پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۷۴۳۴
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۷
یک منتقد تلویزیون گفت: مهم‌ترین علت فقر فرهنگی کنونی تلویزیون به رقم داشتن هزینه فراوان؛ برخلاف ادعای بعضی از متولیان صداوسیما که همواره کم‌کاری و تولیدات سطحی و ضعیف خود را به گردن فقر و نداشتن بودجه می‌اندازند، یک دروغی بیش نیست.
شعار سال: جبار آذین منتقد سینما و تلویزیون گفت: تلویزیون به‌عنوان یک دستگاه بزرگ و تأثیرگذار در حوزه فرهنگ باید در حفظ فرهنگ جامعه و ارتقا و تعالی فرهنگ نقش اساسی ایفا کند. اما درست از زمانی که تغییرات اساسی در مدیریت و اجرا و تولیدات تلویزیون به وقوع پیوست تلویزیون از مسیر اصلی اهداف فرهنگی و تبلیغاتی جامعه و درواقع از مردم فاصله گرفت. آنچه در تلویزیون ارائه می‌شود، به‌ویژه در دو دهه اخیر، فقط به کمبود و نبود آثار و عاشورایی و محرمی نیست. تلویزیون در همه زمینه‌های فرهنگی دچار فقر است. مهم‌ترین علت فقر کنونی تلویزیون به رقم داشتن هزینه فراوان چه در قالب بودجه دولتی و چه از محل آگهی‌های بازرگانی و همچنین هزینه‌ها و درآمدهایی که از طریق اسپانسرها به تلویزیون می‌رسد؛ برخلاف ادعای بعضی از متولیان صداوسیما که همواره کم‌کاری و تولیدات سطحی و ضعیف خود را به گردن فقر و نداشتن بودجه می‌اندازند، یک دروغی بیش نیست. درآمدهایی که تلویزیون دارد این نهاد را از هرگونه فقری جدا می‌کند. فقر اصلی در تلویزیون در مدیریت و اندیشه و تفکر و فرهنگ و اداره تلویزیون و جدایی تلویزیون از جامعه و هنرمندان است.

وی افزود: با تمامی ضعف‌هایی که در تلویزیون درگذشته شاهد بودیم، بازهم یکی از درهایی بود که به روی هنرمندان حرفه‌ای و درجه‌یک باز بود. اما از زمانی که تغییر مدیریت در تلویزیون به شکل‌های مختلف و زودهنگام صورت گرفت، افراد مختلف باسلیقه‌های مختلف آمدند و تلویزیون یک‌جورهایی دست‌به‌دست شد و به‌جای آنکه اشخاص شاخص تلویزیون از میان افراد رسانه‌ای و فرهنگی و دانشگاهی گزینش بشوند بر اساس رفاقت و گروه و جناح انتخاب شده‌اند. نتیجه چنین نگاهی مدیریت آشفته سازمان است. به همین دلیل یک‌باره یک مسئولی می‌آید و برخی از شبکه‌های گوناگون تلویزیون را تعطیل می‌کند و مسئول دیگر می‌آید و همان شبکه‌ها را مجدد راه‌اندازی می‌کند. این موضوع‌ها نشان‌دهنده نداشتن برنامه و هدف در مدیریت تلویزیون است. از سوی دیگر مقام معظم رهبری بارها تأکید کردند صداوسیما، صداوسیمای نظام است. به راستی آنچه در تلویزیون نشان داده می‌شود سیمای نظام است؟ می توانم با صراحت بگویم که به هیچ وجه اینگونه نیست. تلویزیون در زمینه اطلاع رسانی دچار کاستی های فراوان است. همواره ازفضای مجازی و اخبار سینه به سینه مردم عقب است. خبرهایی را که پیش از آنکه در تلویزیون اعلام بشود در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست چرخیده است. این نشان‌دهنده عقب ماندن تلویزیون در بخش اطلاع رسانی است.

آذین اضافه کرد: تلویزیون مدت هاست که علی رغم مفید بودن تولید تله فیلم ها از تولید آنها فاصله گرفته است و در زمینه سریال به دلایل مختلف از جمله دور کردن و فراری دادن هنرمندان درجه‌یک به علت بدهی هایی که تلویزیون به هنرمندان دارد و برخوردهای غیرمحترمانه با هنرمندان باعث شده است هنرمندان از تلویزیون فاصله بگیرند و به‌جای آنها گروه هایی مشغول کار هستند که به دلیل داشتن رابطه و عبور از کوچه های فامیلی و دوستی خیلی سریع دارند سریال می سازند. اگر به پیشینه برخی از آنها نگاه کنیم می بینیم که به برخی آقازاده ها متصل هستند و با توجه به این روابط راحت می توانند فیلم بسازند. برخی از افرادی که وارد این حوزه می شوند هم افراد متوسطی هستند که توانایی خلق آثار خوب را ندارند و حاصل کارشان سریال های سطحی و بد است. به همین دلیل تلویزیون در زمینه سریال سازی از رسانه‌ای مثل شبکه نمایش خانگی عقب می افتد و چون توانایی رقابت ندارد به انواع و اقسام شگردها سعی می‌کند شبکه خانگی را از سر راه بر دارد و نتیجه این کار غیر اخلاقی این می‌شود که شبکه نمایش خانگی از ارشاد جدا شده و زیر مجموعه تلویزیون قرار بگیرد. با توجه به عملکرد تلویزیون حتی اگر صد تا از این شبکه‌های نمایش خانگی هم به تلویزیون وصل بشوند بازهم نمی توانند اثر مثبتی بگذارند درکیفیت و کمیت آثار تلویزیونی چرا که نگاه خاصی که بر سازمان حاکم است و افراد خاصی که گزینش می کنند این اجازه را نمی دهد که رقابت سالم در تلویزیون شکل بگیرد.

این منتقد سینما و تلویزیون در ادامه یادآور شد: در تلویزیون ده ها برنامه ساز هستند که توانایی ساخت آثار موفق را دارند که همگی قربانی نگاه سلیقه ای مدیران تلویزیون شدند. از زمانی که پای اسپانسرها به تلویزیون باز شد سلیقه و سرمایه ونظر اسپانسرها در سرتاسر تلویزیون تزریق شد به همین دلیل است در یک دهه اخیر نگاه های تلویزیونی ها به‌جای تقویت ارزشها در جامعه باشد و مانع ریزش مخاطبان باشد، بیشتر مخاطبان را به سمت شبکه‌های ماهواره ای فارسی زبان سوق داده است. برای همین تلویزیون در ساخت برنامه های ترکیبی هم برای آنکه از شبکه‌های ماهواره ای عقب نیفتد.

وی گفت: تلویزیون در یک حرکت غلط می‌آید امتحان پس داده ترین مجریان خودش را کنار می گذارد و از بازیگران درجه دو و سه برای اجرای برنامه های ترکیبی استفاده می‌کند. که موجب افت محتوای برنامه ها می‌شود. این دلایل سبب می‌شود که تلویزیون نتواند با مخاطب ارتباط برقرار کند.

وی ادامه داد: طبیعی است که با چنین نگاهی که بر تلویزیون حاکم است سریال های مناسب و خوب در زمینه قیام عاشورا و فرهنگ حسینی اتفاق نمی افتد و سراسر کارهای تلویزیونی به شکلی تکرار است.

وی در پایان گفت: تلویزیون برای آنکه بتواند بازهم آثار خوبی همچون مختارنامه بسازد باید در نگاه های مدیریتی خود تغییرات جدی ایجاد کند و به هنرمندان اصیل و ارزشمند بهای بیشتری بدهد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، تاریخ انتشار: 10 شهریور 1399، کد خبر: 1048414، www. borna.news
اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین