پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۳۱۸۶۹
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۳
آمریکا می‌خواهد ایران را از ائتلاف غیر علنی اش با چین و روسیه خارج کرده و به توافق هسته‌ای بازگردد. لازمه این کار آن است که عراق از موقعیت جغرافیایی سیاسی خود در غرب آسیا خارج شود، تا مسیر زمینی سواحل مدیترانه و ایران و سپس چین و روسیه، قطع شود. هدف، رسیدن به توافقی برای خارج شدن عراق از میدان درگیری است. این موارد می‌تواند تهران را برای دیدار با واشنگتن آماده‌تر کند.
شعار سال: أحمد الدرزی در المیادین نوشت: پیش از اسلام، مسیحیان در مشرق زمین از کمیت زیادی برخوردار بودند و با وجود سیطره مسلمانان در دوره خلفای راشدین، دوره اموری و سپس عباسی، اغلب ساکنان منطقه مسیحیانی بودند که در تشکیل دولت‌ها هم سهیم بودند.

در ادامه این مطلب آمده است: پس از پیروزی غرب در حملات صلیبی، مسیحیان شرق در معرض فشار شدیدی بودند. در این شرایط، با اینکه مسلمانان اکثریت ساکنان منطقه را تشکیل می‌دادند، اما مسیحیان هم نسبت متوازنی از تمام ساکنان را تشکیل می‌دادند.

تاثیر بزرگ غرب بر مسیحیان شرق، با ورود ناپلئون بناپارت به مصر در سال ۱۷۹۸ و شروع درگیری بین فرانسه و بریتانیا در تمام منطقه بود. در واقع غرب به دنبال خالی کردن مشرق زمین از مسیحیانش بود و برای این مهم، مهاجرت را آسان کرده و از طریق قتل و انفجار کلیسا‌ها به بهانه اسلام سیاسی و تکفیری، به مسیحیان فشار وارد می‌کرد. هدف آن‌ها رهایی از مشرقی بود که مخالف یهودیت و ایجاد کننده آن، یعنی اسرائیل بود.

غرب همچنین به دنبال آمیختگی مسیحیان مهاجر شرق در جامعه غربی بود، تا به این شکل، مشرق تنها یک رنگ دینی داشته باشد و راه‌های بنا نهادن یک دولت با استناد به دین اسلام هموار شود تا به این ترتیب، بقای دولت صهیونیستی براساس اینکه یک دولت یهودی خالی از مسلمانان و مسیحیان است، مشروع شود و تل آویو بتواند درگیری‌ها را به نفع خود اداره کرده و به لطف برتری اش در زمینه تکنولوژی، دستاورد‌های اقتصادی داشته باشد.

مسیحیان عراق نیز در این هدف غرب، از مسیحیان سوریه، لبنان، اردن، فلسطین و مصر جدا  نیستند. پس از اشغال عراق توسط آمریکا، مسیحیان هم در معرض فشار‌های زیادی قرار گرفتند. این فشار‌ها نتیجه تشکیل سازمان‌های تکفیری با حمایت عربستان و قطر به نفع ایالات متحد و نیز انفجار‌هایی بود که دیگر مردم عراق را هدف گرفته بود. در سال ۲۰۱۰ کلیسای «نجاة» در بغداد ویران شد، تا پیام واضحی را متوجه مسیحیان کند مبنی بر اینکه باید از عراق مهاجرت کنند.

سفر پاپ واتیکان به عراق در یک فضای سیاسی بین المللی شدیدا پیچیده انجام شد، بویژه پس از بازگشت دولت پنهان در آمریکا به رأس امور در این کشور و تلاش آن برای از بین بردن باقی مانده سیاست‌های ترامپ که باعث نابسامانی سیاست جهانی شده بود. این در شرایطی است که روسیه و چین در شرایط عداوت آمیز سختی با آمریکا قرار دارند.

در این شرایط است که اهمیت کنترل ایران و ضرورت تفاهم با آن، مشخص می‌شود. آمریکا می‌خواهد ایران را از ائتلاف غیر علنی اش با چین و روسیه خارج کرده و به توافق هسته‌ای بازگردد. لازمه این کار آن است که عراق از موقعیت جغرافیایی سیاسی خود در غرب آسیا خارج شود، تا مسیر زمینی سواحل مدیترانه و ایران و سپس چین و روسیه، قطع شود. زیرا طرح روسیه و چین تمرکز زیادی بر موقعیت جغرافیایی سیاسی ایران دارد و از نظر آمریکا، لازم است عراق از محور تهران-دمشق تحت عنوان تبدیل آن به میدانی برای مذاکره با تهران، خارج شود و دیگر میدانی برای درگیری نباشد. همین مساله، مقاومت عراق را به سمت خلع سلاح و گفتگو سوق می‌دهد، همانطور که در صحبت‌های برهم صالح در جریان استقبال از پاپ فرانسیس، شاهد آن بودیم.

هدف، رسیدن به توافقی برای خارج شدن عراق از میدان درگیری بین محور مقاومت و عراقی‌های مخالف طرح آمریکا از یک سو و بین ایالات متحده و عراقی‌های موافق حضور آمریکایی‌ها در این کشور عربی، از سوی دیگر است.

این موارد می‌تواند انگیزه‌های پنهانی سفر پاپ فرانسیس به عراق باشد، تا تهران را برای دیدار با واشنگتن آماده‌تر کند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از انتخاب، تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹، کد خبر: ۶۰۶۰۷۷، www.entekhab.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین