پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۵۳۴۳
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۴
اینترنت پر سرعت به عنوان سرعت دانلود ۲۵ مگابا یت بر ثانیه تعریف می‌شود، اما در واقع، سرعت اینترنت خوب بسیار بالاتر از ۲۵ مگابیت در ثانیه بوده و FCC توصیه می‌کند که ۱۰۰ مگابیت در ثانیه حداقل پهنای باند در نظر گرفته شود. سرعت اینترنت خوب همچنین تاخیر کم و پهنای باند بالایی دارد. این ترکیب اجازه می‌دهد تا داده‌ها به سرعت در مدت زمان مشخصی منتقل شوند. طبق گزارشات انجام شده، متوسط سرعت در ایران ۱۶ مگابیت بر ثانیه گزارش شده است. وقتی سرعت اینترنت را در لیست ارائه دهنده مشاهده می‌کنید، آن‌ها پهنای باند خود را از طریق یک اتصال سیمی نشان می‌دهند. اما تقریباً همه از اینترنت از طریق Wi-Fi استفاده می‌کنند که معمولاً فقط ۵۰ تا ۶۰ ٪ از سرعت تبلیغ شده در یک طرح را ارائه می‌دهد. اینترنت در ایران همزمان با دو مانع اساسی روبه‌روست، از طرفی فیلترینگ گسترده و از سوی دیگر سرعت بسیار پایین. با این وجود مشاهده می‌شود که اپراتور‌ها و حتی دولت‌ها بشدت متمایل به بردن دست خود در جیب مردم، گذاشتن پایشان بر روی سیم‌های اینترنت برای فیلترینگ و حتی کاهش سرعت و به اصطلاح کم فروشی و در نهایت، تحمیل سلیقه خود بر شهروندان در قالب بروکراسی‌ها و قانون هستند.

شعارسال: وضعیت نامناسب اینترنت کشور، یکی از موضوعات پرتکرار در مناظره‌های چهاردهمین دور انتخابات ریاست جمهوری بود، تا جایی که حتی افزایش ۱۰ برابری سرعت اینترنت موبایل و ۵۰ برابری سرعت اینترنت ثابت، امکان‌پذیر دانسته شد. در همین زمینه، مازیار نوربخش رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران گفته است: «اینترنت با ۵۰ برابر سرعت کنونی وقتی ارزشمند است که محدود، فلیترشده و ناکارآمد نباشد، در غیراین صورت بهتر است هزینه‌ای که صرف افزایش سرعت می‌شود در محل دیگری سرمایه‌گذاری شود.»

اینترنت پُرسرعت؛ از شعار تا واقعیت! + دستت را از جیبم،پایت را از روی سیم و سلیقه ات را برای تعیین سرنوشت من ، بردار

مازیار نوربخش، رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران درباره افزایش ۵۰ برابری سرعت اینترنت واکنش نشان داد و گفت: «اگر بودجه کشور اجازه دهد و سرمایه لازم برای پروژه افزایش ۱۰ برابری سرعت اینترنت موبایل و ۵۰ برابری سرعت اینترنت ثابت خرج شود، امکان ارتقای سرعت اینترنت وجود دارد و اتفاق خوبی در شرایط کنونی به شمار می‌آید که وضعیت پهنای باند و سرعت اینترنت خوشایند نیست. با این حال تجربه نشان داده در دولت‌هایی که سیاست مشابه با آقای جلیلی داشته‌اند افزایش سرعت اینترنت مطلوب نبوده است، به طور مثال در دولت آقای احمدی‌نژاد وزیری داشتیم که اینترنت ۱۲۸ کیلوبایت را برای کشور مناسب می‌دانست.» وی افزود: «بنابراین این تفکر که اینترنت پدیده مثبتی نیست و تأثیری در رشد کشور ندارد در این طیف غالب است و علاوه بر این‌ها اینترنت ایران فارغ از سرعت و عملکرد با چالش فیلترینگ هم روبه‌روست و با جود چنین چالشی حتی اگر شرایطی را تصور کنیم که سرعت اینترنت در کشور ۵۰ برابر هم افزایش یابد امکان بهره‌مندی آزاد کاربران ایرانی از محتوایی که در این فضا منتشر می‌شود تا چه اندازه وجود دارد؟

اینترنت پُرسرعت؛ از شعار تا واقعیت! + دستت را از جیبم،پایت را از روی سیم و سلیقه ات را برای تعیین سرنوشت من ، بردار

امروز کاربران ایرانی اینترنت به یوتیوب که می‌توان آن را دانشگاهی رایگان قلمداد کرد دسترسی آزاد ندارند و همچنین دسترسی این کاربران به گوگل‌پلی به عنوان ابزار معتبر نصب برنامه محدود شده است.»

اینترنت پُرسرعت؛ از شعار تا واقعیت! + دستت را از جیبم،پایت را از روی سیم و سلیقه ات را برای تعیین سرنوشت من ، بردار

نوربخش ادامه داد: «اینترنت با ۵۰ برابر سرعت کنونی وقتی ارزشمند است که محدود، فلیترشده و ناکارآمد نباشد، در غیراین صورت بهتر است هزینه‌ای که صرف افزایش سرعت می‌شود در محل دیگری سرمایه‌گذاری شود. در مورد اینترنت علاوه بر سرعت، کاهش اختلالات و دسترسی آزاد به محتوا هم اهمیت دارد. البته موضوع تعیین کیفیت اینترنت چنانچه بار‌ها وزیر ارتباطات و معاونان ایشان هم تصریح کرده‌اند تنها در اختیار دولت نیست، بلکه در اختیار شورایی است که شماری از اعضای آن را دولت مشخص می‌کند، بنابراین رئیس دولت آینده نمی‌تواند با اختیار مطلق در مورد اینترنت تصمیم بگیرد، اما تفاوت این دو جناح در مطالبه‌ای است که برای افزایش کیفیت استفاده از اینترنت وجود دارد.»

پزشکیان درباره اینترنت چه وعده‌هایی داد؟
پزشکیان در طی مناظرات و همایش‌های خود درباره اینترنت، فضای مجازی، فیلترینگ و کسب‌و کار‌های اینترنتی اظهار نظر‌هایی چند کرده است.

دولت تمام قد در برابر فیلترکردن و فیلترشکن بازی می‌ایستد:
مسعود پزشکیان معتقد است که جهان با سرعت به سوی دسترسی‌های کم هزینه و پرسرعت به اینترنت حرکت می‌کند و من آمده‌ام تا موانع دسترسی مردم و صاحبان کسب و کار را به جدیدترین فناوری‌های عصر بردارم. او تضمین داده که تمام دولت در برابر فیلتر کردن و فیلترشکن بازی تمام قد بایستد. وی در سومین مناظره به ارائه راهکار‌هایی در حوزه فضای مجازی پرداخت و با بیان اینکه با اعمال فیلترینگ بسیاری از مشاغل را از دست داده‌ایم اظهار کرد: بسیاری از افرادی که از طریق فضای مجازی امرار معاش می‌کردند با اعمال فیلترینگ زندگی‌شان به هم ریخت و میلیون‌ها انسان با این اقدامی که انجام شد تحت تاثیر قرار گرفتند. پزشکیان با اشاره به رونق کاسبی فروشندگان فیلترشکن گفت: اینکه چرا بررسی و پیگیری نمی‌کنند که چه کسی است فیلترشکن‌ها را می‌فروشد، موضوع قابل بحثی است؛ وقتی از وضعیت فضای مجازی صحبت می‌شود اینطور به نظر می‌رسد که مشکل جای دیگری است چرا که همه موافقیم که فیلترینگ نباشد.

پرشکیان درباره اینترنت چه وعده‌هایی داد؟
برخی تحلیلگران بر این عقیده‌اند که بدافزار بودن خاصیت وی‌پی‌ان نیست و این موضوع در مورد همه اپلیکیشن‌ها صدق می‌کند و حتی یک اپلیکیشن ماشین حساب هم ممکن است بدافزار باشد؛ اما محدود کردن بعضی از پلت‌فرم‌ها در سال‌های گذشته مردم را با این خطر مواجه کرد و باعث شده اکثرا به وی‌پی‌ان‌ها و اپلیکیشن‌های ناشناس روی بیاورند این درحالی است که این اپلیکیشن‌ها ممکن است دسترسی‌های غیرمتعارفی مثل مکان و لیست مخاطبان را بگیرند و از این اطلاعات سوء‌استفاده کنند. همانگونه که پیشتر اشاره شد بخشی از درخواست‌های کاربران و البته کارشناسان به تسهیل رشد حوزه اقتصاد دیجیتال باز می‌گردد. اقتصاد دیجیتال فضای بکری است که می‌تواند مشاغل زیادی را برای کشور ایجاد کند و فقط بحث هزینه‌ها نیست و در حال حاضر یکی از حوزه‌های جدیدی که می‌تواند شرایط جدید را برای افزایش اشتغال فراهم کند، فضای مجازی و استفاده از اقتصاد دیجیتال است.

اینترنت پُرسرعت؛ از شعار تا واقعیت! + دستت را از جیبم،پایت را از روی سیم و سلیقه ات را برای تعیین سرنوشت من ، بردار

پزشکیان در گفتگو‌های خود اعلام کرده بود اعتقادش بر این است که باید دسترسی به فضای مجازی را آزاد کنیم؛ توییتر محل آموزش است، می‌توانیم بسیاری از علوم را از آنجا یاد بگیریم و ارتباطات خود را افزایش دهیم. او گفته بود اگر من رئیس جمهور شوم قطعاً در مقابل ممنوعیت‌هایی که اعمال شده و موجب عصبانیت شده و موجب تخریب بسیاری از مشاغلی که در فضای مجازی وجود داشت شده است، می‌ایستم؛ این به معنای آن نیست که اگر قرار است در بحران‌های خاصی مداخله شود، مداخله‌ای نشود؛ این مداخلات انجام خواهد شد چراکه همه کشور‌ها در زمان بحران در دسترسی به اینترنت اختلال ایجاد می‌کنند، اما الان وقتی که فضا آزاد است چه لزومی دارد ما بیاییم اینترنت را قطع کنیم و فیلتر بگذاریم و عده‌ای پیدا شوند که فیلترشکن بفروشند.

او با تأکید بر اینکه دسترسی به فضا‌های مستهجن با استفاده از فیلترشکن خیلی راحت‌تر شده است. دولت باید نظارت و جلوگیری کند تا کاربران اینترنت به آن فضا‌ها نروند؛ دولت با آزاد کردن اینترنت می‌تواند فضا را مدیریت کند چرا که در صورت مدیریت دولت، او می‌تواند اجازه ندهد که کاربران به فضا‌هایی که نباید بروند، مراجعه کنند، اما در عین حال نیز باید از اجازه مردم از این فضا استفاده کنند.

پایگاه تحلیلی خبری شعار با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از آسیا. منتشره در شانزدهم تیر ۱۴۰۳. کد خبر: ۲۲۸۸۸. https://www.asianews.ir/ سایر منابع.

اخبار مرتبط
برچسب ها: اینترنت در ایران ، اینترنت پرسرعت ، سرعت دانلود ۲۵ مگابایت بر ثانیه ، متوسط سرعت اینترنت در ایران ، کم فروشی اینترنت ، فیلترینگ اینترنت ، سرعت اینترنت موبایل ، مازیار نوربخش ، افزایش ۵۰ برابری سرعت اینترنت ، افزایش ۱۰ برابری سرعت اینترنت موبایل ، سرعت اینترنت ، اینترنت ۱۲۸ کیلوبایت ، دسترسی ازاد به اینترنت ، اختلالات اینترنت ، اینترنت پر سرعت از شعار تا واقعیت ، تخیلی بنام افزایش سرعت اینترنت ، وضعیت نامناسب اینترنت کشور ، مازیار نوربخش رئیس کمیسیون تحول نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی ، وضعیت پهنای باند و سرعت اینترنت ، کاهش اختلالات و دسترسی آزاد به محتوا ، نظر پزشکیان درباره اینترنت فیلترشکن فضای مجازی و فیلترینگ ، دولت تمام قد در برابر فیلترکردن و فیلترشکن بازی می‌ایستد ، دسترسی به فضای مجازی را آزاد کنیم ، سرعت اینترنت در ایران و مقایسه با سایر کشورها ، سرعت اینترنت در سایر کشورها ، مقایسه سرعت اینترنت ایران با سایر کشورها ، سرعت اینترنت در عمان ، سرعت اینترنت در عراق ، سرعت اینترنت در امارات ، سرعت اینترنت در قطر ، سرعت اینترنت در در ترکیه ، سرعت اینترنت در در جمهوری آذربایجان ، سرعت اینترنت در عربستان ، سرعت اینترنت در پاکستان ، سرعت اینترنت در افغانستان ، سرعت اینترنت در ارمنستان ، سرعت اینترنت در کشورهای خاورمیانه ، سرعت اینترنت در اروپا ، سرعت اینترنت در کشورهای آفریقایی ، سرعت اینترنت در کشورهای آمریکایی
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین