پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۰۶۶۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۶:۰۸
اکبر ناظمی عکاس انقلاب و جنگ می‌گوید: «راه رفتن با کلت کمری راحت‌تر از راه رفتن با دوربین در خیابان است. فشار روی عکاسان در سال 57، هم از طرف مردم بود و هم از جانب دولت. آن زمان مردم تصور می‌کردند ما جاسوس و یا ساواکی هستیم و دولت هم دوست نداشت عکسی گرفته و منتشر شود چون هر عکس در آن زمان یک سند بود.»

شعارسال: نمایشگاه عکس «تصمیم انقلاب» در نگارخانه آیه دانشگاه سوره برگزار شد، نمایشگاهی که با هدف بازخوانی عکس‌های دیده‌نشده و یا کمتر دیده‌شده انقلاب با نمایش آثاری از عکاسانی همچون مرتضی خاکی، عکاس روزنامه اطلاعات در سال ٥٧ و اکبر ناظمی عکاس انقلاب و جنگ روز گذشته ٢٥ بهمن‌ماه به کار خود خاتمه داد.

برگزاری نشستی با حضور مرتضی خاکی و اکبر ناظمی یکی از برنامه‌های روز پایانی این نمایشگاه بود. ناظمی در این نشست در توضیح مشکلات صنفی عکاسی در طول دوران فعالیت حرفه‌ای خود گفت: «راه رفتن با کلت کمری راحت‌تر از راه رفتن با دوربین در خیابان است. فشار روی عکاسان در سال 57، هم از طرف مردم بود و هم از جانب دولت. آن زمان مردم تصور می‌کردند ما جاسوس و یا ساواکی هستیم و دولت هم دوست نداشت عکسی گرفته و منتشر شود چون هر عکس در آن زمان یک سند بود.»

ناظمی که با 24 هزار نگاتیو یکی از معروف‌ترین عکاسان دوره انقلاب محسوب می‌شود در صحبت‌هایش به مقدمات لازم برای عکاس شدن اشاره کرد و گفت: «برای عکاسی نیازی به تعداد زیادی لنز نیست. باید چشم خود را تربیت کنید. تا چشم درست نبیند نمی‌شود عکس خوب گرفت. وقتی چشم تربیت شده باشد با لنز معمولی هم می‌توان از هیچ عکس گرفت.»

او با اشاره به عکس‌هایی که در سال 57 گرفته توضیح داد: «تفاوت من با سایر عکاسان در آن زمان این بود که آنها مجوز عکاسی داشتند و من نداشتم. عکس‌هایی که من گرفتم عکس‌هایی است که از سمت مردم رو به سربازهاست در حالی که دیگر عکاسان پشت سربازها می‌ایستادند و عکس می‌گرفتند.» او با اشاره به نمایشگاهی که در سال ٢٠٠٥ در ونکور کانادا برگزار کرده ادامه داد: «بعد از پایان این نمایشگاه از مدیر گالری پرسیدم که چرا ٨٠ هزار دلار برای این نمایشگاه خرج کردید؟ او گفت: این کمترین پولی است که می‌توانستیم برای این عکس‌ها بپردازیم. ما از عکس‌های انقلاب‌های کره و ویتنام هم در اینجا نمایشگاه برگزار کردیم.» به گفته این عکاس اگر چه امروزه برای عکاسان امکانات بیشتر و راحت‌تری وجود دارد اما در شرایط فعلی کار کردن سخت‌تر است.»

ناظمی ادامه داد: «من بعد از انقلاب از عکس رنگی استفاده کردم چرا که عکس رنگی اطلاعات بیشتری در خودش دارد. پشت هر عکس و نگاه عکاسش با هر نگاه، معرفت و عقیده‌ای که دارد باید فلسفه وجود داشته باشد. اما برای ما عظمت انقلاب در این بود که همه با هم به دنبال تغییر بودیم و همین تعدد نگاه و عقیده باعث شد که این انقلاب به پیروزی برسد. آن زمان حزبی نبود که با انقلاب مخالف باشد. همه با انقلاب و به دنبال نوعی آرمان‌خواهی بودند.»

اما مرتضی خاکی دیگر عکاس حاضر در این نمایشگاه و نشست درباره عکس و عکاسی گفت: «عکس، تاریخ و هویت یک کشور است. تاریخ همان یک فریم عکس است. عکس‌های من جزء اولین عکس‌هایی است که در انقلاب گرفته و در صفحه اول روزنامه اطلاعات منتشر شد.»

او با اشاره به رقابت بین روزنامه‌ها در انتشار این عکس‌ها ادامه داد: «با وجود اینکه روزنامه اطلاعات و کیهان در آن زمان ٢ رکن اصلی خبر در ایران بودند اما در بخش عکس نیز با هم رقابت خبری داشتند.» او در پاسخ به این سوال که برای آیا در روزنامه به شما گفته می‌شد از چه موضوعی عکس بگیرید و آیا عکس‌ها ممیزی می‌شد یا نه گفت: «در روزنامه ما ٨ الی ١٠ نفر عکاس داشتیم که با سرویس‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی همکاری می‌کردیم. هر کدام از این سرویس‌ها خوراک متفاوتی را به عکاس می‌داد، اما اکثر عکس‌هایی که من می‌گرفتم با انتخاب خودم بود و در آنها دید خودم را نسبت به موضوع در نظر می‌گرفتم.»

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از سایت خبری اعتمادآنلاین ، تاریخ انتشار: 26 بهمن 1396 ، کدخبر: 158823 ، www.etemaadonline.ir

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Norway
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۱
0
0
چرا جو میدن؟چه سختی داره کسی با دوربین راه بر ه؟مگه الان اغتشاشاته که مردم حس خوبی نداشته باشن؟
ا.ف75
Saeed3
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۲
0
0
من دوستی دارم که عکاس اجتماعیست و در خیابانها از مردم عادی بدون اطلاع عکس برداری میکند و بارها وقتی دست به درد و دل با من میزند از افرادی که تقاضای بازدید از عکس های گرفته شده ولی دارد شکایت میکند البته هیچ گاه مزاحم او پس از بازدید نشده اند ولی هنوز به طور واقعی فضای عکاسی در ایران جا نیفتاده است
س.د۷۶
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین