پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۸۸۴۷۴
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۶

به دنبال حذف عنوان حاشيه‌نشين در کشور هستيم

وزير راه و شهرسازي با تأکيد براينکه ستاد ملي بازآفريني متمرکز بر فرمايشات مقام معظم رهبري است گفت: در حقيقت بحث تمدن ايران‌شهري که در اين مدت به طور مشخص در ستاد نيز پيگيري شده در ارتباط مستقيم با بحث سياست شهرسازي ايراني- اسلامي از سوي رهبري بوده که در اين ستاد نيز دنبال مي‌شود.

شعار سال: عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي در سي و سومين جلسه ستاد ملي باز آفريني شهري پايدار مسائل حاشيه‌نشيني، بافت‌هاي مياني ناکارآمد و روستاهاي ملحق شده به شهرها و مناطق تاريخي را مشکلاتي بسيار پيچيده قلمداد کرد و گفت: اين موارد شايد جزو پيچيده‌ترين مسائل کشور باشد چراکه هنوز هم درباره نحوه رويارويي با آن هيچ‌گونه اجماعي در کشور وجود ندارد، مخصوصا اين که مناطق مذکور طي يک دوره تاريخي نسبتا طولاني علاوه بر فرسايش کالبدي دچار يک فرسايش اجتماعي و فرهنگي نيز شده‌‌ و هميشه بحث در مورد آنها ما را به ياد فساد، مسائل منفي و بحران‌هاي اجتماعي مي‌اندازد.

آخوندي در ادامه با بيان اين نکته که ما همواره در کشور در زمان اتخاذ سياست‌هاي روشن در برابر مسائل حاشيه‌نشيني با اهداف متعارضي روبه‌رو مي‌شويم گفت: هر زمان که بحث درباره ساماندهي اين مناطق مي‌شود، مي‌گويند در حال تشويق حاشيه‌نشينان بوده و به افراد متخلف آب و برق مي‌دهيد، اين درحالي است که اگر به آنها انشعابات ندهيم از سويي ديگر باعث تداوم مسائل مربوط به فقر، بهداشت و محيط ‌زيست در کشور مي‌شويم.
وي در اين‌باره ادامه داد: اگر در همين زمان به سراغ رويکرد بازسازي مناطف فرسوده مياني شهرها برويم مي‌گويند شما به شبکه اجتماعي-فرهنگي، آثار تمدني و تاريخي اين محلات توجه نمي‌کنيد، از سويي ديگر وقتي از احياي محلات مذکور صحبت مي‌شود مي‌گويند به دوران گذشته بازگشته و به دنياي مدرن امروز توجه نمي‌کنيد، جالب است که اگر در همين زمان به سراغ تخريب هم رفته شود مي‌گويند شما در حال تخريب تمامي تاريخ و تمدن کشور هستيد.
وزير راه و شهرسازي اين مسائل را موضوع بسيار خوبي براي نقد و بررسي رسانه دانست و گفت:با توجه به مشکلات موجود بسيار مهم است که در رفع آن‌ها به سياستي واحد رسيده و به حل آن بپردازيم.
آخوندي همچنين ادامه داد: خوشبختانه طي جلسات ستاد بازآفريني شهري در 2 سال و نيم گذشته در سطح ملي، استاني و شهرستاني به اجماعي رسيده‌ايم که اميد داريم اين اتفاق نظر در رسيدگي به مناطق ناکارآمد به سطح ملي و سياست‌گذاري در کشور برسد.
عضو کابينه دولت دوازدهم در ادامه سخنان خود با بيان اين نکته که با توجه به آمار موجود مهاجرت از روستا به شهر تقريبا به پايان رسيده و ديگر اتفاق جدي در اين حوزه رخ نخواهد داد گفت: به تصور من با توجه به اين شرايط روشن است که اگر مي‌خواهيم به سمت ساماندهي برويم نبايد از اين موضوع هراسي داشته باشيم که حاشيه‌نشيني تشويق شده و گسترش مي‌يابد چرا که آمار مهاجرت‌ها از روستا به شهر مراحل نهايي خود را طي مي‌کند.
آخوندي در بخش ديگري از سخنان خود انضمام حاشيه به متن را يکي از شعارهاي اصلي وزارت راه و شهرسازي در اين دوره بيان کرد و افزود: بدون شک از لحاظ سياسي، فرهنگي، اجتماعي، امنيتي، منزلت خانوادگي و ... مهم است که عنوان حاشيه‌نشين را در کشور حذف کرده و از استفاده آن بپرهيزيم، چراکه در آخر کار کسي که مي‌پذيرد در حاشيه است بدان معناست که ظرفيت و حق عصيان و شورش عليه متن را دارد، به همين دليل ما از جهت اجتماعي به دنبال ترويج اين شعار هستيم که ديگر چيزي به عنوان حاشيه در کشور نداشته باشيم.
آخوندي با بيان اينکه ما بايد ارتقاي کيفيت زندگي را در فرآيند بهسازي مورد هدف قرار دهيم گفت: در اين زمان بايد به اين نکته توجه داشته باشيم که به محض ورود به حوزه کيفيت زندگي وارد حوزه فرهنگ شده‌ايم، چراکه تنها بخشي از اين موضوع با مسائل مادي رفع مي‌شود و بخش ديگر آن ادارکي خواهد بود.
به گفته اين مقام مسئول بخش ادراکي کيفيت زندگي آن است که شما تا چه اندازه از زندگي در يک محله لذت مي‌بريد و اين سکونت براي شما خوشايند و همراه با حس امنيت و ارتباط با ديگران است.
وي در ادامه با تأکيد براينکه ستاد ملي يکي از گردهمايي‌هاي متمرکز بر اتخاذات و فرمايشات مقام معظم رهبري در کشور است گفت: در حقيقت بحث تمدن ايران‌ شهري که در اين مدت به طور مشخص در ستاد نيز پيگيري شده در ارتباط مستقيم با بحث سياست شهرسازي ايراني-اسلامي از سوي رهبري بوده که در اين ستاد نيز دنبال مي‌شود.
عضو کابينه دولت دوازدهم محله‌ محوري را فرم عملياتي مبحث تمدن ايران‌شهري و همچنين شهرسازي ايراني-اسلامي اعلام کرد و افزود: محله‌محوري بحثي ذوقي نبوده و به تصور من شاه‌کليد موضوع شهرسازي ايراني –اسلامي به شمار مي‌رود و باعث ايجاد روابط اجتماعي و فرهنگي در يک محله خواهد بود چرا که قطعا ساختار يک محله بدون مسجد، حسينيه، بازار و فضاي گفتگو معني نداشته و تعريفي ندارد.
وي در اين‌باره افزود: به طور مثال نقدي که به ساير راه‌حل‌ها در اين حوزه وارد مي‌شود نگاه تک‌سلولي به مسکن بوده اين درحالي است که مسکن در محله معني پيدا کرده و نگاه تک‌ سلولي به آن اشتباه است.
اين مقام مسئول اضافه کرد: خوشبختانه ما در ستاد ملي بازآفريني توانستيم به تدريج بر سر مواردي به اجماع برسيم که به با رويکرد محله‌ محوري در بافت مياني شهرها به ساماندهي محلات پرداخته و از سويي ديگر محلات جديد را در مناطق حاشيه‌اي ايجاد کنيم که اقدام بسيار مهمي به شمار مي‌رود.
وزير راه و شهرسازي در ادامه سخنان خود نمونه‌هاي خرد و کلان در حوزه شهري را نمونه‌هاي خوبي براي همکاري بين وزارت راه و شهرسازي و صدا و سيما دانست و افزود: به طور مثال منطقه شهري بزرگ تهران داراي 46 بخش بوده که تنها 4 بخش آن داراي اشتغال در درون خود است و مابقي براي کار به شهر تهران و يا ساير مناطق کلانشهر رجوع مي‌کنند، با توجه به اين موضوع در هماهنگي و تردد اين افراد قطعا با مشکلات زيرساختي در حمل و نقل مواجه خواهيم بود که بايد آن‌ را ساماندهي کنيم چراکه خودرو محوري و تردد با خودروي شخصي بيشترين کارکرد را در کشور ما دارد درحالي که حمل و نقل عمومي ريل‌پايه راهکار اصلي دنيا در مواجهه با اين مشکل است.
وي در ادامه اين مشکل را نمونه‌اي از مسائل کلان در حوزه شهري براي همکاري با صداوسيما مطرح کرد و افزود: اگر شما بتوانيد براي اين مشکل يک راه حل کلان پيدا کرده و آن را اجرا کنيد مي‌بينيد که مفهوم منزلت اجتماعي و کيفيت زندگي مادي در حومه نسبت به شهر تغيير خواهد کرد در حقيقت حومه متقاضياني پيدا مي کند که از طبقه اجتماعي متوسط به بالا بوده درحالي که امروز اين افراد از قشر متوسط و رو به پايين هستند.
آخوندي در اشاره به نمونه‌هاي خرد مسائل شهري نيز بيان کرد: به طور مثال همکاري افراد يک محله در امور بهسازي نمونه‌اي از مسائل خرد است که توانستند با ايجاد يک مدرسه، حسينيه، ورزشگاه، درمانگاه و ... شرايط محله را تغيير دهند، مسئله‌اي که مي‌تواند به وسيله همکاران ما در صداوسيما با توجه به ويژگي‌هاي خاص هر محله به آن پرداخته شود.
وي ادامه داد: تجميع قطعات و خانه‌هاي خرد و نشان دادن نمونه‌هاي موفق نيز در محلات مي تواند مورد ديگري در نمونه‌هاي خرد مسائل شهري باشد که ورود به فرآيند شکل‌ گيري و ضرورت وجود يک عنصر بيروني را به خوبي نمايان مي‌کند.
وزير راه و شهرسازي توسعه‌گران را نمونه همين عناصر بيروني دانست و افزود: سازمان صدا و سيما نقش بي‌نظيري در تبيين نقاط ضعف و اميدبخش اين اقدامات در سطح شهر داشته و ستاد ملي نيز بدون وجود يک رسانه امکان موفقيت ندارد چراکه ما پيرامون يک پروژه صحبت نکرده و در اين مکان درخصوص تغيير ساختار اجتماع ملي و يک سوم جمعيت شهري در کشور به گفتگو مي‌پردازيم.
وي ادامه داد: نقد ما به مسکن مهر آن است که پروژه مذکور اين داستان را تبديل به پروژه کرد درحالي که يک سوم جمعيت شهرنشين کشور بوده و نمي‌شود آن را به پروژه تبديل کرد، به تصور من ارتقاي کيفيت زندگي مردم بايد به وسيله خود مردم صورت بگيرد و کسي نمي‌تواند جانشين آن‌‌ها شود و از طرف آن‌ها تصميم بگيرد و اگر کسي اين اقدام را انجام دهد مشخص است که صورت مسئله را متوجه نشده است.
عضو کابينه دولت دوازدهم در ادامه ارتقاي کيفيت زندگي مردم به وسيله خودشان را يکي از مسائل مورد بحث در جلسات ستاد بازآفريني اعلام کرد و افزود: به عقيده ما ورود صدا و سيما در اين حوزه اقدامي ضروري و غيرقابل چشم‌ پوشي است که مي‌تواند هم ورودي انتقادي و يا ترويجي از سوي اين سازمان باشد.
به گفته وي زماني که ورود ما ترويجي باشد، بدان معناست که قصد داريم ضمن ايجاد اميد بين مردم نمونه‌هاي موفق را معرفي کرده و صورت مسئله را چه در حوزه کالبد و چه مشارکت‌‌هاي اجتماعي و فرهنگي حل کنيم.
وزير راه و شهرسازي در پايان خاطرنشان کرد: خوب است که سمينار مشترکي بين مديران سازمان صدا و سيما و وزارت راه و شهرسازي جهت مشخص کردن نقاط همکاري برگزار و گفتگويي براي روابط بيشتر انجام پذيرد که در صورت تحقق آن قطعا به يکي از عمده‌ترين دغدغه‌هاي رهبري پاسخ داده مي‌شود.
آخوندي در پايان همکاري در اين حوزه را مسئله‌اي ملي دانست و افزود: بدون شک برخوداري از فهم صحيح صورت مسئله و اتخاذ سياست مناسب در اين بخش از اهميت بسيار بالايي برخوردار است.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری آریا ، تاریخ انتشار آبان 96، کدمطلب:120171025110927136، www.aryanews.com


خبرهای مرتبط
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین