پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۰۰۹۹
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۶

اخلاق، آشنای غریب فوتبال ایران

رعایت اصول اخلاقی، انسانی و البته اسلامی که معرف جامعه اسلامی ایران در عرصه های مختلف از جمله صحنه های مهم ورزشی است، چند سالی است در محاق فراموشی فرو رفته و به تدریج این عرصه مهم فرهنگی و اجتماعی را تحت تاثیر بی اخلاقی ها قرار می دهد.

شعارسال : بروز انواع فسادهای مالی و اخلاقی، تنش های رسانه ای، هوچی گری ها، فحاشی در زمین مسابقه و روی سکوها و توهین های نهان و آشکار مدیران به بازیکنان، بازیکنان به مدیران و حتی مسئولان ورزشی از جمله موارد بی شمار بی اخلاقی ها و بد اخلاقی های فوتبال ایران است که به تدریج ارکان ورزشی جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.

متاسفانه پدیده شوم 'بازیکن سالاری' که از دهه 1360 در فوتبال کشور شروع و در سال های اخیر به اوج خود رسیده است در به وجود آمدن بی اخلاقی ها و بی بند و باری های عرصه ورزش مهمترین نقش را بازی کرده است، به گونه ای که از آن سال ها، انتقال های پر سر و صدا در تیم های سرخابی زمینه ای شد تا علاوه بر شیوع بازیکن سالاری، شاهد ایجاد تنش های بی سابقه همراه با توهین و ناسزا بین بازیکن و مربی ها باشیم.
نقطه تاریک در این فضای غبارآلود، اعلام حمایت ها و جانبداری تعدادی از مسئولان و پیشکسوتان فوتبال از بازیکنانی بود که نسبت به مدیران و مربیان خود نهایت بی حرمتی را کرده و سخت ترین و شدید ترین انتقادات منفی و هدفمند را نثار معلمان خود می کردند.

رشد قارچ گونه و سرسام آور بازیکن سالاری طی سال های اخیر باعث به وجود آمدن پدیده زشت و ناپسندی به نام دلالی در فوتبال ایران شد تا پای انواع فسادها از مسائل و مفاسد مالی و اخاذی ها گرفته تا بدترین روش ها برای تحمیل بازیکن به تیم ها باز شود.

به تبع شیوع 'دلال بازی' در فوتبال، پدیده شوم دیگری به نام 'لیدرگرایی' در باشگاه های فرهنگی و ورزشی جای خود را باز کرد که در آن همه ارکان باشگاه اعم از مدیر، سرپرست، مربی و بازیکن همراه با سکوها و تماشاگران تحت تاثیر القائات این طیف جدیدالورود قرار گرفتند و تبعات منفی و بی اخلاقی های ناشی از آن امروز گریبان فوتبال کشور را گرفته است.

امروز کمتر باشگاهی در فوتبال کشور از لیگ برتر گرفته تا دسته های پایین تر دیده می شود که در آن لیدرها همراه با دلال ها نقش مدیریت را بازی نکنند و گاها' سیاست های کلی یک فصل باشگاه ها با نظر آنها تنظیم نشود؛ سیاست هایی که نتیجه آن نابسامانی های موجود در تیم ها، ساختارشکنی ها و در نهایت ارجحیت دادن به مسائل غیراخلاقی و باندی نسبت به مسائل اخلاقی و ضابطه مند است.

درگیری های عدیده بین بازیکن و مربی، بازیکن و مدیران، بازیکن و تماشاگر، شکایت بازیکن از مربی و مربی از بازیکن، افشاگری های مالی از سوی باشگاه ها و طرف های حقیقی و حقوقی، انواع فحاشی ها از روی سکوها، درگیری های لفظی و فیزیکی در تمرینات و در نهایت بروز فسادهای اخلاقی با شیوع استفاده بازیکنان از وسایل ارتباط جمعی و شبکه های اجتماعی مواردی است که مسائل اخلاقی، انسانی و اسلامی در فوتبال کشور را به شدت تحت تاثیر قرار داده و به تدریج می رود ورزش کشور و به ویژه فوتبال تهی از ارزش های اخلاقی شود.

بی تردید نهادینه سازی اخلاق مداری در ورزش و فوتبال کشور جز با انجام کارهای فرهنگی و ورود جدی دستگاه ورزش به این مقوله مهم میسر نخواهد شد، زیراکه دوری از اخلاق به مرور زمان ورزش را از مرکز توجه افکار عمومی و خانواده ها بیرون کرده و پشتوانه های اصلی آن که هواداران هستند از ورزشگاه ها رویگردان می شوند.

سکوهای خالی ورزشگاه های کشور به ویژه در بازی های تیم های پرطرفداری مثل پرسپولیس، استقلال، تراکتورسازی، سپاهان و ملوان نشانه های مهم گسترش بی اخلاقی های در میادین ورزشی است.
به واقع امروز اخلاق به آشنای غریب فوتبال ایران تبدیل شده است؛ غریبی که همگان در دفاع از آن سخنرانی و اظهارنظرها می کنند اما در میدان عمل، خبری جز پشت کردن به این اصل مهم ورزش دیده نمی شود.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از نصر نیوز ، تاریخ انتشار سه شنبه 22 دی 1394 ، کد مطلب : 44378 : www.nasrnews.ir

خبرهای مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین