پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۷۴۶۳
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۰
آیه ۳۱ سوره حج تشبیه زیبایی درباره اثر شرک ورزیدن بر روح آدمی را به کاربرده است و در تفسیر نمونه برای شرح این آیه اشاره شده است؛ کسى که از ایمان به سوى شرک روى مى‌آورد گرفتار حالت بى‌وزنى در درون روح و جان خود مى‌شود و به دنبال آن اضطراب فوق العاده‌اى بر وجود او حاکم مى‌گردد.
شعار سال: «و من یشرک بالله فکانما خر من السماء فتخطفه الطیر او تهوى به الریح فى مکان سحیق؛ هر کس به خدا شرک آرد بدان ماند که از آسمان درافتد و مرغان (در فضا) بدنش را به منقار (قطعه قطعه) بربایند یا بادی تند او را به مکانی دور (از هر وسیله نجات) درافکند». در کتاب تفسیر نمونه برای شرح این آیه آمده است: در حقیقت آسمان کنایه از (توحید) است و شرک سبب سقوط از این آسمان مى‌گردد، طبیعى است در ایـن آسمان ستارگان مى‌درخشند و ماه و خورشید مى‌تابند و خوشا به حال کسى کـه اگر در ایـن آسمان همچون آفتاب و ماه نیست لااقل همانند ستاره درخشانى اسـت، اما هنگامى که انسان از این علو و رفعت سقوط کند گرفتار یکى از دو سرنوشت دردناک مى‌شود: یا در وسط راه قبل از آنکه به زمین سقوط کند طعمه پرندگان لاشخور مى‌گردد، و به تعبیر دیگر با از دست دادن این پایگاه مطمئن در چنگال هوا و هوس‌هاى سرکش گرفتار مى‌شود که هر یک از آن‌ها بخشى از هستى او را مى‌ربایند و نابود مى‌کنند؛ و یا اگر از دست آن‌ها جان به سلامت ببرد به دست طوفان مرگبارى مى‌افتد که او را در گوشه‌اى دور دست آنچنان بر زمین مى‌کوبد که بدنش متلاشى و هر ذره‌اى از آن به نقطه‌اى پرتاب مى‌شود و این طوفان گویا کنایه از شیطان است که در کمین نشسته!.
«بى‌وزنى» علت حالت اضطراب فوق‌العاده‌اى انسان در لحظات سقوط  
مسلّماً کسى که از آسمان سقوط مى‌کند، قدرت تصمیم‌گیرى را از دست مى‌دهد، با سرعت و شتابى که هر لحظه فزونى مى‌گیرد به سوى نیستى پیش مى‌رود و سرانجام محو و نابود مى‌گردد.
آرى کسى که پایگاه آسمان توحید را از دست داد دیگر نمى‌تواند زمام سرنوشت خود را به دست گیرد، و هر چه در این مسیر جلوتر مى‌رود شتابش در سقوط فزونى مى‌یابد و سرانجام تمام سرمایه‌هاى انسانى خود را از دست خواهد داد. راستى تشبیهى گویاتر و زنده‌تر از این تشبیه براى شرک پیدا نمى‌شود.
این نکته نـیـز قابل توجـه است که امروز ثابت شـده که انسان در حال سقوط آزاد هیچگونه وزنى نـدارد و لذا بـراى تمرین حالت بى‌وزنى براى مسافران فضائى از سقوط آزاد استفاده مى‌کنند، حالت اضطراب فوق العاده‌اى که انسان در لحظات سقوط پیدا مى‌کند به علت همین مسأله بى‌وزنى است.
آرى کسى که از ایمان به سوى شرک روى مى‌آورد و تکیه‌گاه مستقر و ثابت خود را از دست مى‌دهد گرفتار چنین حالت بى‌وزنى در درون روح و جان خود مى‌شود، و به دنبال آن اضطراب فوق العاده‌اى بر وجود او حاکم مى‌گردد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از شفقنا، تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۹، کد خبر: ۱۰۹۷۱۶۵، https://fa.shafaqna.com
اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین