پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۸۴۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۸
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه رابطه وقف ورسانه دوسویه است گفت: در مقابل توجه رسانه‌ها به وقف باید دایره وقف هم گسترده و به رسانه‌ها نیز ورود کند.

شعار سال: حسین نوش آبادی روز سه شنبه در همایش یاوران وقف که در محل سالن بهمن دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه برگزار شد، با ابراز خرسندی از برگزاری این همایش گفت: وقف از مباحث مهم و حیاتی در جامعه اسلامی و کشور ما است که به تقویت مردم در جامعه اسلامی کمک می کند.

معاون امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به ایثارگری مردم کرمانشاه در دوران انقلاب و دفاع مقدس نسبت به نظام اسلامی و هم چنین میزبانی زائران حسینی(ع) گفت: امروز نیز جایگاه شما در وقف، نشان از دینداری شما و مردم این خطه و منطقه است.

وقف تنها یک عمل اقتصادی نیست

وی افزود: ابعاد وقف و پیامد آن در جامعه بر هیچ کس پوشیده نبوده و وقف تنها یک عمل اقتصادی نیست و علی رغم رفع چالش های مالی و اقتصادی از طریق آن نمی توان آن را صرفا یک عمل اقتصادی دانست، بلکه یک عمل دینی و تربیتی است.

نوش آبادی، وقف را یک جهاد و کار ارزشمند دینی و تربیتی دانست و افزود: وقتی در قرآن کریم آیاتی در رابطه با انفاق، قرض الحسنه و... به عنوان جهاد با مال می بینید، نشان از اهمیت و ایمان افراد واقف است. و چه بسا جهاد بر مال مقدم بر جهاد بر جان معرفی شده است.

وی وقف را یک تجارت سود آور از دیدگاه خداوند دانست و گفت: خدواند از جهاد با مال به عنوان یک تجارت سود آور یاد کرده است.

معاون امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: گذشتن از مال برای بعضی ها از گذشتن از جان سخت تر است، لذا خداوند می فرماید شما با مالتان انفاق کنید که زمینه های ایمانی در شما تقویت شود.

لزوم تبیین وقف با ابزارهای فرهنگی در جامعه

وی تاکید کرد: ما باید وقف را در جامعه به عنوان یک امر فرهنگی تبیین کنیم و از ابزار فرهنگی برای تقویت وقف استفاده کنیم.

نوش آبادی افزود: هم چنین وقف اثرات فرهنگی و تربیتی بر جامعه دارد. چرا که فردی که صدقه می دهد یا مالی را انفاق می کند پاک می شود.

وی، ایجاد منافع ماندگار برای محرومین را از دیگر آثار وقف در جامعه دانست و افزود: حبس مال در وقف، منافع را برای جامعه به دنبال دارد و احتباس یا همان وقف در نقطه مقابل احتکار که حبس مال برای منفعت خود شخص بوده قرار گرفته است.

فعالیت های همراه با وقف در جامعه ماندگار است

معاون امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در جامعه همواره فعالیت هایی که با وقف همراه بوده است، ماندگار بوده و ساخت بیمارستان، مدرسه و... همه از مصادیق وقف است و در هیچ یک از مذاهب اسلامی در مورد اصل وقف هیچ تردیدی وجود ندارد و همه آن را از مصادیق اسلامی می دانند.

وی به برکت آثار وقف اشاره کرد و آن را بیشتر از فعالیت های دیگر در جامعه دانست و تاکید کرد: باید از همه ظرفیت های فرهنگی برای وقف استفاده شود.

نوش آبادی تصریح کرد: رابطه وقف با رسانه یک رابطه دوسویه و متقابل است و همانگونه رسانه می توانند در آموزش و توسعه این فرهنگ کمک کنند، به همون میزان باید بخشی از موقوفات صرف توسعه رسانه شود.

وی بر گسترش دایره موقوفات تاکید کرد و گفت: در این صورت حوزه رسانه هم می تواند از قِبَل وقف بهره مند شود.

استفاده از ابزار رسانه برای تعمیق فرهنگ وقف

نوش آبادی خاطر نشان کرد: مگر نمی گوییم عصر رسانه و تکنولوژی است، لذا تاثیرگذارترین رسانه ها چون خبرگزاری، روزنامه، صدا و سیما، شبکه های اجتماعی و... امروز در اختیار من و شماست و باید از این ابزار برای تعمیق فرهنگ وقف و دعوت مردم برای نهادینه کردن این باور و فرهنگ در بین مردم استفاده کرد.

وی با بیان اینکه رسانه قدرت چهارم جهان است گفت: باید امروزه از قدرت رسانه که بر احساسات و تفکرات مردم تاثیر دارد و امروزه مردم بیشترین رابطه را با شبکه های اجتماعی دارند و در کمترین زمان به وسیعترین اطلاعات دست می یابند- در معرفی مفاهیم دینی، تربیتی و اعتقادی چون وقف استفاده کرد.

نوش آبادی با بیان اینکه باید در جامعه ما، کمپین های اجتماعی گروه هایی برای معرفی و ترویج وقف ایجاد شود گفت: این موضوع نیازمند زیرساخت ها و ایجاد آن است و می طلبد همانگونه که رسانه به وقف توجه دارد، دایره وقف نیز وسیع شده و به رسانه ها نیز ورود کند.

لزوم هم افزایی و هم گرایی نهادهای فرهنگی

معاون امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ترویج معروفات در جامعه تاکید کرد و گفت: معروفات را باید منعکس کرد و مشکلات و عیوب را در پنهان بیان کرد.

وی افزود: متاسفانه ما بدگویی ها و عیوب را از طریق رسانه‌ها می گوییم، اما اگر کسی بخواهد کسی را از کار زشتی دور کند راهش رسانه ای شدن نیست، و این رسانه ای شدن یعنی ما یاد نگرفتیم دینی عمل کنیم و حرف هایمان را پنهانی بیان کنیم و بزرگترین آسیبی که به فرهنگ عمومی خورده این است که حرف های لازم به خود افراد گفته نمی شود و از طریق رسانه ها بیان می شود که بی اعتمادی در جامعه را به دنبال دارد.

نوش آبادی یکی از انتظارات از نهادهای فرهنگی را هم گرایی و هم افزایی دانست و گفت: نهادهای فرهنگی باید در کنار هم باشند و نه در مقابل هم و خوشبختانه در استان کرمانشاه شاهد این همگرایی و هم افزایی هستیم.

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری مهر، تاریخ انتشار 16 آذر 95 ، کد مطلب: 3842371: www.mehrnews.com

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۲۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۵
0
0
متاسفانه وقف برای رسانه هنوز جا نیفتاده است
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین