شعار سال: کیامرث حاجیزاده در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان که روز 6 خردادماه به منظور بررسی و اتخاذ تمهیدات لازم در خصوص وقایع اخیر و آتشسوزی در برخی نقاط خوزستان در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در هفتههای اخیر شاهد وقوع چند فقره آتشسوزی در سطح استان بودیم، از جمله این حوادث میتوان به آتشسوزی پتروشیمی رجال اشاره کرد که با تدبیر به موقع و بسیج امکانات، آتش اطفا و از گسترش حریق به سایر واحدهای این پتروشیمی جلوگیری شد.
وی تصریح کرد: با توجه به وقوع حریق در پتروشیمی بوعلی ماهشهر در سال گذشته، لازم است بر ایمنسازی، حفاظت و تجهیز امکانات تمرکز شود.
سرپرست ادارهکل مدیریت بحران خوزستان ادامه داد: تلاش شده با همکاری پتروشیمیهای سطح استان با برگزاری سمیناری بینالمللی در سال جاری با حضور کشورهای موفق در زمینه مقابله با حریق، تبادل اطلاعات مناسب در زمینه آمادگی و بازسازی در زمان وقوع حریق را داشته باشیم.
حاجیزاده افزود: به این منظور جلسهای با مدیران پتروشیمیهای خوزستان برگزار خواهد شد و در صورت موافقت برای برگزاری این سمینار، نمایشگاه تجهیزات روز دنیا در بخش مدیریت و مقابله با آتشسوزی نیز برگزار شود.
وی با اشاره به عدم رعایت بسیاری از استانداردهای لازم به ویژه در بخش ایمنی و تجهیزات در پتروشیمیهایی که توسط بخش خصوصی راهاندازی میشوند، گفت: آتشسوزی در پتروشیمیها میتواند بسیار زیانبار باشد. سال گذشته در صورت عدم مدیریت صحیح آتشسوزی پتروشیمیبوعلی، امکان داشت شاهد بروز فاجعه در شهرستان ماهشهر و به تبع آن در خوزستان باشیم.
سرپرست ادارهکل مدیریت بحران خوزستان به حوادث آتشسوزی در هفتههای اخیر در سطح استان از جمله آتشسوزی در جنگلهای حمیدیه، کارخانه نئوپان دعبل اهواز، اراضی کشاورزی ایذه، مراتع لالی و پاساژ رضوان اهواز اشاره و اظهار کرد: سهام شرکتهای کشت و صنعت نیشکر در خوزستان عمدتا خصوصی است اما واقعیت این است هر نوع حریقی که در این شرکتها بروز کند کل استان از آن متاثر خواهد شد.
حاجیزاده ادامه داد: کارشناسان ادارهکل مدیریت بحران خوزستان با همکاری سازمان آتشنشانی اهواز و شرکت نفت به مدت 48 ساعت در حال اطفای حریق و خنکسازی محل حادثه آتشسوزی کارخانه نئوپان دعبل اهواز بودند و با توجه به اینکه آتشسوزی در انبار باگاس این کارخانه رخ داده بود و همچنین همجواری کارخانه الکلسازی با محل این حادثه و وزش باد در زمان آتشسوزی، اگر تلاش نیروها نبود در صورت سرایت حریق به کارخانه الکلسازی شاید شاهد بروز فاجعه میشدیم.
وی افزود: با توجه به تاثیرپذیری استان خوزستان از حوادث شرکتهای کشت و صنعت نیشکر، این شرکتها باید فکری جدی برای مدیریت بحران حوادث خود کرده و اقدام به تهیه دستگاههای اطفای حریق کنند.
سرپرست ادارهکل مدیریت بحران خوزستان با انتقاد از عملکرد شهردار اهواز در جریان حادثه آتشسوزی پاساژ رضوان اهواز، تصریح کرد: در حادثه آتشسوزی پاساژ رضوان با وجود حضور دستگاههای اجرایی در محل حادثه، به موقع عمل نکردیم و شاهد مدیریت واحد در این حادثه نبودیم.
حاجیزاده ادامه داد: شهردار هر شهر در مواقعی که بحرانی رخ میدهد، باید به عنوان راس هرم مدیریت بحران در محل حادثه حضور یابد اما شهردار اهواز در زمان حادثه آتشسوزی این پاساژ، به موقع در محل حضور نداشت و شهردار منطقه نیز ظاهرا پس از اینکه در محل حادثه حاضر شد، به دلیل بیماری محل را ترک کرد.
وی با بیان اینکه در شهرداری اهواز و مناطق مختلف آن باید سوله بحران راهاندازی شود، افزود: در حادثه حریق پاساژ رضوان شاهد بینظمیهایی در انجام وظایف برخی نهادها بودیم. در این حادثه مشخص شد با کمبود تجهیزات و ماشینآلات مواجه هستیم.
سرپرست ادارهکل مدیریت بحران خوزستان اظهار کرد: کلانشهری مانند اهواز با این وضع بافت فرسوده نیازمند تجهیزات ویژه است.با این وجود، از مدیریت آتشنشانی اهواز تشکر میکنیم که با دست خالی و امکانات موجود، اقدام به اطفای این آتشسوزی کرد.
وی با اشاره به مصوبه جهاد کشاورزی مبنی بر ممنوعیت سوزاندن مزارع کشاورزی گفت: متاسفانه در استان خوزستان دقیقا عکس و خلاف این مصوبه اجرا میشود. انتظار میرود سازمان جهاد کشاورزی با همکاری دهیاران و بخشداران نسبت به اجرای این مصوبه اقدام لازم را انجام دهد.
حاجیزاده اظهار کرد: با توجه به خشکسالیهای اخیر، مسائل زیست محیطی و درجه حرارات بالای خوزستان که شرایط را برای وقوع حریق فراهم میکند، باید برای امداد هوایی در زمان وقوع آتشسوزی که جزو مصوبات گذشته است، فکری شود.
وی با بیان اینکه آتشسوزی اخیر جنگل حمیدیه با همکاریهای خوبی که صورت گرفت، به موقع مدیریت شد، تصریح کرد: از سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری انتظار میرود برای حفاظت از جنگلهای دستکاشت خوزستان که عمدتا در حمیدیه قرار دارند، تمهیدات و تدابیر ویژهای اخذ کند.
سرپرست ادارهکل مدیریت بحران خوزستان ادامه داد: همچنین با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر حل مسائل زیست محیطی خوزستان و با توجه به اینکه مساله ریزگردها به عنوان بحران جدی خوزستان محسوب میشود، انتظار میرود سازمان جنگلها و مراتع نسبت به راهاندازی پایگاههای امدادرسانی به حوادث آتشسوزی در سطح خوزستان و ارایه امکانات و تجهیزات لازم به این استان نگاه ویژهای داشته باشد.
حاجیزاده ادامه داد: انتظار میرود این هم در شهرستانهایی که دارای جنگلهای زاگرس هستند نظیر باغملک، اندیمشک، لالی، مسجدسلیمان، اندیکا و هم در شهرستانهای دارای جنگلهای دستکاشت نظیر حمیدیه اقدام به راهاندازی این پایگاهها کند.
وی عنوان کرد: 13 سالن چندمنظوره مدیریت بحران در شهرستانهای مختلف خوزستان راهاندازی و تجهیز شده بود که متاسفانه به علت عدم نظارت فرمانداران، یا توسط شهرداریها تغییر کاربری داده شدهاند و یا اکنون متروکه هستند که باید این سالنها و سولهها مجددا راهاندازی شوند.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشجویان ایران ، تاریخ انتشار 6 خرداد 96، کدمطلب:96030603453، www.isna.ir