پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۹۴۵۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۵
نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی می‌گوید در حوزه انتخابیه او مراجعان دغدغه مشکلات اقتصادی و غیر فرهنگی دارند. یا دنبال شغل هستند و یا مشکل مالی و معیشتی دارند.
شعار سال:‌ غلامرضا منتظری نماینده حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا از استان گلستان در یازدهمین مجلس شورای اسلامی با اعلام این مطلب گفت: دولت و مجلس اگر نتوانند مشکلات اقتصادی جامعه را به شیوه‌ای درست مرتفع کنند باید به ناچار شاهد افزایش آسیب‌های اجتماعی در جامعه باشیم.

وی در عین حال افزود: توجه به مسائل اقتصادی هر قدر هم حیاتی است، اما نمی‌توانیم از مسائل فرهنگی دور بمانیم؛ در خصوص مناطق محروم و دورافتاده باید با دقت بیشتری تصمیم گرفت.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه باید در برنامه ریزی و تخصیص منابع نگاهی همه جانبه نسبت به مسائل و موضوعات داشت و برای هرچیزی در جای خودش تصمیم گیری کرد؛ ادامه داد: این روز‌ها با موضوع مهم بودجه سال ۱۴۰۰ مواجهیم؛ دولت لایحه‌ای را فرستاد که از نظر مجلس چند ایراد به آن وارد بود؛ نخست آن منابع پیش بینی شده ماهیت پایداری نداشتند؛ دوم اینکه در تهیه این لایحه سیاست ابلاغی کاهش وابستگی به نفت مورد توجه جدی قرار نگرفته بود.

وی در ادامه ایرادات وارده به لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ گفت: سومین ایراد این بود که این لایحه نتوانست نظر نمایندگان در خصوص مناطق محروم و نابرخوردار کشور تامین کند و اشکال چهارم هم چیزی غیر از مسئله اختصاص وضعیت نامشخص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین اقلام اساسی مردم بود.

منتظری افزود: به طور خلاصه آنچه که در صحن علنی در رابطه با ارز ۴۲۰۰ تومانی اتفاق افتاد این بود که دولت اصرار داشت آن را برای سال ۱۴۰۰ هم حفظ کند، اما در نتیجه اتفاقاتی که طی این چهار سال افتاده مجلس به این نتیجه رسید که دلار ۴۲۰۰ تومانی به نام مردم و به کام دیگران است؛ شاهد این مدعی هم این است که در تمامی بازار‌ها همه کالا‌ها حتی آن‌هایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین شده اند؛ به قیمت دلار ۲۵ تومانی فروخته میشود و غیر از این هم دولت درآمد‌های نفتی خود را برمبنای ارز بالای ۱۷ هزار تومان محاسبه کرده است.

وی ادامه داد: نظر به این مجموعه اتفاقات حرف‌های دولت برای نمایندگان مجلس قانع کننده نبود و برای همین کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ به دولت بازگردانده شد تا تغییرات لازم در آن صورت بگیرد؛ در لایحه اصلاحی هم البته کمیسیون تخصصی دیگر فرصت چندانی ندارد و انتظار می‌رود که مجلس و نمایندگان با نزدیکتر کردن افق‌های دیدشان تکلیف بودجه سال آینده هرچه زودتر روشن کنند؛ نظر مجلس بر این است که برای سال جدید تکلیف بودجه روشن شده باشد، تامین بودجه سال ۱۴۰۰ به صورت سه-دوازدهم به صلاح هیچ کس از جمله دولت نیست.

وی در عین حال در خصوص انتقاداتی که در چند سال گذشته از سوی افکار عمومی نسبت به توزیع نامتوازن اعتبارات بودجه میان مناطق محروم، سازمان‌های متولی تامین خدمات عمومی و برخی موسسات فرهنگی صورت گرفته است؛ گفت: معتقدم که باید نگاه ویژه نسبت به مناطق محروم داشت؛ همانطور که گفتم ۹۰ درصد مراجعانم در حوزه انتخابیه خواهان نیاز‌های اساسی مثل شغل و معاش هستند و در میان تقاضا‌هایی که از من می‌شود کمتر موضوعات فرهنگی که زمینه تخصصی فعالیتم هست وجود دارد.

منتظری افزود: در عین حال در نگرش توسعه‌ای نمی‌توان و نباید موضوعی را به سود موضوع دیگر حذف کرد؛ مسائل فرهنگی هم در جای خود حائز اهمیت هستند؛ درست است که مسائل اقتصادی و رسیدگی به مناطق محروم نگاه ویژه‌ای می‌طلبند، اما این دلیل نمی‌شود که از مسائل فرهنگی غافل شویم؛ فرهنگ در جای خود نقش زیر بنا را در جامعه دارد و بر سایر جنبه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و بهداشتی و آموزشی و... زیست اجتماعی موثر است.

وی بابیان اینکه ریل گذاری همه لوایح بوجه تاکنون از سوی دولت انجام شده و این موضوع در نهایت در مجلس به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد؛ ادامه داد: مخالفان و موافقان بودجه اگر مطالبه‌ای دارند باید از طریق کمیسیون‌های تخصصی پیگیری کنند؛ نمایندگان به خودی خود به نسبت به شرایط خاص جامعه حساسیت دارند؛ مثلا در بخش فرهنگ و هنر این یک دغدغه است که چرا هنوز برای بیمه بیکاری هنرمندان کاری صورت نگرفته است؟ بلاخره باید اعتباری برای بخش فرهنگ و هنر در نظر گرفته شود تا بتوان مسئله بیمه بیکاری هنرمندان را مرتفع کرد؛ فراموش نکنیم سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور کمتر از ۲ درصد است.

منتظری با تاکید براینکه در برنامه ریزی‌های توسعه‌ای و بودجه بندی نباید هیچ بخشی فدای بخش دیگری بشود افزود: عدالت یعنی اینکه هرچیزی در جای خود قرار بگیرد؛ من به عنوان عضو کمیسیون فرهنگی کشور وظیفه دارم تا پیگیر مطالبات جامعه فرهنگی باشم، اما در عین حال نمی‌توانم دغدغه‌های بهداشت و درمان و اشتغال و بی آبی و سیلاب مردم نقاط مختلف کشور و خاصه نقاط محروم را پیگیری نکنم؛ مثلا در رابطه با صدا و سیما انتقادات متعددی به عملکرد و جذب مخاطب این سازمان وارد است، اما درجای خود این سازمان در بحث برون مرزی هم دارای رسالتی است که نمی‌توان از کنار آن گذشت.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از اقتصاد ۲۴، تاریخ انتشار ۵ اسفند ۱۳۹۹، کد خبر: ۹۷۵۹۳، eghtesaad24.ir.
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
0
0
مشكل مالي و اقتصادي مردم انقد زياد شده كه اگر اين وضع 2 سال ديگه هم طول بكشه اصلا قابل تحمل نيست
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین