات، مماشات نخواهیم کرد.

با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از روزنامه تعادل ، تاریخ انتشار: 29 تیر 1399 ، کدخبر: _ ، www.nournews.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین