عضو شورای عالی حوزه یادآور شد: متاسفانه خود ما کارهای لازم را انجام نداده و مطالعات جامع و نظاممند برای حوزه و محورهای گوناگون آن صورت نگرفته است.
امام جمعه قم بیان داشت: حوزهشناسی به معنای شناخت قوتها، ضعفها، آسیبها و ... است که باید به آنها توجه داشته و دائماً دربارهشان مطالعه داشته باشیم.
رئیس جامعة المصطفی تصریح کرد: ارائه هر نوع خدمت و اداره هر حوزهای نیازمند شناخت کلان و جامع از حوزه بوده و در عصر ما نیز این حوزه دارای شرایط خاصی است که نیازمند به نگاه دقیق و کافی دارد.
آیتالله اعرافی بیان داشت: باید تحلیل درستی از روحانیت و حوزه امروز داشته باشیم که متأسفانه وجود ندارد؛ امروز حوزه قم حوزهای 95 ساله است و باید برای الان و آینده آن برنامهریزی لازم را انجام دهیم و بدانیم که دنیا بر روی ما کار کرده و هزار طرح و تدبیر برای ما خواهد داشت.
وی اظهار کرد: نگرانی وجود دارد که تعلق خاطر به اصالت حوزوی از سوی حوزه و حوزویان کم شود؛ البته اشکال از ماست و طلبه احساس غنای کامل از حوزه ندیده و درصدد است که این غنا را از جای دیگر به دست بیاورد.
مدیر حوزههای علمیه تصریح کرد: این مسئله آسیبی در عصر نظام اسلامی است که ما را تهدید کرده و با عدم تدبیر ما را دچار ضعف خواهد کرد.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: امروز شاهد درهم ریختگی حوزه علوم اسلامی در کشور هستیم که اشکال به خود ما بر میگردد و باید نظام واحدی برای آن تعریف کنیم؛ البته امروز در دانشگاهها نیز علوم اسلامی تدریس شده که اشکالی هم ندارد و با هم تعامل داریم؛ اما حوزه باید برنامه جامع و دقیقی در این موضوع داشته باشد.
وی تصریح کرد: پاسخگو بودن به نیازهای نظام از وظایف ماست که دارای مشکلاتی بوده و باید برطرف شود.
امام جمعه قم بیان داشت: دوری از مردم آسیب دیگری است که امروز متوجه ماست و ما را برای ارتباط با بدنه جامعه دچار مشکل خواهد کرد.
آیتالله اعرافی افزود: استانگرایی افراطی درست نیست و باید به حوزه شهرستانها اهمیت داد تا بتوانند از رشد و پیشرفت بیشتری برخوردار شوند؛ مدرسهگرایی و حوزهگرایی مهم است؛ نه استانگرایی.
وی ادامه داد: اجرای رشتههای مورد نیاز در شهرستانها از مباحث مهمی است که حتماً نیازمند راهاندازی مرکز مستقلی هم نیست؛ بلکه میتوان این رشتهها را در خود مدارس به اجرا درآورد و به زودی به مدیران حوزه استانی نیز ابلاغ خواهیم کرد.
مدیر حوزههای علمیه تصریح کرد: راهاندازی پایگاههای ارتقای علمی، معرفتی و دینی برای عموم مردم در مدارس و حوزهها از دیگر طرحهایی است که مرکز مدیریت حوزههای علمیه به دنبال آن بوده و در حال تدوین برنامههای آن هستیم.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه اضافه کرد: کارویژهها و مأموریتهای روحانیت در حال تفکیک بوده تا بتوان براساس آن برنامهریزی کرد.
وی اظهار کرد: برگزاری جلسات تعامل و همکاری با حضور مدیران استانی حوزه، مدیران مراکز خدمات و مدیران دفتر تبلیغات از ضروریاتی است که در قم آغاز شده و امیدواریم در استانها نیز انجام شود.
امام جمعه قم با بیان اینکه ساختمانهای حوزه در کشور بسیار ضعیف است، ادامه داد: امروز بیش از 80 مدرسه علمیه در قم وجود دارد که بالای 80 درصد آنها با یک زلزله پنج ریشتری خراب خواهد شد.
وی تصریح کرد: نظام وقف و منابع پایدار از مباحث مهمی است که به دنبال آن بودیم و دفتری نیز در مدیریت جدید برای آن تعریف کردهایم تا بتوانیم از مشکلات موجود بکاهیم.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 27 بهمن 1395، کدخبر: 13951127001006، www.farsnews.com