پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۴۵۴۷۲
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۱
بهترین جمله ای که می توان برای روستا روستای قصرچم شهر رضا به کار برد، جمله خبرنگار بسیجی است که در یک اردوی جهادی این روستا را “یک نقطه فراموش شده” معرفی می کند. نقطه کوری در گرمی مرکز کشور که انگار کسی دلش نمی خواهد جویای حالش شود. روستایی حوالی ۱۰ کیلومتری شهرضا و ۹۰ کیلومتری نصف جهان که مشکلات آن را در بر گرفته و از درو دیوارش دود و درد بیرون می ریزد.

شعار سال: اینجا یک نقطه فراموش شده است. نقطه کوری در گرمی مرکز کشور که انگار کسی دلش نمی خواهد جویای حالش شود. اینجا «قصرچم» است. روستای فراموش شده ای حوالی ۱۰ کیلومتری شهررضا و ۹۰ کیلومتری نصف جهان، که از درو دیوارش دود و درد بیرون می ریزد. حالا من همراه بچه های بسیج سازندگی آمده ام به قصر چم، با یک دوربینی که نمی دانم چقدر می تواند قصه های تلخ این روستای ماتم زده را روایت کند. به روستا که می رسم مستقیم می روم دهیاری، قرار است فردا یک کاروان اردوی جهادی از اصفهان بیاید که همگی خانم هستند. دهیاری این روستا برعکس جاهای دیگری که رفته‌ام می گوید بحث عمرانی زیاد مهم نیست. قابل تحمل است. اما بیشتر مشکل فرهنگی داریم که باید به آن کمک شود. سراغ اهالی می روم از حرف های اهالی می فهمم اعتیاد بیداد می کند. اینجا ۷۵ تا ۸۵ درصد اهالی معتاد هستند. دلم می ریزد و دنبال دلیل می گردم. دنبال دلیلی که برایم توجیه کند چطور روستایی در مرکز کشور می تواند این میزان آلودگی داشته باشد. شاید اگر لب مرز بود باورش کمی راحت تر بود. چه دلیلی می تواند داشته باشد جز اینکه اینجا از محلی تامین می شود؟ انگار عده ای کمر بسته باشند، اهالی اینجا را ریشه کن کنند. در این روستا چه خبر است؟

دوربینم را نامحرم ندانید
بچه های جهادی که می رسند سراغ شان می روم و باهم کلی حرف می زنیم. التماس شان می کنم که دوربینم را نامحرم ندانند. بگذارند تا از تمام حرکات شان عکس بگیرم. می دانم بعضی ها دلشان می خواهد کارهای خیرشان بین خودشان و خدا بماند، اما دوربینم باید همه چیز را ثبت کند. می گویم به خدا ریا نیست. بگذارید دیده شود. 
خانم ها آمده اند تا برای دخترهای قصرچم کلاس برگزار کنند. اما آنقدر جمعیت پسرها زیاد است و آنقدر مشتاقانه نگاه مان می کنند و از ما محبت طلب می کنند که مجبور می شویم برای آنها هم کلاس بگذاریم. اهالی می گویند معلم های مدرسه روستا به زور اینجا می آیند، برای همین حوصله بچه ها را ندارند و بچه ها را بعضا تنبیه می کنند . راست می گوید بچه ها مدام نگاه شان به جهادی هاست تا ببینند برایشان چه آورده اند. گویی که دنبال محبتی می گردند که هیچ وقت نداشته اند. کلاس های هنری و قرائت قرآن برایشان برگزار می شود و من عکس می گیرم. سرو کله زدن با پسرها خیلی سخت تر است. جهادی ها اصلا تندی نمی کنند اما گاهی کار واقعا سخت می شود.

نگاه بچه ها ویرانم می کرد
من آمده ام هم از جهادی ها عکس بگیرم هم اینکه دردهای روستا را از لابه لای خانه های کاهگلی و ترک خورده روستا بیرون بکشم تا برای کسانی که نمی دانند روایت کنم. با دهیار روستا در کوچه پس کوچه های قصر چم چرخ می زنیم. روستا محله بالا و محله پایین دارد. اهالی محله بالا بیشتر به درد اعتیاد دچارند. ابتدا قبول نمی کردند که سراغ شان برویم و عکس بگیریم.
گفتیم هدف از انتشار عکس ها کمک به روستا و اهالی است تا شاید راهی باز شود که بتوانند مشکلات شان را حل کنند. در یکی از خانه ها را می زنیم و داخل می شویم. پیرزنی داخل حیاط نشسته و مشغول مصرف مواد است. تا مرا می بیند گریه اش می گیرد و با صدای بلند قربان صدقه و قدو بالایم می رود. داد می زند و می گوید: «ببین با خودم چیکار کردم؟ ببین چه به روز بچه هایم آوردم.» دیگر کاری از دستش برنمی آمد. حالا همه بچه ها و عروس هایش نشسته اند و باهم هروئین می کشند.
وارد چند خانه می شوم و اوضاع همین است. باور کنید اینطور نیست که بگویم بنشینند و من عکس بگیرم. وقتی وارد می شوم بساط شان پهن است و فقط دورش می نشینند. ثبت این صحنه ها دستهایم را می لرزاند. پسربچه ای گوشه کادر من نشسته که توی چشمهای مادرش زل زده و مصرف مواد را سیر نگاه می کند. این صحنه و این نگاه ویرانم می کند.
من بارها از صحنه های تلخ عکس گرفته ام، از زلزله، طوفان، سیل عکس گرفته ام. از بیرون کشیدن جنازه عکس گرفته ام از گریه بازمانده ها عکس گرفته ام. اما این عکس و این نگاه نابودم می کند. بغلش می کنم و می بوسمش، توی چشمهایش نگاه می کنم و می گویم ناراحت نباش همه چیز حل می شود. حالا نمی دانم این حرفها را واقعا به او می گویم یا به خودم و اینکه واقعا همه چیز حل می شود؟ صحنه ای که مرا ویران کرد صحنه بی تکرار هر روز و هر شب بیشتر بچه های قصر چم است.


اعتیاد تکراری ترین قصه بچه های روستاست
حالا می فهمم چرا این بچه ها پرخاشگرند. چرا آرام و قرار ندارند. چرا نظم پذیر نیستند. من نشسته ام و به تمام این چراها نگاه می کنم و عکس می گیرم. من اردوی جهادی زیاد رفته ام. به بسیاری از مناطق محروم سرزده ام. ۵ دقیقه با بچه ها سروکله می زنیم بعد هم چیز تمام می شود. آرام می نشینند سرکلاس شان و به حرف های معلم گوش می دهند. اما اینجا اصلا اینطور نیست. برای دخترها کلاس می گذاریم و می گوییم پسرها فعلا نیایند در عوض فردا فوتبال بازی می کنیم.
اما مدام شیطنت می کنند و نمی گذارند کار پیش برود. به هم سنگ پرت می کنند و دادوبیداد می کنند. یکی از بچه ها روبرویم می ایستد و صادقانه حرف می زند: « آقا مجتبی من به شما قول دادم این کارها را نکنم. اما نمی دانم چرا دوباره انجام می دهم. اصلا دست خودم نیست. خودم قول می دهم اما نمی دانم چرا نمی توانم عمل کنم. ما عادت کردیم » توی چشمهایش نگاه می کنم و می گویم: «اشکال ندارد. دوباره قول می دهی. وگرنه من هیچ وقت چوب دستم نمی گیرم
بچه ها را جمع کرده ام فوتبال بازی کنیم. هرکس برای خودش زیر توپ می زند. یک عده آن‌طرف تر طناب بازی می کنند و یک عده هم برای خودشان می دوند. اصلا حرف گوش نمی دهند. مشکل اینجاست که اصلا نمی توانند حرف گوش دهند. برای همین بچه های اردو جهادی این منطقه خیلی اذیت می شوند. سر این بچه ها نمی شود داد زد، داد که بزنی کار خراب تر می شود. می فهمند تاثیرگذار بودند و حالا دستت می اندازند. آنقدر خالی از محبت هستند که شما برای یاد دادن یک موضوع باید یک ساعت قربان صدقه بروی تا ۱۰ دقیقه بتوانی چیزی یادشان بدهی. دلیلش هم کاملا مشخص است. بچه ۷ ساله ای که مادر جلوی چشمش هروئین می کشد و در چنین محیطی بزرگ شود قرار است چطوری باشد؟ چطور تربیت شود؟ او آینده‌اش را جلوی چشمش می بیند. به خدا اگر از این بچه های معصوم کم سن و سال تست اعتیاد بگیری همه معتادند. آنها هر روز با بوی مواد مخدر می خوابند و بیدار می شوند. حتی برای کسی مهم نیست که روزی آنها هم معتاد شوند یا نه، انگار این قصه بدیهی ترین قصه خانواده است.

به قصر چمی ها کار نمی دهند
در قصرچم قلعه ای وجود دارد که اسمش را کسی نمی داند. یک قلعه باستانی که شاید با ارگ بم بتوان مقایسه اش کرد. اما انگار این قلعه هم در خاموشی رسانه ها فراموش شده است. قلعه ای که اگر زنده شود جاذبه توریستی بی نظیری خواهد شد. اما حالا زیردست و پای بچه های روستا، بین سنگ اندازی ها و شیطنت هاب شان هر روز فرسوده تر می شود. گویا در قلعه تاریخی «قصرچم» طایفه‌ای از ایل «خمسه» و «ساری قمیش» در بازه زمانی خاص زندگی می‌کرده‌اند و پس از آن به منطقه جنوب کشور کوچ می‌ نمودند.

روستایی در ایران که همه معتاد هستند

اینجا زمین کشاورزی هم زیاد دارد. اما رونقی ندارد که درآمد ویژه ای برای روستا داشته باشد کاش کسی بود که می توانست این زمین های کشاورزی را زنده کند. اهالی می گویند گچ کارهای قصرچمی همه جا معروفند اما چون اسم این روستا بد در رفته بیکار نشسته اند. این اتفاق برای جوان های سالم روستا هم افتاده است. تا می فهمند اهل این روستا هستند کار به آنها نمی دهند. باز توی گوشم زنگ می خورد که انگار همه می دانند در قصرچم چه خبر است جز آنهایی که باید بدانند.
وارد خانه ها که می شوم یا مرد معتاد دارند یا زندانی، روی دیوار بعضی خانه ها دار قالی می بینم و می فهمم قالیبافی بلدند. توی دلم خوشحال می شوم. کلی قول و وعده می دهم که تمام تلاشم را برای رونق کارشان انجام دهم. بلافاصله به خانم حسینی تماس می گیرم. خانم حسینی کارگاه قالیبافی دارد. تا کنون توانسته با آموزش های گسترده قالیبافان زیادی را تربیت کند که هم به صنعت فرش کشور کمک شود هم بتوانند به امرار و معاش زندگی کمک کنند.
مثل همیشه قبول می کنند. هفته بعد با روی باز به روستا می آیند و برای زنان قالیباف حرف می زنند. هیچ بلندگویی درکارنیست. هرچه می گوید با فریاد برای جمعیت تکرار می کنم. عده ای می گویند ما گره های شما را یاد نمی گیریم اما خانم حسینی حوصله می کند و با مهربانی می گوید: « خودم یادتان می دهم» ۲۰۰ نفر ثبت نام می کنند اما فقط ۶۰ نفرشان باقی می ماند بقیه مشکلات جسمی را بهانه می کنند. شاید هم باورشان نمی شود کسی برای کمک آمده است.

چرا کسانی که باید ببینند نمی بینند؟
جوان خوش قدوبالایی را می بینم که در روستا راه می رود. هیکل چهارشانه و ورزشکاری دارد. ساده ترین سوالی که به ذهنم می رسد را فوری می پرسم. اینکه اعتیاد دارد یا ندارد؟ جواب می دهد که حتی سیگار هم نمی کشد چه برسد به اینکه اعتیاد داشته باشد. می گویم پس چرا به اهالی کمک نمی کنید که اعتیادشان را ترک کنند. جواب محکمی می دهد و می گوید: « چون نمی خواهند و کسی نمی گذارد ترک کنند!» ترک کردن معتادها کار راحتی نیست. اینجا اعتیاد خانوادگی است.
اگر همه معتادها بروند بچه ها بی سرپرست می مانند و کسی نیست حواسش به آنها باشد. اگر برنامه ای هم برای ترک باشد باید یکی یکی بروند. شاید روزانه کلی خرج اعتیاد کنند اما از ترک اعتیاد که حرف می زنیم می گویند پول ندارند. اهالی می گویند تا جوانی در روستا ورزش می کند و سالم است سعی می کنند هرطور شده معتادش کنند. نباید هم دلشان بخواهد. چون در این روستای ۲۵۰۰ نفره ماهی چندین میلیون دود می شود. کلی سوال می ریزد توی سرم. مگه این روستا چند نفر دارد که نشود سروسامانش داد؟.چرا کسی دلش نمی خواهد اینجا آرام بگیرد؟ چرا هیچ اراده ای وجود ندارد؟ چرا هیچ کس این فاجعه انسانی را نمی بیند؟ چرا هرکسی می آید حرف های کلی می زند و می رود؟ من نسل کشی بچه های قصر چم را از توی کوچه های خاکی روستا می بینم چرا آنهایی که باید ببیند نمی بینند؟ چرا این فاجعه انسانی سروصدایی ندارد؟

 



























پایگاه تحلیلی خبری شعار سال با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از اتاق خبر 24، تاریخ 12 شهریور 94 ، کد مطلب: 13631: www.otaghkhabar24.ir  / سایر منابع .

اخبار مرتبط
برچسب ها: روستای معتادان ، بسیج سازندگی ، اردوی جهادی ، مشکل فرهنگی ، دهیاری ، معتاد ، معلم های مدرسه ، کلاس های هنری ، اعتیاد ، مناطق محروم ، مواد مخدر ، صنعت فرش ، زنان قالیباف ، شعارسال ، شعار سال ، شعار سال رهبری ، سایت شعار سال ، روستایی که همه مردان شان معناد هستند ، روستایی با اپیدمی بالای اعتیاد مردان ، آسیب شناسی اعتیاد در روستائیان ، روستای قصرچم ، آسیب شناسی اعتیاد در روستای قصرچم ، محله بالا و محله پائین روستا ، محله بالا و محله پائین قصرچم ، نگاه پسربچه به چشمان مادری که دارد مواد مصرف می کند ، اعتیاد تکراری ترین قصه بچه های خانواده های معتاد ، اعتیاد روستانشینان ، اعتیاد روستائیان ، اعتیاد شهری ها ، خالی از محبت ، گچکارهای معروف قصرچم ، اعتیاد خانوادگی ، اینجا اعتیاد خانوادگی است ، اعتیاد فردی در مقابل اعتیاد خانوادگی ، پول اعتیاد دارند پول ترک اعتیاد ندارند ، نسل کشی بچه های قصر چم اصفهان ، نسل کشی بچه های قصر چم ، ویرانه های قصرچم اصفهان ، مدیرکل با خاصیت بهزیستی اصفهان کجاست ، استاندار خوش غیرت اصفهان کیست ، فرماندار باصلاحیت شهر رضا کجاست ، مشکلات قصرچم شهر رضا ، اخظار به مسئولان شهر رضا ، قصرچشم کجاست ، طایفه خمسه ، طائفه ساری قمیش ، دود و درد در قصرچم ، قصرچم نقطه فراموش شده
برگزیده ها
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۱
0
3
هر کس این اراجیف رو بافته غلط زیادی کرده.همش دروغه.
شاید یک صدم مردم این روستا معتاد باشند.که این رقم هم طبیعیه و همه جا هست.
مدیر پایگاه

سلام و عرض ادب


آمار وضعیت اعتیاد در این روستا مجددا توسط ما بررسی شد و گویای وجود آسیب های اجتماعی زیاد است. لطفا توضیح دهید که بر اساس علایق قومیتی و محلی این حرف را می زنید یا با رویکرد مدیریتی در سطح شهرستان قصد توجیه عملکرد وجود دارد؟


آسیب اجتماعی را نباید کتمان کرد و باید فریاد زد، تا به حل ان کمک شود. 


منتظر دریافت توضیحات شما هستیم.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۳
1
2
چقدر دردناک بود این روایت
س
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
0
3
این امار به شدت غلط و ساخته ذهن نویسنده است،لطفا با آبروی یک روستا بازی نکنید،بارها در مورد این نوشته اعتراض و حتی شکایت صورت گرفته
مدیر پایگاه

سلام و عرض ادب 
لطفا مستندات برای ما بفرستید. این مستندات می تواند شامل لینک خبری یا تخصصی مطلبی حمایت کننده و تائیدی از فرمایشات شما ، استنادات دادگاه و شکایت حقوقی و مواردی همانند باشد. 
پایگاه تحلیلی خبری شعارسال هیچ تاکید و اصراری بر آسیب های اجتماعی یا حاشیه و سیاه نشان دادن هیچ منطقه ای در کشور ، نداشته و ندارد. 


منتظر دریافت مستندات و توضیحات هستیم

پاسخ ها
فقط،الله
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
همه جای مملکت معتاد هست شهرهای بزرگ هم وجود داره اما دیده نمیشه تو روستا قطعا ۱۰نفر هم ک‌معتاد باشند ب چشم مباد چون جمعیت کمی داره تمام اراجیف هایی ک گفتن در مورد روستای قصرچم دروغ محضه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۷
2
1
وضعیت این منطقه که نیاز به کتمان نداره. حال اگه کسی ساکن این منطقه هست و از این وضعیت و این نوع خبرها ناراضیه ، اون حرف دیگه ایه. اما واقعیت فعلی اینه
پاسخ ها
فقط،الله
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
واقعیت شما دروغ محضه
فقط الله
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
0
0
باسلام حرف‌هایی ک‌در مورد روستای قصرچم گفته شده و عکس هایی ک پخش شده درسته ولی درصد خیلی کم این افراد معتاد هستند از ۲۵۰۰ نفر شاید کمتر از ۱۰۰نفر معتاد باشند .روستای قصرچم دکتر و مهندس و پرستار و معلم گرفته تا شهردار و مقامات بالاتر دارد ک از خاک همین روستا ک می‌گوید همه معتادند دارد از خارج از،کشور بگیرید تا کل ایران از روستای قصرچم نفرات داریم .تمام اراجیفی ک توی این مقاله آمده واقعیت ندارد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین