پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۷۲۸۷
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۶
آقای نیکزاد طوری صحبت می‌کند که گویا مقصر مردم و یا دلال‌ها هستند. خیر اتفاقا دلال‌ها تصمیم گیری درستی انجام می‌دهند. مقصر دولت و مجلسی است که تنظیم بازار را در قالب اقتصاد دولتی و ورود به حوزه عرضه- تقاضا دنباله گیری نموده و دارای دانش اندکی جهت تنظیم بازار بواسطه سیاستگذاری- قانونگذاری-اجرای کنترلی است. مالیات تصاعدی، شناسنامه اقتصادی - اجتماعی شهروندان و راه اندازی صندوق‌های فروشگاهی، شرط کنترل این کار است. قیمت ارز را کنترل کن تا مردم دلالی نکنند. اگر عاقل باشی آقای نیکزاد (که هستی)، همین راهکار‌ها برای کنترل و ساماندهی بازار‌ها و مقابله با دلالی کافی است.
شعار سال : نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اقتصاد دلالی کشورمان را فلج کرده و باید به سمت تولید و حمایت از کارآفرینان واقعی حرکت کنیم.
 
علی نیکزاد شامگاه چهارشنبه در جمع فعالان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی اردبیل اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به این مرحله عزت و عظمت خود خون‌های زیادی را تقدیم کرده و ملت ایران با غیرت تمام پای آرمان‌های خود ایستاده‌اند تا نگذارند حکمرانی اسلامی توسط مستکبران روزگار سمت و سوی هوس‌رانی به خود بگیرد.

وی تصریح کرد: مجلس مخالف برقراری ارتباط با کشور‌های مختلف نیست بلکه همراه دولت است تا رابطه‌ای بر مبنا و معیار عقلانیت و حفظ منابع هر دو طرف شکل بگیرد، اما به نظر می‌رسد آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی و عربی منطقه نمی‌خواهند چنین رابطه‌ای شکل بگیرد و همواره در منطقه به دنبال کسب منافع خود هستند.

باید بساط رویه غلط دلالی و رانت برچیده شود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: پاشنه‌آشیل مملکت ما اقتصاد و معیشت است و آنچه که بزرگترین ضربه را به اقتصاد ایران وارد کرده، رویه دلالی و رانت است که ضرورت دارد با عقلانیت و تلاش خود بخش خصوصی بساط چنین رویه غلطی برچیده شود.

نیکزاد بزرگترین دغدغه مسئولان و کارگزاران نظام اسلامی را رفع مشکلات بیکاری و معیشت مردم اعلام کرد و افزود: یکی از عناصری که برای جمهوری اسلامی ایران تهدیدکننده است، معضل بیکاری است که ما در همین استان اردبیل ۷۰ هزار بیکار داریم که ۴۵ هزار بیکار در حوزه انتخابیه اردبیل، نیر، نمین و سرعین هستند.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: از ۸۴۱ هزار میلیارد تومان منابع دولتی بیش از ۷۴۰ هزار میلیارد تومان آن اعتبارات هزینه‌ای است و ما نباید امیدوار باشیم که در این وضعیت درآمدی و هزینه‌ای دولت بخواهد کار خاصی را انجام دهد.

نیکزاد با استمداد از بخش خصوصی در حل مشکلات اقتصادی و نارسایی‌های معیشتی مردم در این شرایط سخت تحریم‌ها اضافه کرد: بنده حاضر هستم با برگزاری جلسات مستمر در پایتخت و اردبیل به صورت جدی پیگیر حل مشکلات واحد‌های تولیدی و سرمایه‌گذاران باشم و در نقطه مقابل این عناصر تأثیرگذار نیز باید در یک برنامه و افق میان مدت قول مساعد دهند تا زمینه اشتغال ۵۰ هزار نفر را در واحد‌های صنعتی فراهم کنند.

با بودجه سالانه دولت نمی‌توان کار خارق‌العاده‌ای نکرد

وی بیان کرد: بنده اگر بتوانم در این چهار سال بخشی از مشکلات بیکاری استان را برطرف کنم به بزرگترین توفیق دست یافته و در این زمینه از هیچ تلاش و پیگیری فروگذار نخواهم بود.

نیکزاد ادامه داد: با تکیه بر بودجه سالانه دولت نمی‌توان کار خارق‌العاده‌ای را در تحولات اقتصادی و همچنین حل مشکلات مردم انجام داد و ما چشم انتظار همت بخش خصوصی هستیم تا زمینه حل مشکلات و نارسایی‌ها برطرف شود.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی به تلاش مجلس برای تصویب لایحه بودجه سال آینده در هفته‌های آینده اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسد با تجدید نظری که دولت در بودجه ۱۴۰۰ انجام می‌دهد، ظرف دو هفته آینده در مجلس بودجه ۱۴۰۰ به تصویب برسد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: ما هیچ وقت مخالف ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی در کشور نیستیم بلکه معتقدیم این ارز باید صرف واردات کالا‌های اساسی شود تا بخشی از مشکلات مردم برطرف شود چرا که در سال ۹۹ از ۹ میلیارد دلار ارز نیمایی تنها چهار میلیارد دلار صرف واردات کالا‌های اساسی در کشور شده است.

نباید بانک‌ها بر مبنای منابع و مصارف تسهیلات پرداخت کنند

حسین پیرمؤذن نیز در این جلسه اظهار کرد: پرداختی بانک‌ها در قالب تسهیلات متنوع در استان اردبیل رقمی ناچیز است و این به دلیل رویه منابع و مصارفی است که بانک‌ها در پرداخت تسهیلات آن را ملاک کار خود قرار داده و مدعی جذب منابع کمتر در استان اردبیل هستند.

وی تصریح کرد: ما انتظار داریم براساس مصوبه مجلس منابع خاصی در اختیار بانک‌ها برای پرداخت در استان‌های کمتر توسعه یافته قرار گیرد تا آن‌ها بتوانند از سرمایه‌گذاران و کارآفرینان بدون محدودیت منابع و مصارف پرداخت وام‌های بانکی را در دستور کار قرار دهند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل گفت: با رویه کنونی استان‌های کم برخوردار نظیر اردبیل نمی‌توانند از تسهیلات مناسب در طول سال بهره‌مند شوند و انتظار داریم تا مجلس در بودجه سال آینده با حذف مبنای منابع و مصارف در فعالیت بانک‌ها این شرایط را برای استان‌های کم برخورداری همچون اردبیل فراهم کند تا از تسهیلات مناسب‌تر بهره‌مند شوند.

زیرساخت شهرک‌های صنعتی اردبیل تأسف‌بار است

پیرمؤذن زیرساخت‌های فراهم شده در شهرک‌های صنعتی را بسیار تأسف‌بار توصیف کرد و افزود: در سال‌های گذشته در قالب قوانینی ناپخته شهرک‌های صنعتی با پیشرفت ۸۰ درصد به شرکت‌های خدماتی واگذار شده تا نگهداری، بهسازی و تأمین زیرساخت‌های آن‌ها توسط این شهرک‌های خدماتی انجام شود که این کار با چالش‌ها و مشکلاتی جدی روبه‌رو شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: باید این قانون اصلاح شده و امر نگهداری و ارائه خدمات زیرساختی در شهرک‌ها به خود شرکت شهرک‌های صنعتی واگذار شود تا از این اوضاع به هم ریخته در شهرک‌های صنعتی خلاصی پیدا کرده و به نوعی زیرساخت‌های مناسب با روند سرمایه‌گذاری شکل بگیرد.

پیرمؤذن اضافه کرد: شرکت‌های خدماتی به هیچ وجه پاسخگوی مطالبه اهالی صنعت و تولید نیستند و ما در شهرک شماره یک و دو اردبیل با اوضاع بسیار نابسامان زیرساختی به ویژه در حوزه آسفالت، توسعه فضای سبز و سایر خدمات روبه‌رو هستیم که به معنای واقعی دغدغه‌ها و نگرانی‌ها را افزایش داده است.

صنایع غذایی با مدت ماندگاری بالا در اردبیل نداریم

وی به ظرفیت توسعه بخش کشاورزی به ویژه صنایع تبدیلی اشاره کرد و ادامه داد: با رقم محدود صادرات محصولات خام کشاورزی نمی‌توانیم کاری از پیش ببریم بلکه بهتر است در استان زنجیره تولید و صنایع تبدیلی تکمیل شده و مورد تقویت و توسعه قرار گیرد.

پیرمؤذن بیان کرد: متأسفانه در سال‌های اخیر شرکت‌ها و واحد‌های تولیدی مرتبط با صنایع تبدیلی به ویژه در حوزه لبنیات تعطیل شده و ما در استان صنایع غذایی با مدت ماندگاری بالا را نداریم در حالی که ضرورت دارد چنین مجموعه صنایع غذایی شکل گرفته تا امر صادراتی این محصولات به کشور‌های آسیای میانه رونق بگیرد.

مجلس به کمک فعالان حوزه گردشگری بیاید

وی به اوضاع آشفته گردشگری در سطح استان اردبیل به دلیل شیوع بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: بسیاری از فعالان حوزه گردشگری مدعی ورشکستگی و حتی تعطیلی واحد‌های خود در یک سال اخیر هستند که بهتر است مجلس شورای اسلامی در قوانین حمایتی، از فعالان این بخش پشتیبانی کرده و به نوعی زمینه تقویت صنعت گردشگری در استان به ویژه در سرعین فراهم آید.

پیرمؤذن در ادامه سخنان خود به مشکلات حوزه تجارت خارجی نیز اشاره کرد و افزود: استان اردبیل در یک شرایط جغرافیایی بسته و بن‌بستی قرار دارد که برای خروج از این شرایط بهتر است توسعه راه آهن اردبیل به سمت پارس‌آباد انجام و خط ریلی پارس‌آباد به سمت جمهوری آذربایجان اجرایی و عملیاتی شود.

مدیریت راه آهن کشور طرح اتصال راه آهن پارس‌آباد به جمهوری آذربایجان را امضا نکرده است

وی تصریح کرد: در این زمینه رایزنی‌های اولیه انجام شده، ولی در مرحله نهایی باید مدیریت راه آهن کشور طرح اتصال راه آهن پارس‌آباد به جمهوری آذربایجان را امضا کند که هنوز این کار انجام نشده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: ما تا زمانی که نتوانیم بحث زیرساخت‌های صادراتی را در شمال استان فعال کنیم، قطعاً صادرات و ترانزیت کالا‌های ما با نارسایی روبه‌رو خواهد شد که انتظار می‌رود در سریع‌ترین زمان مشکلات و نارسایی‌ها برطرف شود.

وی از نایب رئیس مجلس و نمایندگان استان خواست تا پیگیر تصویب نهایی منطقه آزاد باشند تا با تأییدیه تشخیص مصلحت نظام زمینه شکل‌گیری منطقه آزاد در شمال استان فراهم آید.

به گزارش خبرنگار مهر، در نشست دو ساعته فعالان بخش خصوصی با نایب رئیس مجلس مشکلات و مطالبات فعالان حوزه صنعت، معدن، تجارت، بازرگانی و گردشگری به صورت مفصل مطرح و نایب رئیس مجلس در پاسخ به این مطالبات در تماس‌های مکرر با مسئولان کشوری، قول حل این مشکلات را در حوزه‌های گمرکی، مالیاتی، بانکی و همچنین دستگاه‌های اجرایی مختلف دادند تا به صورت ملی پیگیر رفع این مشکلات و نارسایی‌ها باشند.

مهمترین مباحث مطرح شده در این نشست ضرورت تکمیل خط ریلی اردبیل به میانه و همچنین اردبیل به سمت پارس‌آباد، اعمال معافیت‌های مالیاتی و گمرکی برای فعالان بخش خصوصی، حل مشکل تعهدات ارزی، ضرورت سرمایه‌گذاری شرکت شستا در اردبیل، مساعدت شهرک‌های صنعتی در توسعه زیرساخت‌ها برای حضور سرمایه‌گذاران، حمایت دولت و مجلس از تعیین ارز وارداتی و همچنین اعمال معافیت‌های مالیاتی برای شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل که در محدوده منطقه محروم واقع شده از جمله این مطالبات و خواسته‌های فعالان بخش خصوصی بود.


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری مهر، تاریخ انتشار:۲۳ بهمن ۱۳۹۹، کد خبر:۵۱۴۴۲۸۵،mehrnews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین