در چند سال اخير به واسطه توسعه كمي و كيفي دانشگاهها در سراسر كشور و به ويژه استان هرمزگان به بركت نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و همچنين تلاش هاي دانش آموزان ، معلمان و اولياء آنها شاهد رشد چشمگيرقبولي دانش اموزان هشت بندي در دانشگاههاي دولتي و غيره هستيم كه تاثير بسزا در رشد شاخص هاي علمي منطقه داشته است.
یکی از مواردی که می تواند در بهبود شاخص علمی هر منطقه موثر افتد تربیت نیروی انسانی نخبه و بومی برای مناطق محروم می باشد که خوشبختانه با طرح بوم برای بوم وزیر محترم تا حدودی می توان این مشکل را مرتفع کرد اگر در سازماندهی نیروها در استان نیز بوم ها را واقعی ببینند و نیروهای بومی را به مناطق خودشان بفرستند تا هدف اصلی طرح بوم برای بوم محقق شود.
با وجود آنكه هشت بندي سهميه ويژه در دانشگاه فرهنگيان به واسطه محروميت از داشتن اداره آموزش و پرورش مستقل ندارد ولي با همت دانش آموزان اين منطقه شاهد قبولی دانش آموزان اين منطقه دردانشگاههاي فرهنگيان مناطق مختلف كشور هستيم كه نويد آينده اي روشن براي رفع كمبودها و بحران نيروي انساني متخصص در دروس مختلف و پايه هاي مختلف را مي دهد که انشاالله با همراهی مسئولان آموزش و پرورش شهرستان و استان زمینه ی حضور این عزیزان به منطقه ی محروم هشت بندی و توكهور فراهم شود.
خبر ها حاكي از آن است که 6 نفراز بوميان منطقه هشت بندي در رشته علوم تربيتي فارع التحصيل از دانشگاه فرهنگيان بندرعباس در سال تحصیلی جاری جهت تعيين محل خدمت از 24 شهریور به بعد سازماندهی می شوند که همت و مطالبه گری مسئولان محلی و شهرستانی را می طلبد تا از حقوق دانش آموزان این منطقه محروم دفاع و نیروهای بومی را جذب نمایند.
ابوالفضل حسين پور فارغ التحصيل رشته علوم تربيتي از دانشگاه فرهنگيان بندرعباس در گفتگو با خبرنگار پايگاه خبري «هشت بندي» با انتقاد از عدم پيگيري مسئولان محلي جهت اعزام آنها به شهر خود براي تدريس بيان كرد : ما درس خواندیم به امید اینکه به همشهریان خود خدمت کنیم زیرا مشاهده می كنيم که مدارس شهرمان با چه مشکلات عدیده ای در حوزه كمبود معلم روبروست .
وی در ادامه تصریح کرد : زمزمه ها حاکی از آن است اینجانب و چند نفر دیگر از همشهريانم که تازه فارغ التحصیل شده ايم به عنوان نیروی آزاد با وجود ابنکه در هشت بندی کمبود شدید معلم وجود دارد به مناطق دیگر استان جهت تدریس فرستاده شویم و افراد غیر بومی به هشت بندی جهت تدریس به مدارس آن فرستاده می شوند.
حسين پور در ادامه خاطر نشان كرد : چه ضرورتي دارد و كدام عقل سليم حكم مي كند وقتي كه منطقه اي با بحران كمبود معلم روبروست و مدارس آن بعضا براساس گزارش هاي منتشر شده در رسانه ها از زبان برخي شوراهاي اسلامي منطقه تا آبانماه معلم ندارند فارغ التحصيلان بومي منطقه به مناطق ديگر استان با وجود كمبود هاي شديد فرستاده شوند و معلمان مناطق ديگر اين اين منطقه اعزام شوند.
محمد رضائيان فارع التحصيل ديگر رشته علوم تربيتي ازدانشگاه فرهنگيان بندرعباس اهل و ساكن چراغ آباد در گفتگو با خبرنگار پايگاه خبري «هشت بندي » اظهار داشت : بي توجهي مسئولان محلي و عدم پيگيري موضوع مهم اعزام فارغ التحصيلان بومي به مدارس منطقه با وجود كمبود شديد و نداشتن نيروي انساني بومي جفا در حق دانش آموزان منطقه و ظلم به آنها مي باشد زيرا فارغ التحصيلان بومي در صورت حضور در بين مدارس شهر خود به دليل آشنايي با فرهنگ منطقه ، خانواده ها ، دانش آموزان و تخصصي كه در طي اين چهار سال در دانشگاه فرهنگيان كسب نموده اند مي توانند تاثير بسزايي در ارتقاء شاخص هاي آموزشي منطقه داشته باشند و از سوي ديگر خدمت به دانش اموزان منطقه خود از آرزو هاي ما تازه فارغ التحصيلان مي باشد و كمبود شديد معلم در منطقه اهميت اين موضوع را دو چندان كرده است.
وي در ادامه با ابراز تاسف از اين موضوع بيان داشت : اگر اين موضوع به سرانجام برسد و فارغ التحصيلان بومي منطقه به مناطق ديگر استان اعزام شوند با وجود بحران نيروي انساني در منطقه فرستاده شوند اين امر جای بسی تاسف در عملکرد مسئولان محلي منطقه را نسبت به پيگيري مشكلات آموزش و پرورش كه با سرنوشت هزاران نفر از دانش آموزان كه آينده سازان منطقه هستند در حوزه تامين نيروي انساني متخصص است.
اميد احمدي فارغ التحصيل رشته رياضي كاربردي از دانشگاه دولتي هرمزگان پرده اي ديگر از ظلم هاي آموزشي به دانش آموزان در هشت بندي درپرده برداشت و در اين رابطه در گفتگو با خبرنگار پايگاه خبري « هشت بندي » افزود : در حالي كه جوانان منطقه در رشته هاي مختلف مورد نيازآموزش و پرورش در جذب سرباز معلم از دانشگاههاي معتبر فارغ التحصيل مي شوند ضرورتي ندارد سرباز معلمين مورد نياز منطقه از مناطق ديگر استان تامين شوند.
وي در ادامه تصريح : متاسفانه در جذب سرباز معلمين امسال شاهد ظلم به فازغ التحصيلان بومي منطقه بوديم و در حالي كه بنده با ليسانس رياضي كاربردي از دانشگاه دولتي هرمزگان علاقه مند به گذراندن دو سال خدمت خود به صورت سرباز معلم با وجود نياز منطقه در رشته رياضي بودم اين مهم محقق نشد.
وي در همين رابطه اضافه كرد: در زمان ثبت نام سرباز معلمين به آموزش و پرورش ميناب مراجعه كردم جهت ثبت نام به من اعلام شد اگر اينجا ثبت نام كني شانس پاييني براي پذبرفته شدن در ميناب داري و اين در حالي بود كه هشت بندي به دو سرباز در رشته رياضي جهت رفع كمبود ها نيازمند بود .
احمدي در ادامه خاطرنشان كرد : در پي اين اظهار نظر از سوي مسئولان آموزش و پرورش به منطقه آموزش و پرورش سندرك جهت ثبت نام با وجود اينكه شهر خود به معلم نياز داشت مراجعه نمودم و با وجود علاقه زيادي كه براي گذارندن خدمت سربازي و تدريس براي دانش آموزان منطقه خود داشتم از اين فرصت محروم شدم.
وي در ادامه خاطرنشان كرد : موضوع از اينجا جالب مي شود وقتي كه در دوره آموزشي كه اكنون در حال گذراندن آن مي باشيم موضوع را رصد مي كنم مي بينم دو نيروي مورد نياز منطقه هشت بندي در رشته رياضي را از فارغ التحصيلان دانشگاه پيام نور آن هم نه از هشت بندي بلكه خارج از منطقه تامين كرده اند و مسئولان محلي از كنار اين قضايان نبايد به راحتي بگذرند و اين موضوعي است كه ساليان متمادي نسبت به فارغ التحصيلان بومي منطقه از سوي آموزش و پرورش شهرستان تبعيض روا داشته مي شود و اين رويه بايد اصلاح گردد.
وي در همين رابطه افزود : چه ضرورتي دارد وقتي منطقه اي فارغ التحصيل در رشته هاي مورد نياز آموزش و پرورش از دانشگاههاي معتبر كشور و با دانش كافي دارد سرباز معلمان مرد نياز آن از مناطق ديگر جذب گردد.
احمدي در پايان خاطر نشان كرد : اين روند صدمات جبران ناپذيري هم بر نيروي انساني منطقه و هم بر دانش اموزان وارد مي كنند و مسئولان محلي نبايد از كنار اين قضايا به راحتي بگذرند و با سرنوشت دانش آموزان و جوانان منطقه بازي شود.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از پایگاه خبری هشت بندی، تاریخ انتشار: شنبه 20 شهریور 1395، کدخبر: 95061442، www.8bandi.ir