او با بیان اینکه یکی از حوزههای مورد غفلت نظام آموزشی غفلت در سیستم نخبهپروری است، گفت: «سؤال این است که آیا واقعاً سیستم آموزشی ما چه در آموزشوپرورش و چه در آموزش عالی خروجیهایش نخبه هستند و یا نخبهها بهصورت تصادفی از این سیستم بیرون میآیند؟ بنابراین باید بازنگری در سیستم آموزشی بهمنظور شناسایی نخبگان و هم بهرهگیری از ظرفیت نخبگان بهمنظور تقویت سیستم آموزشی و ایجاد فضای بیشتر برای تکثیر نخبگان در فضای فرهنگی، اجتماعی و علمی کشور ایجاد شود.»
این نماینده مجلس، گفت: «مسئله دوم که مورد غفلت قرارگرفته مسئله مدیریتی است. یعنی استفاده از ظرفیت نخبگان در حوزههای مدیریتی و آموزشی که به نظر میرسد علیرغم تاکیدی که برنامههای 5 ساله مختلف و انتظاراتی که جامعه داشته بهصورت منظم و چارچوب دار از نخبگان در حوزههای مدیریتی استفاده نشده است. افراد عادی غالباً در سطوح مدیریتی خدمت میکنند و افراد نخبه کمتر در مناسب مدیریتی فرصت پیدا میکنند.»
رحیمی یادآور شد: «نکته دیگری که در خصوص نخبگان مورد غفلت قرارگرفته مسائل امنیتی از جمله امنیت شغلی، امنیت روانی و حقوق شهروندی نخبگان است. همانطور که میگوییم خسارت معنوی و شغلی واردشده در صورت صدمه به انگشت یک نقاش چیرهدست با انگشت یک شخص معمولی بسیار متفاوت است، به همان نسبت امنیت شغلی برای یک فرد نخبه و یک فرد عادی میتواند اثرات متفاوتی داشته باشد. به همین دلیل امنیت نخبگان و آرامش روانی نخبگان، پیرامونشان و خانوادهشان باید حتماً موردتوجه قرار بگیرد و اگر احیاناً خطاهایی صورت گرفته و یا اشکالاتی در امنیت روانی و آسایش نخبگان وجود داشته و نقض حقوق شهروندی در هر سطحی بوده باید جبران شود.»
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازسایت خبری اعتماد آنلاین ، تاریخ انتشار10 اردیبهشت 97، کدخبر: 167256،www.etemaadonline.ir
ا.ح75
ا.ف75
ن.ف83
ا.ح75
ا.ح75
این یعنی فرار مغز ها
س.د۷۶