پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۸۱۶۷
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۰
اینکه افق‌های مطلوب آتی را بهانه کنیم و عدم تحقق آن را بعنوان نقاط ضعف تصور کنیم، توجیهی بیش نیست (اگر سالم باشیم و خوشبین، وگرنه داستان طور دیگری می‌تواند تفسیر و تحلیل شود). وظیفه اصلی انقلاب اسلامی ایران وعده سال ۵۷ ما هم تمدن سازی و استعمار ستیزی و استثمار زدایی بوده و خواهد بود. ورای دولت چپ و راست، هر مقام و جناحی که از این شاخص فاصله بگیرد را نیز محکوم می‌کنیم. بر این قاعده، فرمایشات شما قابل تائید و درست است، اما جا پای ننگ دولت روحانی هم در این عقب ماندگی‌ها، قابل انکار نیست.

شعار سال: مشاور سیاسی رئیس‌جمهور پیشین کشور، به بحث تئوریک درباره مبانی نظری سند چشم‌ انداز ۲۰ساله پرداخت.

حمید ابوطالبی، مشاور سیاسی حسن روحانی در رشته توئیتی نوشت:

‏کمتر از سه دهه پیش و در سال ۱۳۷۴، طرح ایجادتمدن اسلامى ۱۴۰۰ از سوی رییس جمهور وقت مطرح گردید: «…مردم میدانند که دولت براى سال ۱۴۰۰ یعنى ۲۵ سال دیگر طرحى آماده میکند که آن روز تمدن واقعى اسلام که هیچگاه درطول تاریخ اسلامى دریک کشور اسلامى تحقق نیافته، در ایران ساخته خواهد شد.»

طرحی که وفق آن، سند چشم‌انداز ۱۴۰۴طراحی شد تا ایران در آن سال به اهداف روشنِ جامعه‌ای آزاد، آباد، مرفه، متعامل با جهان و اخلاق‌مدارتبدیل شود؛ دور از فقر، فساد، تبعیض و بهره‌مند از محیط‌زیست مطلوب؛ و غرق در مردم‌سالاری دینی، عدالت‌ اجتماعی، و…

درحالیکه «چالش‌های تئوریک» هنوز باقی بود. ‏اکنون و درحالیکه نویدِ بازگشتِ موفقیت آمیز به سال ۱۳۶۱ و کالابرگ و کوپن الکترونیکی و… داده میشود، سیاست به سرعت طبقاتی و شرقی میگردد، و سخنان مارکس بر صدر می‌نشیند که: «…انباشت سرمایه شکل‌دهنده نظام اجتماعی است… نظام اقتصادی زیربنا و نظام فرهنگی و سیاسی روبنا محسوب می‌شود…

‏عدم تطابق بین زیربنای اقتصادی و روبنای اجتماعی از منابع اصلی نابسامانی‌ها و درگیری‌های اجتماعی است… و صنعتی‌شدن، گسترش شهرنشینی، عقلانیت و علم و… از نتایج سرمایه‌داری است… سرمایه‌داران خون‌آشام‌هایی هستند که خون کارگر را می‌مکند…مسئله “سلول سرطانی” سرمایه است و…»

‏دوباره بحث جامعه‌ی نوینِ مبتنی برطبقه‌بندی اجتماعی جدید و تفکیک طبقاتیِ فقیر و غنی، و سیاست‌های جدیدِ انقلابی، بدون حل “چالش‌های تئوریک کشور”، در حال شکل‌گیری است…

آیا اگراحتمالا سندچشم‌انداز دومی در راه باشد، میتوان آن را بدون بررسی‌ سند چشم‌انداز نخست و علل ناکامی‌های آن نگاشت؟
 
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال برگرفته از کانال تلگرامی خبرآنلاین
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین